Artikel top billede

TikTok planlægger at investere milliarder i nyt europæisk datacenter

Kinesiske TikTok har planer åbne sit første europæiske datacenter. Det bliver annonceret i kølvandet på nogle dramatiske uger for appen, der er blevet truet med et forbud i USA og nu overvejer at sælge dele af sin forretning til Microsoft.

Den kinesisk ejede video-app TikTok planlægger at åbne sit første europæiske datacenter. Det meddelte TikTok torsdag.

Det nye datacenter vil blive placeret i Irland, hvor selskabet allerede i dag har et kontor.

Datacenteret vil ifølge TikTok repræsentere en investering til en værdi på 3,1 milliarder kroner og selskabet hævder, at datacenteret tilmed vil tilføre et trecifret antal nye arbejdspladser.

”Der er tale om en investering på 420 millioner euro, der vil skabe hundredvis af nye job. Med et nyt banebrydende fysisk og netværksbaseret sikkerhedssystem kommer det til at spille en nøglerolle i vores forbedrede beskyttelse af vores brugers data,” siger Roland Cloutier, der er sikkerheds- og informationsdirektør for TikTok.

Annonceringen af det nye datacenter kommer efter et par dramatisk uger, hvor truslen om et snarligt forbud mod Tiktok i USA har fået appens moderskab Bytedance til at overveje at sælge appens forretninger i USA, Canada, Australien og New Zealand, til den amerikanske it-gigant Microsoft.

“Microsoft vil sikre, at alle private data om TikToks amerikanske brugere bliver overflyttet til og forbliver i USA. Microsoft vil sikre, at al data, der for nuværende lagres uden for USA, bliver slettet fra servere uden for dette land, efter de er blevet overført,” lyder det i en meddelelse fra Microsoft i søndags.

Læs også: Microsoft vil købe TikTok - modvillig Trump giver grønt lys efter telefonsamtale med Satya Nadella
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere