Artikel top billede

WHO lancerer smitteapp til sporing af coronavirus

Verdenssundhedsorganisationen er på trapperne med corona-app, der skal hjælpe med smittesporing. Bag appen står blandt andet tidligere udviklere fra Microsoft og Google, og appen er udviklet open-source på Github.

I løbet af maj forventer Verdenssundhedsorganisationen, WHO, at lancerer en ny smitteapp i kampen mod coronapandemien.

Det skriver Reuters.

Appen er tiltænkt befolkninger i lande med begrænsende ressourcer med at vurdere om de er smittede. Der vil være information om sygdommen, symptomer og hvor man kan blive testet.

Men WHO planlægger også en bluetooth-baseret kontaktsporings-funktion, oplyser en kilde til Reuters.

WHO vil frigive en version af appen globalt, og det vil være muligt for myndigheder at anvende den underliggende teknologi, tilføje funktioner og udgive egne versioner, oplyser WHO's CIO Bernardo Mariano.

WHO forventer, at der vil være interesse for appen i lande i Sydamerika og Afrika.

Får hjælp af tidligere Microsoft- og Google-ansatte

Ingeniører og designere, inklusive nogle, der tidligere har arbejdet hos Alphabets Google og Microsoft, har i flere uger frivilligt arbejdet med at udvikle den nye app.

Appen bliver designet open source via GitHub.

Der forlyder desuden, at der har været dialog med Apple og Google om muligvis at anvende teknologi, som virksomhederne planlægger at frigive i fællesskab i denne måned for at gøre det lettere at spore.

Det har blandt andet været på tale at indføre 'virtuelle håndtryk' mellem telefoner, der kommer inden for få meter fra hinanden i mindst fem minutter, hvorefter telefonen kan opbevare anonymiserede logfiler og senere anonymt sende beskeder rundt i tilfælde af smitte.

Apple og Google står også bag en fælles smittesporingsløsning.

Læs mere om det her: Sådan ser Apple og Googles smittesporings-løsning ud - se billederne her

Også herhjemme arbejdes der på en smittesporings-app: Bluetooth-problemer forsinker Netcompanys corona-app - lanceringsdato endnu ukendt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere