Artikel top billede

Tidligere dansk Europol-chef: Coronakrisen har været god for it-sikkerhedscheferne

Coronakrisen har katapulteret virksomhedernes CISO'er ind på direktionsgangen, mener den danske formand for World Economic Forums advisory board for cybersikkerhed.

Coronakrisen har trukket et spor af dødsfald og økonomisk kaos efter sig, men den har også været godt for i hvert fald én ting: It-sikkerheden.

Sådan lyder det fra Troels Ørting, der er formand for World Economic Forums cybersikkerheds-udvalg.

Coronakrisen har nemlig tvunget mange virksomheder til at øge fokus på deres digitale sikkerhed og dermed på it-sikkerhedschefen, siger Ørting, der tidligere har været chef for Europols cybersikkerhedsafdeling.

Læs også: SMV'er bliver ignoreret af it-sikkerhedsselskaber: “Markedet for hacking er så stort, at ingen gider interessere sig for Danmark”

I mange organisationer er it-sikkerhedschefen placeret under it-chefen, men ifølge Wall Street Journal har coronakrisen fået mange virksomheder til at bede it-sikkerhedenschefen om at rapportere direkte til direktionen.

Og det er et kæmpe løft af it-sikkerheden, mener den danske sikkerhedschef.

"Du ser fødslen af en helt ny type af senior security executives efter det her. De har bevist at de er nødt til at have plads om bordet, når der skal diskuteres marketing, salg og finansiering. Du kan ikke bare begrave dem fire niveauer længere nede i organisationen," siger Troels Ørting til avisen.

Dermed forudser han, at placeringen i direktionen bliver permanent for mange CISO'er efter coronakrisen.

Læs også: Tidligere cyberchef for Europol advarer mod nye beføjelser til Center for Cybersikkerhed: “Jeg er bange for, at Danmark ender ligesom Rusland og Kina”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere