Artikel top billede

Udenrigsministeren vil gentænke dansk techplomacy med ny ambassadør: Jobbet skal relanceres

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) vil relancere Danmarks techplomacy med ansættelsen af ny tech-ambassadør. Der skal 'kigges grundigt' på hele setuppet.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) vil relancere det danske techplomacy og sætte nye klare mål.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) vil relancere det danske techplomacy med ansættelsen af den kommende tech-ambassadør, der kommer til at afløse Casper Klynge.

Det meddeler han til både Finans og Berlingske i et skriftligt svar.

“Som jeg tidligere har meldt ud, skal techplomacy relanceres. Her skal der kigges grundigt på både strategi, politik og organisering. Det handler om at sikre den bedst mulige udnyttelse af Udenrigsministeriets ressourcer. Det er vigtigt, at formen så at sige følger funktionen. Indsatsen skal målrettes og kobles tættere på regeringens politiske prioriteter,” meddeler han her.

Computerworld kunne fornylig fortælle, at Udenrigsministeriet sigter efter, at den kommende tech-ambassadør skal tiltræde 1. august på en åremålsansættelse i tre år.

Udenrigsministet genopslog fornylig jobbet og lukkede for ansøgninger 23. maj.

Det kan du læse mere om her: Udenrigsministeriet gør klar til jobsamtaler: Forventer ny dansk tech-ambassadør tiltræder til august

Ifølge Finans har en række virksomheder og organisationer presset på for at få ændret tech-ambassadørens fokus.

Ifølge avisen har aarhusianske Systematic eksempelvis foreslået, at den kommende techambassadør på kontoret i Palo Alto i Silicon Valley skal erstattes af såkaldte high tech-attacheer, der skal sidde på de forskellige danske ambassader rundt omkring i verden.

Læs også:

Så meget koster det Danmark at have en tech-ambasadør

Første runde gav intet resultat: Nu genopslår Udenrigsministeriet den ledige stilling som Danmarks nye tech-ambassadør

Tidligere tech-ambassadør Casper Klynge trækker topprofil fra Udenrigsministeriet med til Microsoft: "Det har været en no brainer at sige ja"

Udenrigsministeriet: Her er kravene til Danmarks nye tech-ambassadør - nu kan du søge jobbet

Microsofts ansættelse af tech-ambassadør Casper Klynge sætter den danske stat i et dilemma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere