Artikel top billede

(Foto: © EU / Jennifer Jacquemart)

Nye EU-retningslinjer for corona-apps: Smittesporing skal være frivillig

Corona-apps skal kunne fungere på tværs af landegrænser og bør ikke være baseret på tvang, lyder det i en ny opfordring fra EU-Kommissionen.

EU-Kommisionen opfordrer medlemslandende til at tage smittesporings-apps i brug i forbindelse med at flere lande begynde at åbne deres samfund og grænsestrækninger

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der samtidig oplyser, at EU-Kommissionen opfordrer medlemslandene til at basere brugen af de nye apps på frivillighed.

Dermed slår kommissionen fast, at lande ikke bør stille krav om, at borgerne skal installere denne type apps, hvis de vil gøre brug af offentlig transport eller på andre måder færdes i det offentlige rum.

“Kontaktsporing og muligheden for at sende advarsler via eksempelvis mobil-apps kan på en frivillig basis bidrage til at passagerer kan afbryde og opdage smittekæder, og dermed minimere risikoen for yderligere smitte,” lyder det fra kommissionen i et dokument, som Reuters har haft adgang til.

Læs også: Netcompany åbner for at bruge Google og Apples smittesporingsløsning

Skal virke på tværs af grænser

Apple og Google arbejder i øjeblikket på en fælles API til smittesporing, der skal sikre, at det er muligt for smittesporings-apps er i stand til at udveklse data på tværs af Apples iOS-styresystem og Googles Android.

De to selskabers API indeholder blandt andet et krav om, at regeringer der anvender API'en ikke må tvinge sine borgere til at anvende den.

Samtidig vil Apple og Google API’ også gøre det muligt for smittesporings-apps at virke på tværs af landegrænser noget.

Læs også: Sådan ser Apple og Googles smittesporings-løsning ud - se billederne her

Et spørgsmål der også bliver mere og mere aktuelt i takt med at flere lande ventes at genåbne deres grænser i den kommende tid, hvilket må formodes at skabe forøget transport på tværs landegrænser.

I den forbindelse opfordrer EU-Kommissionen til at landene sikrer, at deres smittesporings-apps er kompatible med hinanden.

“Fordi transport ofte sker på tværs af landegrænser, er det vigtigt at sikre, at smittesporingsløsninger kan arbejde sammen og at der landene i mellem er en gensidig accept af tiltagene,” lyder det fra kommissionen.

Læs også:
Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungere

Tyskland vender på en tallerken: Vil bruge Apple og Googles løsning til corona-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere