Artikel top billede

Bluetooth-problemer forsinker Netcompanys corona-app - lanceringsdato endnu ukendt

Netcompanys smittesporingsapp, Smittestop, er forsinket, og nu kræver flere partier i Folketinget, at de danske myndigheder omfavner Apple og Googles helt nye smittesporingsløsning.

Den danske smittsporings-app Smittestop, der bliver udviklet af Netcompany, er forsinket på ubestemt tid.

Det skriver DR.

Appen skulle ifølge DR have været lanceret torsdag i denne uge, men problemer med at få adgang til bluetooth på iPhone betyder, at lanceringen nu er blevet udskudt til en endnu ukendt dato.

Det har tidligere været fremme, at udviklingen af denne type smittesporings-apps er hæmmet af en sikkerhedsfunktion på iPhonen, der betyder, at apps ikke kan få adgangen til bluetooth-funktionen, når telefonen er i dvaletilstand eller den pågældende app ikke er åben på skærmen.

Det kan du læse mere om her: Kommende dansk corona-app fra Netcompany virker ikke på iPhones: Særlig funktion blokerer for anvendelsen

Partier vil bruge løsning fra it-giganter

Den problemstilling har Apple og Google i fællesskab adresseret med en ny api, der blevet frigivet midt på ugen, men som til gengæld ikke gør det muligt for myndighederne at indsamle data i det omfang, som de ønsker.

Den kan du læse mere om her: Apple og Google frigiver meget omtalt smittesporings-løsning

Ifølge DR opfordrer Radikale Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti myndighederne til at droppe ambitionerne om en større centraliseret dataindsamling, og i stedet anvende Apple og Google løsning.

Apple og Googles løsning indeholder desuden den fordel, at den også vil kunne udføre smittesporing på tværs af landegrænser

Læs også: Tyskland vender på en tallerken: Vil bruge Apple og Googles løsning til corona-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere