Artikel top billede

Udenrigsministeren vil gentænke dansk techplomacy med ny ambassadør: Jobbet skal relanceres

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) vil relancere Danmarks techplomacy med ansættelsen af ny tech-ambassadør. Der skal 'kigges grundigt' på hele setuppet.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) vil relancere det danske techplomacy og sætte nye klare mål.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) vil relancere det danske techplomacy med ansættelsen af den kommende tech-ambassadør, der kommer til at afløse Casper Klynge.

Det meddeler han til både Finans og Berlingske i et skriftligt svar.

“Som jeg tidligere har meldt ud, skal techplomacy relanceres. Her skal der kigges grundigt på både strategi, politik og organisering. Det handler om at sikre den bedst mulige udnyttelse af Udenrigsministeriets ressourcer. Det er vigtigt, at formen så at sige følger funktionen. Indsatsen skal målrettes og kobles tættere på regeringens politiske prioriteter,” meddeler han her.

Computerworld kunne fornylig fortælle, at Udenrigsministeriet sigter efter, at den kommende tech-ambassadør skal tiltræde 1. august på en åremålsansættelse i tre år.

Udenrigsministet genopslog fornylig jobbet og lukkede for ansøgninger 23. maj.

Det kan du læse mere om her: Udenrigsministeriet gør klar til jobsamtaler: Forventer ny dansk tech-ambassadør tiltræder til august

Ifølge Finans har en række virksomheder og organisationer presset på for at få ændret tech-ambassadørens fokus.

Ifølge avisen har aarhusianske Systematic eksempelvis foreslået, at den kommende techambassadør på kontoret i Palo Alto i Silicon Valley skal erstattes af såkaldte high tech-attacheer, der skal sidde på de forskellige danske ambassader rundt omkring i verden.

Læs også:

Så meget koster det Danmark at have en tech-ambasadør

Første runde gav intet resultat: Nu genopslår Udenrigsministeriet den ledige stilling som Danmarks nye tech-ambassadør

Tidligere tech-ambassadør Casper Klynge trækker topprofil fra Udenrigsministeriet med til Microsoft: "Det har været en no brainer at sige ja"

Udenrigsministeriet: Her er kravene til Danmarks nye tech-ambassadør - nu kan du søge jobbet

Microsofts ansættelse af tech-ambassadør Casper Klynge sætter den danske stat i et dilemma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere