Artikel top billede

Microsoft: Omfanget af Covid-19 baserede malware-angreb har været ‘et blip’ i det samlede billede

Antallet af Covid-19-baserede malware-angreb har kun udgjort en brøkdel af det samlede antal malware-angreb under corona-krisen, og stigningen har været minimal, viser ny måling fra Microsoft.

På trods af alle overskrifterne og historierne om det modsatte har antallet af malware-angreb, der har forsøgt at udnytte corona-krisen, været meget begrænset.

Det viser nye målinger fra Microsofts såkaldte Threat Protection Intelligence Team.

“Den overordnede tendens for malware verden over har ikke ændret sig signifikant i perioden,” lyder det fra Microsoft om de måneder, hvor corona-krisen for alvor tog fart i verden.

Ifølge selskabet peakede antallet af malware-angreb i foråret i begyndelsen af april.

Men antallet af Covid-19 relaterede malwareangreb udgjorde kun en brøkdel af dem.

Disse malware-angreb definerer Microsoft som angreb, der specifikt har forsøgt at slå plat på Covid-19-temaet og udnytte folks uro og bekymring til blandt andet phishing og lignende i forskellige kampagner.

De tog fart efter WHO havde slået alarm om Covid-19 11. februar.

“Den følgende uge så vi antallet af [Covid-19-relaterede] angreb bliver 11-doblet. Det er tydeligt, at de cyberkriminelle forsøgte at udnytte situationen og at folk aktivt søgte informationer og løsninger,” skriver Microsoft.

Det ændrer dog ikke på, at antallet af Covid-19-relaterede malware-angreb ikke på noget tidspunkt har udgjort mere end to procent af det samlede antal malware-angreb i farvandet.

Microsoft sikkerheds-team kalder selv omfanget af Covid-19-relaterede malware-angreb for så lille, at det knap nok er et ‘blip’ af den samlede mængde trusler, som typisk måles i løbet af en måned.

Antallet af Covid-19 baserede angreb peakede i de første to uger af marts, og i slutningen af marts havde alle lande i verden ifølge Microsoft været udsat for mindst et angreb med Covid-19 som tema.

Du kan læse mere om tallene hos Microsoft her: Exploiting a crisis: How cybercriminals behaved during the outbreak.

Læs også:

Fremmede stater har angrebet Danmark under coronakrisen: Her vil CFCS styrke den digitale infrastruktur

Her er den største trussel mod it-sikkerheden under coronakrisen: ”Man afgiver en stor del af kontrol, når folk arbejder hjemme”

Over 22 millioner hacker-angreb på en uge: Så omfattende er trusselsniveauet

ovid-19: Her har du fire gode råd til at dæmme op for de tre store trusler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.