Artikel top billede

Domstol: Facebook skal skrue ned for indsamling af data fra tyske brugere

Facebook skal skrue ned for datahøsten på de tyske brugere, lyder en klar dom fra tysk landsret.

Facebook skal drosle ned for indsamlingen af data på sine tyske brugere. Sådan lyder en ny dom fra de tyske domstol, der dermed giver de tyske konkurrence-myndigheder medhold i sagen.

De tyske konkurrence-myndigheder mener, at Facebook misbruger sin dominerende markedsposition på markedet for sociale medier til at indsamle data om brugerne uden forudgående samtykke.

Dommeren i sagen - Peter Meier-Beck - siger, at der ingen tvivl er om, at Facebook har en dominernede position i Tyskland - og heller ikke om, at selskabet har misbrugt sin position.

“Facebook skal give brugerne mulighed for at fortælle mindre om dem selv,” konkluderer han.

Facebook meddeler ifølge Reuters, at selskabet vil fortsætte med at argumentere for, at det ikke misbruger sin position.

“Det vil ikke blive ændret noget umiddelbart for hverken folk eller virksomheder, der anvender vores produkter og services i Tyskland,” lyder det fra selskabet.

Læs også:

Facebooks data-indsamling kan være på vej i tysk Højesteret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere