WHO lancerer smitteapp til sporing af coronavirus

Verdenssundhedsorganisationen er på trapperne med corona-app, der skal hjælpe med smittesporing. Bag appen står blandt andet tidligere udviklere fra Microsoft og Google, og appen er udviklet open-source på Github.

I løbet af maj forventer Verdenssundhedsorganisationen, WHO, at lancerer en ny smitteapp i kampen mod coronapandemien.

Det skriver Reuters.

Appen er tiltænkt befolkninger i lande med begrænsende ressourcer med at vurdere om de er smittede. Der vil være information om sygdommen, symptomer og hvor man kan blive testet.

Men WHO planlægger også en bluetooth-baseret kontaktsporings-funktion, oplyser en kilde til Reuters.

WHO vil frigive en version af appen globalt, og det vil være muligt for myndigheder at anvende den underliggende teknologi, tilføje funktioner og udgive egne versioner, oplyser WHO's CIO Bernardo Mariano.

WHO forventer, at der vil være interesse for appen i lande i Sydamerika og Afrika.

Får hjælp af tidligere Microsoft- og Google-ansatte
Ingeniører og designere, inklusive nogle, der tidligere har arbejdet hos Alphabets Google og Microsoft, har i flere uger frivilligt arbejdet med at udvikle den nye app.

Appen bliver designet open source via GitHub.

Der forlyder desuden, at der har været dialog med Apple og Google om muligvis at anvende teknologi, som virksomhederne planlægger at frigive i fællesskab i denne måned for at gøre det lettere at spore.

Det har blandt andet været på tale at indføre 'virtuelle håndtryk' mellem telefoner, der kommer inden for få meter fra hinanden i mindst fem minutter, hvorefter telefonen kan opbevare anonymiserede logfiler og senere anonymt sende beskeder rundt i tilfælde af smitte.

Apple og Google står også bag en fælles smittesporingsløsning.

Læs mere om det her: Sådan ser Apple og Googles smittesporings-løsning ud - se billederne her

Også herhjemme arbejdes der på en smittesporings-app: Bluetooth-problemer forsinker Netcompanys corona-app - lanceringsdato endnu ukendt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
How to understand the email threat landscape
There is already a large number of organizations transitioning to more cost efficient cloud based solutions as of now. According to recent research by Gartner, "by 2021, Gartner expects 70 % of public and private companies to be using cloud email services.” But unfortunately this is also bad news, as the attackers’ methods also evolve, and there is a market increase in number of attacks against cloud based email services such as MS Office 365. In this whitepaper we will discuss the common email security threats that are faced by organizations and how to keep your organization safe from these attacks.