Artikel top billede

Trump-regeringen hævder: Huawei og Hikvision kontrolleres af kinesisk militær

Den amerikanske regering har udarbejdet en liste, der består af 20 kinesiske selskaber, heriblandt Huawei og Hikvision, som ifølge USA skulle være kontrolleret eller ejet af det kinesiske militær. Det skriver Reuters.

Den amerikanske regering med Donald Trump i spidsen, antager at en række fremtrædende kinesiske selskaber er ejet eller kontrolleret af kinesisk militær.

Nyhedsbureauet Reuters er kommet i besiddelse af en liste fra det amerikanske forsvar, hvor 20 kinesiske selskaber er oplistet, som værende underlagt det kinesiske militær.

På listen florerer selskaber som mobil- og netværksproducenten Huawei, overvågningsfirmaet Hikvision, flyproducenten Aviation Industry Corp og teleselskabet China Mobile.

Reuters har fået bekræftet dokumentet af en kilde fra det amerikanske forsvar, fremgår det.

Læs også: USA forbyder samhandel med yderligere otte kinesiske it-selskaber - se dem her

Listen, der er nedskrevet af det amerikanske forsvar, er udarbejdet i overensstemmelse med en amerikansk lov fra 1999.

Loven giver den siddende præsident en række beføjelser til at nedlægge sanktioner over selskaber, der er ejet eller kontrolleres af det kinesiske militær, Folkets Befrielseshær, skriver Reuters.

Flere af de kinesiske selskaber er dog allerede underlagt strenge handelssanktioner fra USA.

Flere kinesiske selskaber allerede blacklistet

Huawei blev allerede placeret på USA's black list tilbage i maj 2019. Derved fik alle amerikanske virksomheder samt offentlige instanser forbud mod at handle med selskabet.

Forbuddet kom i stand, da USA frygter, at Huawei vil benytte dets netværksteknologi til at bedrive spionage i USA.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Overgvågningsselskabet Hikvision blev også blacklistet af USA i oktober 2019 sammen med en række andre kinesiske tech-selskaber.

Dengang lød argumentet fra USA's handelsminister Wilbur Ross:

"Den amerikanske regering og handelsministeriet vil ikke acceptere den brutale undertrykkelse af etniske minoriteter i Kina."

Læs også: USA slår igen ned på kinesiske it-selskaber: Blacklister fremadstormende kunstig intelligens-firmaer

Danske forskere hjalp Hikvision

Sidste uge kunne Politiken beskrive, hvordan en række forskere fra Aalborg Universitet havde hjulpet Hikvision med at udvikle en algoritme, der blandt andet kan spore, hvordan bestemte holdninger spreder sig på sociale medier.

Det mødte kritik fra en række eksperter, da algoritmen kan hjælpe den kinesiske regering med at spore de holdninger, som regeringen ønsker at nedkæmpe.

Det kan du læse mere om her: Danske forskere har hjulpet omstridt kinesisk selskab med algoritme til masseovervågning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere