Artikel top billede

(Foto: Photo by Cory Checketts on Unsplash)

Bluetooth-problemer forsinker Netcompanys corona-app - lanceringsdato endnu ukendt

Netcompanys smittesporingsapp, Smittestop, er forsinket, og nu kræver flere partier i Folketinget, at de danske myndigheder omfavner Apple og Googles helt nye smittesporingsløsning.

Den danske smittsporings-app Smittestop, der bliver udviklet af Netcompany, er forsinket på ubestemt tid.

Det skriver DR.

Appen skulle ifølge DR have været lanceret torsdag i denne uge, men problemer med at få adgang til bluetooth på iPhone betyder, at lanceringen nu er blevet udskudt til en endnu ukendt dato.

Det har tidligere været fremme, at udviklingen af denne type smittesporings-apps er hæmmet af en sikkerhedsfunktion på iPhonen, der betyder, at apps ikke kan få adgangen til bluetooth-funktionen, når telefonen er i dvaletilstand eller den pågældende app ikke er åben på skærmen.

Det kan du læse mere om her: Kommende dansk corona-app fra Netcompany virker ikke på iPhones: Særlig funktion blokerer for anvendelsen

Partier vil bruge løsning fra it-giganter

Den problemstilling har Apple og Google i fællesskab adresseret med en ny api, der blevet frigivet midt på ugen, men som til gengæld ikke gør det muligt for myndighederne at indsamle data i det omfang, som de ønsker.

Den kan du læse mere om her: Apple og Google frigiver meget omtalt smittesporings-løsning

Ifølge DR opfordrer Radikale Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti myndighederne til at droppe ambitionerne om en større centraliseret dataindsamling, og i stedet anvende Apple og Google løsning.

Apple og Googles løsning indeholder desuden den fordel, at den også vil kunne udføre smittesporing på tværs af landegrænser

Læs også: Tyskland vender på en tallerken: Vil bruge Apple og Googles løsning til corona-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere