Artikel top billede

(Foto: Photo by Cory Checketts on Unsplash)

Bluetooth-problemer forsinker Netcompanys corona-app - lanceringsdato endnu ukendt

Netcompanys smittesporingsapp, Smittestop, er forsinket, og nu kræver flere partier i Folketinget, at de danske myndigheder omfavner Apple og Googles helt nye smittesporingsløsning.

Den danske smittsporings-app Smittestop, der bliver udviklet af Netcompany, er forsinket på ubestemt tid.

Det skriver DR.

Appen skulle ifølge DR have været lanceret torsdag i denne uge, men problemer med at få adgang til bluetooth på iPhone betyder, at lanceringen nu er blevet udskudt til en endnu ukendt dato.

Det har tidligere været fremme, at udviklingen af denne type smittesporings-apps er hæmmet af en sikkerhedsfunktion på iPhonen, der betyder, at apps ikke kan få adgangen til bluetooth-funktionen, når telefonen er i dvaletilstand eller den pågældende app ikke er åben på skærmen.

Det kan du læse mere om her: Kommende dansk corona-app fra Netcompany virker ikke på iPhones: Særlig funktion blokerer for anvendelsen

Partier vil bruge løsning fra it-giganter

Den problemstilling har Apple og Google i fællesskab adresseret med en ny api, der blevet frigivet midt på ugen, men som til gengæld ikke gør det muligt for myndighederne at indsamle data i det omfang, som de ønsker.

Den kan du læse mere om her: Apple og Google frigiver meget omtalt smittesporings-løsning

Ifølge DR opfordrer Radikale Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti myndighederne til at droppe ambitionerne om en større centraliseret dataindsamling, og i stedet anvende Apple og Google løsning.

Apple og Googles løsning indeholder desuden den fordel, at den også vil kunne udføre smittesporing på tværs af landegrænser

Læs også: Tyskland vender på en tallerken: Vil bruge Apple og Googles løsning til corona-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere