Stifter af Facebook, Mark Zuckerberg, sammen med den amerikanske præsident Donald Trump.

Zuckerbergs formue rammer 100 milliarder under coronakrisen: Nu vil politikere skride ind

Stifter af Facebook Mark Zuckerberg øger formuen til til 100 milliarder dollar. Det sker efter selskabet tidligere på ugen lancerede en konkurrent til den populære kinesiske app TikTok, der netop er blevet udelukket fra USA.

Torsdag kunne stifteren af verdens største sociale medie, Mark Zuckerberg, se sin personlige formue runde 100 milliarder dollar.

Dermed bliver bliver Zuckerberg en del af en klub med blandt andre Bill Gates og Jeff Bezos, som består af personer med en formue over 100 milliarder dollar, skriver BBC.

Formueforøgelse kommer fordi, Facebook-aktien, som Mark Zuckerberg ejer 13 procent af steg med seks procent.

Det sker efter, at Instagram, som Facebook ejer, lancerede en udfordrer til den populære app TikTok. Det sker med funktionen Reels, som deler flere ligheder med den kinesiske app.

Samtidig har USA's præsident Donald Trump officielt forhindret brugen af TikTok i USA, hvilket formentlig også har fået investorene til at forvente medvind til Instagram.

Læs mere her: Microsoft vil købe TikTok - modvillig Trump giver grønt lys efter telefonsamtale med Satya Nadella

Tjener milliarder under coronakrisen
Men det er ikke bare nedlukningen af den kinesiske konkurrent, der kan mærkes på pengepungen.

Generelt har de amerikanske tech-giganter tjent gode penge de seneste måneder, mens det meste af verden har holdt sig hjemme for at forhindre coronavirussen i at sprede sig.

Siden januar er Mark Zuckerbergs personlige formue steget med 22 milliarder dollar, der svarer til omkring 138 milliarder kroner.

I samme perode har Amazon-stifteren Jeff Bezos tjent svimlende 75 milliarder dollar. I danske kroner lyder det beløb på omkring 471 milliarder.

Læs også: God timeløn: Jeff Bezos tjente mandag 86 milliarder kroner

Foreslår særskat
Det har fået den tidligere præsidentkandidat og senator fra den amerikanske delstaten Vermont, Bernie Sanders, til at foreslå en særskat på milliardærer.

Sammen med sin senator-kollega Kirsten Gillibrand foreslår han en 'Make Billionaires Pay Act' (Lad milliardærene betale lov), der er en engangsskat på 60 procent for alle milliardærer mellem 18. marts 2020 og 1. januar 2021.

Den ville betyde, at Jeff Bezos skulle betale omkring 269 milliarder kroner til den amerikanske stat, mens Zuckerberg slipper med at betale omkring 143 milliarder kroner, ifølge det amerikanske medie CNBC.

Læs også: Elon Musk får adgang til milliardbonus efter ny milepæl for Tesla

Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.