Artikel top billede

Nye EU-retningslinjer for corona-apps: Smittesporing skal være frivillig

Corona-apps skal kunne fungere på tværs af landegrænser og bør ikke være baseret på tvang, lyder det i en ny opfordring fra EU-Kommissionen.

EU-Kommisionen opfordrer medlemslandende til at tage smittesporings-apps i brug i forbindelse med at flere lande begynde at åbne deres samfund og grænsestrækninger

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der samtidig oplyser, at EU-Kommissionen opfordrer medlemslandene til at basere brugen af de nye apps på frivillighed.

Dermed slår kommissionen fast, at lande ikke bør stille krav om, at borgerne skal installere denne type apps, hvis de vil gøre brug af offentlig transport eller på andre måder færdes i det offentlige rum.

“Kontaktsporing og muligheden for at sende advarsler via eksempelvis mobil-apps kan på en frivillig basis bidrage til at passagerer kan afbryde og opdage smittekæder, og dermed minimere risikoen for yderligere smitte,” lyder det fra kommissionen i et dokument, som Reuters har haft adgang til.

Læs også: Netcompany åbner for at bruge Google og Apples smittesporingsløsning

Skal virke på tværs af grænser

Apple og Google arbejder i øjeblikket på en fælles API til smittesporing, der skal sikre, at det er muligt for smittesporings-apps er i stand til at udveklse data på tværs af Apples iOS-styresystem og Googles Android.

De to selskabers API indeholder blandt andet et krav om, at regeringer der anvender API'en ikke må tvinge sine borgere til at anvende den.

Samtidig vil Apple og Google API’ også gøre det muligt for smittesporings-apps at virke på tværs af landegrænser noget.

Læs også: Sådan ser Apple og Googles smittesporings-løsning ud - se billederne her

Et spørgsmål der også bliver mere og mere aktuelt i takt med at flere lande ventes at genåbne deres grænser i den kommende tid, hvilket må formodes at skabe forøget transport på tværs landegrænser.

I den forbindelse opfordrer EU-Kommissionen til at landene sikrer, at deres smittesporings-apps er kompatible med hinanden.

“Fordi transport ofte sker på tværs af landegrænser, er det vigtigt at sikre, at smittesporingsløsninger kan arbejde sammen og at der landene i mellem er en gensidig accept af tiltagene,” lyder det fra kommissionen.

Læs også:
Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungere

Tyskland vender på en tallerken: Vil bruge Apple og Googles løsning til corona-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.