Artikel top billede

Udenrigsministeriet: Her er kravene til Danmarks nye tech-ambassadør - nu kan du søge jobbet

Danmarks kommende tech-ambassadør skal være klar til at flytte til USA og have ‘’omfattende erfaringsbaseret forståelse for international politik.’ Se alle kravene, som Udenrigsministeriet nu har formuleret

Udenrigsministeriet søger nu aktivt efter den person, der skal varetage Danmarks interesser i den højtprofilerede stilling som Danmarks tech-ambassadør.

Stillingen blev pludelig ledig, da verdens første tech-ambassadør, Casper Klynge, i januar pludselig sagde op til fordel for en topstilling hos Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Casper Klynge stopper som Danmarks tech-ambassadør: Skifter til topstilling i Microsoft

Casper Klynge havde sidste arbejdsdag i dansk tjeneste med udgangen af februar.

Op til da var der stille fra Udenrigsministeriet, der angiveligt ikke var sikker på, at det ville give mening at indsætte en ny ambassadør som afløser for den højtprofilerede Casper Klynge.

Men det har nu ændret sig. Udenrigsministeriet er nu klar med et regulært job-opslag i et forsøg på at få interesserede danskere til at melde sig under fanerne.

“Vil du stå i spidsen for at fremme Danmarks interesser i forhold til den teknologiske og digitale udvikling globalt? Vil du være med til at præge den globale digitale dagsorden og styrke Danmarks position som foregangsland inden for teknologisk diplomati?,” lyder det lokkende i job-opslaget fra ministeriet.

Danmarks kommende tech-ambassadør skal være klar til at flytte til USA til sommer, da stillingen vil have base i Silicon Valley.

Udenrigsministeriet sigter efter, at ambassadøren kan tiltræde 1. juli 2020. Kontrakten vil være tidsbegrænset og vil automatisk udløbe efter tre år.

“Kernen i Danmarks TechPlomacy-arbejde er den direkte, balancerede og kritiske dialog med de multinationale tech-virksomheder og platformene om såvel udfordringer som muligheder. Tech-ambassadøren arbejder på vegne af hele centraladministrationen og regeringen for at fremme de for Danmark vigtigste sager i dialogen med industrien, andre lande, internationale organisationer og civilsamfund,” meddeler Udenrigsministeriet.

Når det gælder kvalifikationer er Udenrigsministeriet vævende og peger på en række overordnede egenskaber, som den kommende tech-ambassadør skal have.

Det gælder eksempelvis:

- ‘Indblik i teknologiske og digitale tendenser.’

- ‘Bredt nationalt og internationalt netværk.’

- ‘Stort drive, iderigdom og kreativitet.’

- ‘Hjemmevant med mediehåndtering.’

- ‘Erfaring med at arbejde i politisk styret organisation.’

Og lignende.

Der er ansøgningsfrist 14. april.

Du finder hele jobopslaget her: Udenrigsministeriet søger ny tech-ambassasdør med base i Silicon Valley

Læs også:

Microsofts ansættelse af tech-ambassadør Casper Klynge sætter den danske stat i et dilemma

Efter halvanden måneds tavshed: Casper Klynge har haft sidste arbejdsdag i dansk tjeneste og forladt Udenrigsministeriet

Tidligere tech-ambassadør Casper Klynge trækker topprofil fra Udenrigsministeriet med til Microsoft: "Det har været en no brainer at sige ja"