Trump-regeringen hævder: Huawei og Hikvision kontrolleres af kinesisk militær

Den amerikanske regering har udarbejdet en liste, der består af 20 kinesiske selskaber, heriblandt Huawei og Hikvision, som ifølge USA skulle være kontrolleret eller ejet af det kinesiske militær. Det skriver Reuters.

Den amerikanske regering med Donald Trump i spidsen, antager at en række fremtrædende kinesiske selskaber er ejet eller kontrolleret af kinesisk militær.

Nyhedsbureauet Reuters er kommet i besiddelse af en liste fra det amerikanske forsvar, hvor 20 kinesiske selskaber er oplistet, som værende underlagt det kinesiske militær.

På listen florerer selskaber som mobil- og netværksproducenten Huawei, overvågningsfirmaet Hikvision, flyproducenten Aviation Industry Corp og teleselskabet China Mobile.

Reuters har fået bekræftet dokumentet af en kilde fra det amerikanske forsvar, fremgår det.

Læs også: USA forbyder samhandel med yderligere otte kinesiske it-selskaber - se dem her

Listen, der er nedskrevet af det amerikanske forsvar, er udarbejdet i overensstemmelse med en amerikansk lov fra 1999.

Loven giver den siddende præsident en række beføjelser til at nedlægge sanktioner over selskaber, der er ejet eller kontrolleres af det kinesiske militær, Folkets Befrielseshær, skriver Reuters.

Flere af de kinesiske selskaber er dog allerede underlagt strenge handelssanktioner fra USA.

Flere kinesiske selskaber allerede blacklistet
Huawei blev allerede placeret på USA's black list tilbage i maj 2019. Derved fik alle amerikanske virksomheder samt offentlige instanser forbud mod at handle med selskabet.

Forbuddet kom i stand, da USA frygter, at Huawei vil benytte dets netværksteknologi til at bedrive spionage i USA.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Overgvågningsselskabet Hikvision blev også blacklistet af USA i oktober 2019 sammen med en række andre kinesiske tech-selskaber.

Dengang lød argumentet fra USA's handelsminister Wilbur Ross:

"Den amerikanske regering og handelsministeriet vil ikke acceptere den brutale undertrykkelse af etniske minoriteter i Kina."

Læs også: USA slår igen ned på kinesiske it-selskaber: Blacklister fremadstormende kunstig intelligens-firmaer

Danske forskere hjalp Hikvision
Sidste uge kunne Politiken beskrive, hvordan en række forskere fra Aalborg Universitet havde hjulpet Hikvision med at udvikle en algoritme, der blandt andet kan spore, hvordan bestemte holdninger spreder sig på sociale medier.

Det mødte kritik fra en række eksperter, da algoritmen kan hjælpe den kinesiske regering med at spore de holdninger, som regeringen ønsker at nedkæmpe.

Det kan du læse mere om her: Danske forskere har hjulpet omstridt kinesisk selskab med algoritme til masseovervågning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.