Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Domstol: Facebook skal skrue ned for indsamling af data fra tyske brugere

Facebook skal skrue ned for datahøsten på de tyske brugere, lyder en klar dom fra tysk landsret.

Facebook skal drosle ned for indsamlingen af data på sine tyske brugere. Sådan lyder en ny dom fra de tyske domstol, der dermed giver de tyske konkurrence-myndigheder medhold i sagen.

De tyske konkurrence-myndigheder mener, at Facebook misbruger sin dominerende markedsposition på markedet for sociale medier til at indsamle data om brugerne uden forudgående samtykke.

Dommeren i sagen - Peter Meier-Beck - siger, at der ingen tvivl er om, at Facebook har en dominernede position i Tyskland - og heller ikke om, at selskabet har misbrugt sin position.

“Facebook skal give brugerne mulighed for at fortælle mindre om dem selv,” konkluderer han.

Facebook meddeler ifølge Reuters, at selskabet vil fortsætte med at argumentere for, at det ikke misbruger sin position.

“Det vil ikke blive ændret noget umiddelbart for hverken folk eller virksomheder, der anvender vores produkter og services i Tyskland,” lyder det fra selskabet.

Læs også:

Facebooks data-indsamling kan være på vej i tysk Højesteret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere