Datatilsynet undersøger Den Blå Avis for muligt brud på databeskyttelsesregler

Datatilsynet er tvivl om samtykkeløsningen på dba.dk overholder de databeskyttelsesretlige regler, efter tilsynet ændrede dets retningslinjer på området i februar. "Nu har der været tid til, at hjemmesideejere mv. har kunnet forholde sig til retningslinjerne, og derfor sætter vi med en konkret sag fokus på, om de bliver efterlevet," lyder det fra Datatilsynets kontorchef.

Den Blå Avis' hjemmeside, dba.dk, er kommet under særlig lup hos Datatilsynet.

Datatilsynet meddeler nemlig, at tilsynet vil undersøge om hjemmesidens samtykkeløsning lever til de databeskyttelsesretlige regler.

Datatilsynet er i tvivl om, hvorvidt Den Blå Avis lader brugeren foretage et aktivt tilvalg om hjemmesiden må indsamle og videregive brugerens oplysninger.

Det sker, efter Datatilsynet i februar udgav nye retningslinjer på området.

"Når man som borger besøger en hjemmeside, skal det være et aktivt tilvalg, hvis man vil lade hjemmesiden indsamle og videregive ens oplysninger. Det blev slået fast i en principel afgørelse i februar. Nu har der været tid til, at hjemmesideejere mv. har kunnet forholde sig til retningslinjerne, og derfor sætter vi med en konkret sag fokus på, om de bliver efterlevet," lyder fra kontorchef i Datatilsynet, Astrid Mavrogenis, i en meddelelse.

Læs også: Dansk smittesporings-app kan downloades nu

Det undersøger Datatilsynet nærmere
Datatilsynet sætter fokus på Den Blå Avis' samtykkeløsning i specifik relation til, hvorvidt løsningen opfylder betingelserne om at være frivillig, specifik, informeret og et udtryk for en utvetydig viljestilkendegivelse fra de hjemmesidebesøgende.

"Datatilsynet har også valgt at undersøge, om samtykkeløsningen giver mulighed for at trække samtykket tilbage,og om dokumentationskravet i forhold til indhentelse af samtykket er overholdt," lyder det i meddelelsen fra Datatilsynet.

Datatilsynet behandler klager over hjemmesiders behandling af personoplysninger, men har også mulighed for selv at tage sager op, hvilket er tilfældet i sagen med Den Blå Avis.

Læs også: Netcompany skal levere ny smittesporingsapp til staten


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.