Artikel top billede

(Foto: © EU / Jennifer Jacquemart)

Nye EU-retningslinjer for corona-apps: Smittesporing skal være frivillig

Corona-apps skal kunne fungere på tværs af landegrænser og bør ikke være baseret på tvang, lyder det i en ny opfordring fra EU-Kommissionen.

EU-Kommisionen opfordrer medlemslandende til at tage smittesporings-apps i brug i forbindelse med at flere lande begynde at åbne deres samfund og grænsestrækninger

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der samtidig oplyser, at EU-Kommissionen opfordrer medlemslandene til at basere brugen af de nye apps på frivillighed.

Dermed slår kommissionen fast, at lande ikke bør stille krav om, at borgerne skal installere denne type apps, hvis de vil gøre brug af offentlig transport eller på andre måder færdes i det offentlige rum.

“Kontaktsporing og muligheden for at sende advarsler via eksempelvis mobil-apps kan på en frivillig basis bidrage til at passagerer kan afbryde og opdage smittekæder, og dermed minimere risikoen for yderligere smitte,” lyder det fra kommissionen i et dokument, som Reuters har haft adgang til.

Læs også: Netcompany åbner for at bruge Google og Apples smittesporingsløsning

Skal virke på tværs af grænser

Apple og Google arbejder i øjeblikket på en fælles API til smittesporing, der skal sikre, at det er muligt for smittesporings-apps er i stand til at udveklse data på tværs af Apples iOS-styresystem og Googles Android.

De to selskabers API indeholder blandt andet et krav om, at regeringer der anvender API'en ikke må tvinge sine borgere til at anvende den.

Samtidig vil Apple og Google API’ også gøre det muligt for smittesporings-apps at virke på tværs af landegrænser noget.

Læs også: Sådan ser Apple og Googles smittesporings-løsning ud - se billederne her

Et spørgsmål der også bliver mere og mere aktuelt i takt med at flere lande ventes at genåbne deres grænser i den kommende tid, hvilket må formodes at skabe forøget transport på tværs landegrænser.

I den forbindelse opfordrer EU-Kommissionen til at landene sikrer, at deres smittesporings-apps er kompatible med hinanden.

“Fordi transport ofte sker på tværs af landegrænser, er det vigtigt at sikre, at smittesporingsløsninger kan arbejde sammen og at der landene i mellem er en gensidig accept af tiltagene,” lyder det fra kommissionen.

Læs også:
Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungere

Tyskland vender på en tallerken: Vil bruge Apple og Googles løsning til corona-app




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere