Artikel top billede

Australien ramt af hackerangreb fra fremmed stat

Flere statslige organisationer i Australien har været udsat for cyberangreb. Angrebet er et "sofistikeret, statsbaseret cyberangreb," lyder det fra landets premierminister.

Den australske regering er under angreb fra fremmede stater gennem et sofistikeret cyberangreb.

En række offentlige sektorer er ramt af angrebet, fortæller Australiens premierminister, Scott Morrisson, der dog forsikrer om, at der ikke er stjålet personfølsomme oplysninger.

Det skriver The Guardian.

Læs også: Fremmede stater har angrebet Danmark under coronakrisen: Her vil CFCS styrke den digitale infrastruktur

Ifølge regeringslederen er det et "sofistikeret angreb fra en fremmed stat," men han ville ikke komme nærmere ind på, hvem man mistænker for at stå bag angrebet.

"Jeg er her i dag for at fortælle, at baseret på vejledning fra vores cyberekesperter er australske organisationer på nuværende tidspunkt under angreb fra sofistikerede fra fremmede stat," sagde premierministeren på et pressemøde i følge avisen.

Mistanken er særligt på Kina, skriver The Guardian, da Australien er kommet på kant med den kinesiske regering.

Angrebet har ramt flere dele af Australiens offentlige sektor inklusive regeringen, politiske organisationer, uddannelse, sundhedssektoren og vitale services der har ansvaret for kritisk infrastruktur, forklarer Scott Morrison.

Læs også: Center for Cybersikkerhed frygter hackerangreb fra andre stater midt i corona-krisen: "Vi skal hurtigst muligt tilbage til normal drift"
IT-JOB

GEA Process Engineering A/S

Power Platform Lead

Banking Circle

Senior Data Engineer

Conference Manager

Full-stack udvikler

Pharma Nord

PHP-programmør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.