Bluetooth-problemer forsinker Netcompanys corona-app - lanceringsdato endnu ukendt

Netcompanys smittesporingsapp, Smittestop, er forsinket, og nu kræver flere partier i Folketinget, at de danske myndigheder omfavner Apple og Googles helt nye smittesporingsløsning.

Den danske smittsporings-app Smittestop, der bliver udviklet af Netcompany, er forsinket på ubestemt tid.

Det skriver DR.

Appen skulle ifølge DR have været lanceret torsdag i denne uge, men problemer med at få adgang til bluetooth på iPhone betyder, at lanceringen nu er blevet udskudt til en endnu ukendt dato.

Det har tidligere været fremme, at udviklingen af denne type smittesporings-apps er hæmmet af en sikkerhedsfunktion på iPhonen, der betyder, at apps ikke kan få adgangen til bluetooth-funktionen, når telefonen er i dvaletilstand eller den pågældende app ikke er åben på skærmen.

Det kan du læse mere om her: Kommende dansk corona-app fra Netcompany virker ikke på iPhones: Særlig funktion blokerer for anvendelsen

Partier vil bruge løsning fra it-giganter
Den problemstilling har Apple og Google i fællesskab adresseret med en ny api, der blevet frigivet midt på ugen, men som til gengæld ikke gør det muligt for myndighederne at indsamle data i det omfang, som de ønsker.

Den kan du læse mere om her: Apple og Google frigiver meget omtalt smittesporings-løsning

Ifølge DR opfordrer Radikale Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti myndighederne til at droppe ambitionerne om en større centraliseret dataindsamling, og i stedet anvende Apple og Google løsning.

Apple og Googles løsning indeholder desuden den fordel, at den også vil kunne udføre smittesporing på tværs af landegrænser

Læs også: Tyskland vender på en tallerken: Vil bruge Apple og Googles løsning til corona-app


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Customer engagement - sådan skaber succesfulde virksomheder en stærk kundeloyalitet

Der findes ikke mange virksomheder, der med succes er taget på rejsen mod den digitale transformation, der ikke har satset målrettet på at forstå deres kunder og udvikle forholdet til deres kunder med det mål at skabe den allerbedste kundeoplevelse. Med data kan man få en dyb forståelse for sine kunder og få indsigt i, hvordan de agerer, og hvordan de vil agere. Vi sætter fokus på nye forretningsmodeller der skaber loyale kunder.

09. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Awareness og god it-sikkerhedskultur

Sikkerheds-awareness er en af de allervigtigste ting at få styr på for alle it-sikkerhedsansvarlige. For uanset hvor godt vi sikrer vores perimetre med avancerede digitale forsvarsværker, er og bliver medarbejderne et svagt led og et oplagt mål for hackerne.

10. juni 2020 | Læs mere


Premium
Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn
Det offentlige Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på it-indkøb. I løbet af 2019 tog DXC Technology og Netcompany store indhug i de offentlige it-budgetter - samtidig rykkede Atea og Conscia baglæns. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.