Artikel top billede

Tidligere dansk Europol-chef: Coronakrisen har været god for it-sikkerhedscheferne

Coronakrisen har katapulteret virksomhedernes CISO'er ind på direktionsgangen, mener den danske formand for World Economic Forums advisory board for cybersikkerhed.

Coronakrisen har trukket et spor af dødsfald og økonomisk kaos efter sig, men den har også været godt for i hvert fald én ting: It-sikkerheden.

Sådan lyder det fra Troels Ørting, der er formand for World Economic Forums cybersikkerheds-udvalg.

Coronakrisen har nemlig tvunget mange virksomheder til at øge fokus på deres digitale sikkerhed og dermed på it-sikkerhedschefen, siger Ørting, der tidligere har været chef for Europols cybersikkerhedsafdeling.

Læs også: SMV'er bliver ignoreret af it-sikkerhedsselskaber: “Markedet for hacking er så stort, at ingen gider interessere sig for Danmark”

I mange organisationer er it-sikkerhedschefen placeret under it-chefen, men ifølge Wall Street Journal har coronakrisen fået mange virksomheder til at bede it-sikkerhedenschefen om at rapportere direkte til direktionen.

Og det er et kæmpe løft af it-sikkerheden, mener den danske sikkerhedschef.

"Du ser fødslen af en helt ny type af senior security executives efter det her. De har bevist at de er nødt til at have plads om bordet, når der skal diskuteres marketing, salg og finansiering. Du kan ikke bare begrave dem fire niveauer længere nede i organisationen," siger Troels Ørting til avisen.

Dermed forudser han, at placeringen i direktionen bliver permanent for mange CISO'er efter coronakrisen.

Læs også: Tidligere cyberchef for Europol advarer mod nye beføjelser til Center for Cybersikkerhed: “Jeg er bange for, at Danmark ender ligesom Rusland og Kina”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere