WHO lancerer smitteapp til sporing af coronavirus

Verdenssundhedsorganisationen er på trapperne med corona-app, der skal hjælpe med smittesporing. Bag appen står blandt andet tidligere udviklere fra Microsoft og Google, og appen er udviklet open-source på Github.

I løbet af maj forventer Verdenssundhedsorganisationen, WHO, at lancerer en ny smitteapp i kampen mod coronapandemien.

Det skriver Reuters.

Appen er tiltænkt befolkninger i lande med begrænsende ressourcer med at vurdere om de er smittede. Der vil være information om sygdommen, symptomer og hvor man kan blive testet.

Men WHO planlægger også en bluetooth-baseret kontaktsporings-funktion, oplyser en kilde til Reuters.

WHO vil frigive en version af appen globalt, og det vil være muligt for myndigheder at anvende den underliggende teknologi, tilføje funktioner og udgive egne versioner, oplyser WHO's CIO Bernardo Mariano.

WHO forventer, at der vil være interesse for appen i lande i Sydamerika og Afrika.

Får hjælp af tidligere Microsoft- og Google-ansatte
Ingeniører og designere, inklusive nogle, der tidligere har arbejdet hos Alphabets Google og Microsoft, har i flere uger frivilligt arbejdet med at udvikle den nye app.

Appen bliver designet open source via GitHub.

Der forlyder desuden, at der har været dialog med Apple og Google om muligvis at anvende teknologi, som virksomhederne planlægger at frigive i fællesskab i denne måned for at gøre det lettere at spore.

Det har blandt andet været på tale at indføre 'virtuelle håndtryk' mellem telefoner, der kommer inden for få meter fra hinanden i mindst fem minutter, hvorefter telefonen kan opbevare anonymiserede logfiler og senere anonymt sende beskeder rundt i tilfælde af smitte.

Apple og Google står også bag en fælles smittesporingsløsning.

Læs mere om det her: Sådan ser Apple og Googles smittesporings-løsning ud - se billederne her

Også herhjemme arbejdes der på en smittesporings-app: Bluetooth-problemer forsinker Netcompanys corona-app - lanceringsdato endnu ukendt


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar med Miracle 42 og Red Hat

På dette webinar får du indblik i, hvorledes Hyperconverged Infrastructure fra Red Hat forenkler storage, netværk og servere i én enkelt løsning, som er nem at implementere og drifte – og ikke mindst med kæmpe besparelser. Ingen tomme managements slides men derimod et realistisk indblik i, hvordan du kan optimere dine kunders datacenter – og ikke mindst differentiere din og deres forretning.

28. maj 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Kom godt i gang med Microsoft Teams.

Microsoft Teams er den nye samarbejdsplatform for internt og eksternt samarbejde, når I skal kommunikere og samarbejde på tværs i teamet eller afdelingerne. På denne morgenbriefing får du en introduktion til Microsoft Teams og programmets mange muligheder, så du kan få et overblik over hvordan, man kan anvende programmet til en mere effektiv arbejdsdag.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
En arbejdsuge på fire dage gjorde danske IIH Nordic berømt, men under coronakrisen har selskabets CEO indset, at der skal tages nye midler i brug
Danske IIH Nordic er blevet hædret for sit arbejdsmiljø, og under coronakrisen er medarbejderne blevet endnu mere tilfredse. Nu har selskabets topchef Henrik Stenmann indset, at den firedages arbejdsuge ikke kan stå alene.
Computerworld
IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde
Med IBM’s nytiltrådte topchef ved roret fyrer selskabet nu tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde, der sigter blandt andet efter at gøre selskabet mere agilt.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.