Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft: Omfanget af Covid-19 baserede malware-angreb har været ‘et blip’ i det samlede billede

Antallet af Covid-19-baserede malware-angreb har kun udgjort en brøkdel af det samlede antal malware-angreb under corona-krisen, og stigningen har været minimal, viser ny måling fra Microsoft.

På trods af alle overskrifterne og historierne om det modsatte har antallet af malware-angreb, der har forsøgt at udnytte corona-krisen, været meget begrænset.

Det viser nye målinger fra Microsofts såkaldte Threat Protection Intelligence Team.

“Den overordnede tendens for malware verden over har ikke ændret sig signifikant i perioden,” lyder det fra Microsoft om de måneder, hvor corona-krisen for alvor tog fart i verden.

Ifølge selskabet peakede antallet af malware-angreb i foråret i begyndelsen af april.

Men antallet af Covid-19 relaterede malwareangreb udgjorde kun en brøkdel af dem.

Disse malware-angreb definerer Microsoft som angreb, der specifikt har forsøgt at slå plat på Covid-19-temaet og udnytte folks uro og bekymring til blandt andet phishing og lignende i forskellige kampagner.

De tog fart efter WHO havde slået alarm om Covid-19 11. februar.

“Den følgende uge så vi antallet af [Covid-19-relaterede] angreb bliver 11-doblet. Det er tydeligt, at de cyberkriminelle forsøgte at udnytte situationen og at folk aktivt søgte informationer og løsninger,” skriver Microsoft.

Det ændrer dog ikke på, at antallet af Covid-19-relaterede malware-angreb ikke på noget tidspunkt har udgjort mere end to procent af det samlede antal malware-angreb i farvandet.

Microsoft sikkerheds-team kalder selv omfanget af Covid-19-relaterede malware-angreb for så lille, at det knap nok er et ‘blip’ af den samlede mængde trusler, som typisk måles i løbet af en måned.

Antallet af Covid-19 baserede angreb peakede i de første to uger af marts, og i slutningen af marts havde alle lande i verden ifølge Microsoft været udsat for mindst et angreb med Covid-19 som tema.

Du kan læse mere om tallene hos Microsoft her: Exploiting a crisis: How cybercriminals behaved during the outbreak.

Læs også:

Fremmede stater har angrebet Danmark under coronakrisen: Her vil CFCS styrke den digitale infrastruktur

Her er den største trussel mod it-sikkerheden under coronakrisen: ”Man afgiver en stor del af kontrol, når folk arbejder hjemme”

Over 22 millioner hacker-angreb på en uge: Så omfattende er trusselsniveauet

ovid-19: Her har du fire gode råd til at dæmme op for de tre store trusler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere