Artikel top billede

TikTok planlægger at investere milliarder i nyt europæisk datacenter

Kinesiske TikTok har planer åbne sit første europæiske datacenter. Det bliver annonceret i kølvandet på nogle dramatiske uger for appen, der er blevet truet med et forbud i USA og nu overvejer at sælge dele af sin forretning til Microsoft.

Den kinesisk ejede video-app TikTok planlægger at åbne sit første europæiske datacenter. Det meddelte TikTok torsdag.

Det nye datacenter vil blive placeret i Irland, hvor selskabet allerede i dag har et kontor.

Datacenteret vil ifølge TikTok repræsentere en investering til en værdi på 3,1 milliarder kroner og selskabet hævder, at datacenteret tilmed vil tilføre et trecifret antal nye arbejdspladser.

”Der er tale om en investering på 420 millioner euro, der vil skabe hundredvis af nye job. Med et nyt banebrydende fysisk og netværksbaseret sikkerhedssystem kommer det til at spille en nøglerolle i vores forbedrede beskyttelse af vores brugers data,” siger Roland Cloutier, der er sikkerheds- og informationsdirektør for TikTok.

Annonceringen af det nye datacenter kommer efter et par dramatisk uger, hvor truslen om et snarligt forbud mod Tiktok i USA har fået appens moderskab Bytedance til at overveje at sælge appens forretninger i USA, Canada, Australien og New Zealand, til den amerikanske it-gigant Microsoft.

“Microsoft vil sikre, at alle private data om TikToks amerikanske brugere bliver overflyttet til og forbliver i USA. Microsoft vil sikre, at al data, der for nuværende lagres uden for USA, bliver slettet fra servere uden for dette land, efter de er blevet overført,” lyder det i en meddelelse fra Microsoft i søndags.

Læs også: Microsoft vil købe TikTok - modvillig Trump giver grønt lys efter telefonsamtale med Satya Nadella
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere