Microsoft: Omfanget af Covid-19 baserede malware-angreb har været ‘et blip’ i det samlede billede

Antallet af Covid-19-baserede malware-angreb har kun udgjort en brøkdel af det samlede antal malware-angreb under corona-krisen, og stigningen har været minimal, viser ny måling fra Microsoft.

På trods af alle overskrifterne og historierne om det modsatte har antallet af malware-angreb, der har forsøgt at udnytte corona-krisen, været meget begrænset.

Det viser nye målinger fra Microsofts såkaldte Threat Protection Intelligence Team.

“Den overordnede tendens for malware verden over har ikke ændret sig signifikant i perioden,” lyder det fra Microsoft om de måneder, hvor corona-krisen for alvor tog fart i verden.

Ifølge selskabet peakede antallet af malware-angreb i foråret i begyndelsen af april.

Men antallet af Covid-19 relaterede malwareangreb udgjorde kun en brøkdel af dem.

Disse malware-angreb definerer Microsoft som angreb, der specifikt har forsøgt at slå plat på Covid-19-temaet og udnytte folks uro og bekymring til blandt andet phishing og lignende i forskellige kampagner.

De tog fart efter WHO havde slået alarm om Covid-19 11. februar.

“Den følgende uge så vi antallet af [Covid-19-relaterede] angreb bliver 11-doblet. Det er tydeligt, at de cyberkriminelle forsøgte at udnytte situationen og at folk aktivt søgte informationer og løsninger,” skriver Microsoft.

Det ændrer dog ikke på, at antallet af Covid-19-relaterede malware-angreb ikke på noget tidspunkt har udgjort mere end to procent af det samlede antal malware-angreb i farvandet.

Microsoft sikkerheds-team kalder selv omfanget af Covid-19-relaterede malware-angreb for så lille, at det knap nok er et ‘blip’ af den samlede mængde trusler, som typisk måles i løbet af en måned.

Antallet af Covid-19 baserede angreb peakede i de første to uger af marts, og i slutningen af marts havde alle lande i verden ifølge Microsoft været udsat for mindst et angreb med Covid-19 som tema.

Du kan læse mere om tallene hos Microsoft her: Exploiting a crisis: How cybercriminals behaved during the outbreak.

Læs også:

Fremmede stater har angrebet Danmark under coronakrisen: Her vil CFCS styrke den digitale infrastruktur

Her er den største trussel mod it-sikkerheden under coronakrisen: ”Man afgiver en stor del af kontrol, når folk arbejder hjemme”

Over 22 millioner hacker-angreb på en uge: Så omfattende er trusselsniveauet

ovid-19: Her har du fire gode råd til at dæmme op for de tre store trusler

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.