Trump-regeringen hævder: Huawei og Hikvision kontrolleres af kinesisk militær

Den amerikanske regering har udarbejdet en liste, der består af 20 kinesiske selskaber, heriblandt Huawei og Hikvision, som ifølge USA skulle være kontrolleret eller ejet af det kinesiske militær. Det skriver Reuters.

Den amerikanske regering med Donald Trump i spidsen, antager at en række fremtrædende kinesiske selskaber er ejet eller kontrolleret af kinesisk militær.

Nyhedsbureauet Reuters er kommet i besiddelse af en liste fra det amerikanske forsvar, hvor 20 kinesiske selskaber er oplistet, som værende underlagt det kinesiske militær.

På listen florerer selskaber som mobil- og netværksproducenten Huawei, overvågningsfirmaet Hikvision, flyproducenten Aviation Industry Corp og teleselskabet China Mobile.

Reuters har fået bekræftet dokumentet af en kilde fra det amerikanske forsvar, fremgår det.

Læs også: USA forbyder samhandel med yderligere otte kinesiske it-selskaber - se dem her

Listen, der er nedskrevet af det amerikanske forsvar, er udarbejdet i overensstemmelse med en amerikansk lov fra 1999.

Loven giver den siddende præsident en række beføjelser til at nedlægge sanktioner over selskaber, der er ejet eller kontrolleres af det kinesiske militær, Folkets Befrielseshær, skriver Reuters.

Flere af de kinesiske selskaber er dog allerede underlagt strenge handelssanktioner fra USA.

Flere kinesiske selskaber allerede blacklistet
Huawei blev allerede placeret på USA's black list tilbage i maj 2019. Derved fik alle amerikanske virksomheder samt offentlige instanser forbud mod at handle med selskabet.

Forbuddet kom i stand, da USA frygter, at Huawei vil benytte dets netværksteknologi til at bedrive spionage i USA.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Overgvågningsselskabet Hikvision blev også blacklistet af USA i oktober 2019 sammen med en række andre kinesiske tech-selskaber.

Dengang lød argumentet fra USA's handelsminister Wilbur Ross:

"Den amerikanske regering og handelsministeriet vil ikke acceptere den brutale undertrykkelse af etniske minoriteter i Kina."

Læs også: USA slår igen ned på kinesiske it-selskaber: Blacklister fremadstormende kunstig intelligens-firmaer

Danske forskere hjalp Hikvision
Sidste uge kunne Politiken beskrive, hvordan en række forskere fra Aalborg Universitet havde hjulpet Hikvision med at udvikle en algoritme, der blandt andet kan spore, hvordan bestemte holdninger spreder sig på sociale medier.

Det mødte kritik fra en række eksperter, da algoritmen kan hjælpe den kinesiske regering med at spore de holdninger, som regeringen ønsker at nedkæmpe.

Det kan du læse mere om her: Danske forskere har hjulpet omstridt kinesisk selskab med algoritme til masseovervågning


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Stor rapport kortægger: Sådan er kundernes forventninger til en moderne kundeservice
Kender du din målgruppes foretrukne kanal til annoncering, salg og kundeservice? Ved du om salg og kundeservice arbejder godt nok sammen? Og i hvilken grad lever du op til kundernes forventninger? De spørgsmål kan du finde svar på i dette whitepaper fra Zendesk, som via knapt 5.000 interviews og spørgeskemaer har kortlagt både kunder og customer experience-folks erfaring og forventninger til en god kundeoplevelse. Whitepaperet er derfor en oplagt og overskuelig målestok, for dig der arbejder med customer experience og vil benchmarke sin egen indsagt – eller til dig, der skal til at etablere en moderne kundeoplevelse og vil prioritere indsatsen korrekt.