Artikel top billede

Australien ramt af hackerangreb fra fremmed stat

Flere statslige organisationer i Australien har været udsat for cyberangreb. Angrebet er et "sofistikeret, statsbaseret cyberangreb," lyder det fra landets premierminister.

Den australske regering er under angreb fra fremmede stater gennem et sofistikeret cyberangreb.

En række offentlige sektorer er ramt af angrebet, fortæller Australiens premierminister, Scott Morrisson, der dog forsikrer om, at der ikke er stjålet personfølsomme oplysninger.

Det skriver The Guardian.

Læs også: Fremmede stater har angrebet Danmark under coronakrisen: Her vil CFCS styrke den digitale infrastruktur

Ifølge regeringslederen er det et "sofistikeret angreb fra en fremmed stat," men han ville ikke komme nærmere ind på, hvem man mistænker for at stå bag angrebet.

"Jeg er her i dag for at fortælle, at baseret på vejledning fra vores cyberekesperter er australske organisationer på nuværende tidspunkt under angreb fra sofistikerede fra fremmede stat," sagde premierministeren på et pressemøde i følge avisen.

Mistanken er særligt på Kina, skriver The Guardian, da Australien er kommet på kant med den kinesiske regering.

Angrebet har ramt flere dele af Australiens offentlige sektor inklusive regeringen, politiske organisationer, uddannelse, sundhedssektoren og vitale services der har ansvaret for kritisk infrastruktur, forklarer Scott Morrison.

Læs også: Center for Cybersikkerhed frygter hackerangreb fra andre stater midt i corona-krisen: "Vi skal hurtigst muligt tilbage til normal drift"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere