Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Danmark halter bagefter: Er langt bag de bedste teknologiske regioner i verden

Danmark halter overraskende langt efter de regioner i verden, der er længst fremme på teknologisk udvikling.

Danmark kan slet ikke følge med de førende tech-regioner i verden og måske langt fra så teknologisk stærk, som vi går og forestiller os.

Det mener Akademiet for de Tekniske Videnskaber - ATV - som ifølge Børsen har kigget nærmere på mængden af patenter og forskning i Danmark og de store tech-regioner i verden.

Konklusionen: Danmark er ikke engang blandt de 30 bedste i verden.

Formand for ATV, Charlotte Rønhoff, er overrasket over konklusionen. Hun siger til avisen, at det er som, at et stort tog er kørt ‘fuldstændigt forbi os.’

Danmark er dog stærk på biotek, fødevare, lyd og vind, mens vi ikke er stærkt på eksempelvis kunstig intelligens.

De stærkeste tech-regioner er ifølge ATV Beiking, Boston og Shenzhen/Hong Kong.

Der er dog det forbehold, at andelen af patenter ikke siger noget om, hvor stor forretningsmæssig værdi, der skabes af de enkelte patenter.

Læs også:

EU klar med milliarder af kroner til det digitale område i nyt budget: Sådan bliver pengene fordelt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere