Artikel top billede

Tidligere cyberchef for Europol advarer mod nye beføjelser til Center for Cybersikkerhed: “Jeg er bange for, at Danmark ender ligesom Rusland og Kina”

Danmark risikerer at ende som Rusland og Kina, når Folketinget vedtager lovgivning, der tvinger virksomheder til at udlevere data. Sådan lyder konklusionen fra den nu tidligere direktør for World Economic Forums cybersikkerhedscenter.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs hvorfor tidligere chef i Europol mener at ny dansk lovgivning minder om Kina og Rusland
  • Indblik i hvordan Troels Ørting mener, man i stedet burde bekæmpe cybertruslen mod Danmark
706
3:45 min
Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Troels Ørting skal beskrive den lovgivning fra Center for Cybersikkerhed, der netop er blevet vedtaget.

“Jeg er bange for, at vi bliver ligesom Rusland og Kina, hvis vi lovgiver om, at man skal have adgang til informationer,” siger Troels Ørting, der

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.