Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Tidligere dansk Europol-chef: Coronakrisen har været god for it-sikkerhedscheferne

Coronakrisen har katapulteret virksomhedernes CISO'er ind på direktionsgangen, mener den danske formand for World Economic Forums advisory board for cybersikkerhed.

Coronakrisen har trukket et spor af dødsfald og økonomisk kaos efter sig, men den har også været godt for i hvert fald én ting: It-sikkerheden.

Sådan lyder det fra Troels Ørting, der er formand for World Economic Forums cybersikkerheds-udvalg.

Coronakrisen har nemlig tvunget mange virksomheder til at øge fokus på deres digitale sikkerhed og dermed på it-sikkerhedschefen, siger Ørting, der tidligere har været chef for Europols cybersikkerhedsafdeling.

Læs også: SMV'er bliver ignoreret af it-sikkerhedsselskaber: “Markedet for hacking er så stort, at ingen gider interessere sig for Danmark”

I mange organisationer er it-sikkerhedschefen placeret under it-chefen, men ifølge Wall Street Journal har coronakrisen fået mange virksomheder til at bede it-sikkerhedenschefen om at rapportere direkte til direktionen.

Og det er et kæmpe løft af it-sikkerheden, mener den danske sikkerhedschef.

"Du ser fødslen af en helt ny type af senior security executives efter det her. De har bevist at de er nødt til at have plads om bordet, når der skal diskuteres marketing, salg og finansiering. Du kan ikke bare begrave dem fire niveauer længere nede i organisationen," siger Troels Ørting til avisen.

Dermed forudser han, at placeringen i direktionen bliver permanent for mange CISO'er efter coronakrisen.

Læs også: Tidligere cyberchef for Europol advarer mod nye beføjelser til Center for Cybersikkerhed: “Jeg er bange for, at Danmark ender ligesom Rusland og Kina”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.