Artikel top billede

Højesteretssag: Atea-retssag i Østre Landsret behæftet med fejl

Østre Landsret begik i fjor fejl i Atea-retssagen, hvor tidligere direktør Peter Trans og tidligere it-udviklingschef i Region Sjælland Michael Mølkær Nielsen blev dømt for mandatsvig. Alligevel bør dommen stå ved magt, mener anklageren.

Østre Landsret fejlede, da landsretten i fjor dømte tidligere direktør i Atea, Peter Trans, og tidligere it-udviklingschef i Region Sjælland, Michael Mølkær Nielsen, for mandatsvig.

Sådan lød det ifølge Ritzau fra de to mænds forsvarere i den sag i Højesteret, der gik i gang mandag.

Peter Trans og Michael Mølkær Nielsen er utilfredse med, at de blev dømt for mandatsvig i landsretten, selv om de slet ikke var tiltalt for mandatsvig, men for underslæb.

Ifølge Ritzau var forsvarerne samt en enkelt af anklagerne i Højesteret enige om, at landsretten ikke fulgte spillereglerne ved at trække spørgsmålet om mandatsvig op ad hatten under retssagen.

De pegede på, at man ikke bør kunne dømmes, hvis ikke der er en klar tiltale, som man kan forsvare sig imod.

Anklager Anne Risager var enig i, at der blev begået en rettergangsfejl, men at der ikke er den store forskel på underslæb og mandatsvig, og at der dermed kun var forskel på karakterstik.

Peter Trans har tidligere fremført kritikken her i spalterne.

Det kan du læse mere om her: Nu begynder sidste kapitel i Atea-sagen: Tidligere Atea-direktør Peter Trans skal for Højesteret: "Jeg render ikke rundt og piver. Jeg fortryder ikke noget"

Der afsiges dom 31. august.

Du kan se alle dommene i Atea-sagen her: Nu er dommen faldet i Atea-sagen: Her er dommene fra Østre Landsret over tidligere Atea-chefer og chefer i Region Sjælland

Læs også:

Tidligere topchefer i Atea og Region Sjælland skal i Højesteret - domme for mandatsvig i Atea-sagen skal for retten igen

Luksusrejser, aftalt spil og hemmelige lydoptagelser - hvor startede og sluttede Atea-sagen? Få hele overblikket her