Artikel top billede

Trump-regeringen hævder: Huawei og Hikvision kontrolleres af kinesisk militær

Den amerikanske regering har udarbejdet en liste, der består af 20 kinesiske selskaber, heriblandt Huawei og Hikvision, som ifølge USA skulle være kontrolleret eller ejet af det kinesiske militær. Det skriver Reuters.

Den amerikanske regering med Donald Trump i spidsen, antager at en række fremtrædende kinesiske selskaber er ejet eller kontrolleret af kinesisk militær.

Nyhedsbureauet Reuters er kommet i besiddelse af en liste fra det amerikanske forsvar, hvor 20 kinesiske selskaber er oplistet, som værende underlagt det kinesiske militær.

På listen florerer selskaber som mobil- og netværksproducenten Huawei, overvågningsfirmaet Hikvision, flyproducenten Aviation Industry Corp og teleselskabet China Mobile.

Reuters har fået bekræftet dokumentet af en kilde fra det amerikanske forsvar, fremgår det.

Læs også: USA forbyder samhandel med yderligere otte kinesiske it-selskaber - se dem her

Listen, der er nedskrevet af det amerikanske forsvar, er udarbejdet i overensstemmelse med en amerikansk lov fra 1999.

Loven giver den siddende præsident en række beføjelser til at nedlægge sanktioner over selskaber, der er ejet eller kontrolleres af det kinesiske militær, Folkets Befrielseshær, skriver Reuters.

Flere af de kinesiske selskaber er dog allerede underlagt strenge handelssanktioner fra USA.

Flere kinesiske selskaber allerede blacklistet

Huawei blev allerede placeret på USA's black list tilbage i maj 2019. Derved fik alle amerikanske virksomheder samt offentlige instanser forbud mod at handle med selskabet.

Forbuddet kom i stand, da USA frygter, at Huawei vil benytte dets netværksteknologi til at bedrive spionage i USA.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Overgvågningsselskabet Hikvision blev også blacklistet af USA i oktober 2019 sammen med en række andre kinesiske tech-selskaber.

Dengang lød argumentet fra USA's handelsminister Wilbur Ross:

"Den amerikanske regering og handelsministeriet vil ikke acceptere den brutale undertrykkelse af etniske minoriteter i Kina."

Læs også: USA slår igen ned på kinesiske it-selskaber: Blacklister fremadstormende kunstig intelligens-firmaer

Danske forskere hjalp Hikvision

Sidste uge kunne Politiken beskrive, hvordan en række forskere fra Aalborg Universitet havde hjulpet Hikvision med at udvikle en algoritme, der blandt andet kan spore, hvordan bestemte holdninger spreder sig på sociale medier.

Det mødte kritik fra en række eksperter, da algoritmen kan hjælpe den kinesiske regering med at spore de holdninger, som regeringen ønsker at nedkæmpe.

Det kan du læse mere om her: Danske forskere har hjulpet omstridt kinesisk selskab med algoritme til masseovervågning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere