Artikel top billede

Forhandlinger mellem Koda og YouTube fortsætter - dansk musik fortsat udelukket fra YouTube på ubestemt tid

Det svæver fortsat helt i det uvisse, hvornår Koda og Google bliver enige om vilkårene for streaming af dansk musik på YouTube. “Vi skal finde kompromisser, men vi skal ikke indgå en aftale for enhver pris,” lyder det fra Koda.

Det er fortsat uvist, hvornår Koda og Google vil nå frem til en aftale om vilkårene for streaming af dansk musik på Google-ejede YouTube - og dermed hvornår danske musikere igen vil optræde på video-tjenesten.

Sådan lyder det fra Kodas direktør, Gorm Arildsen, efter Google 1. august fjernede al dansk musik fra YouTube, da parterne med Koda på den ene side og selskabet Polaris Music Hub på den anden ikke kunne blive enige om vilkårene.

Det kan du læse mere om her: Google fjerner al dansk musik fra YouTube efter hårde forhandlinger med rettigheds-organisation

“Vi er nået langt i forhandlingerne, men der er stadig nogle store knaster, der skal løses, før vi er i mål. Lige nu er det derfor svært at komme med et konkret bud på, hvornår der foreligger en aftale,” lyder det fra Gorm Arildsen til Kodas medlemmer i et netop udsendt nyhedsbrev.

Han skriver her, at det ‘er tydeligt,’ at sagen mellem Koda og Google peger på en problemstilling, der ‘rækker langt ud over Koda.’

“Dels fordi den peger på den markedsdominans, techgiganter som Google opererer ud fra, og dels fordi Google helt åbenbart ikke ønsker at tage hensyn til de forhold, der er i Danmark og Norden. Det så vi også med sagen om DR’s Ramasjang-app, hvor Google gør sig til dommer over, hvilket børneindhold danske børn skal ske se,” skriver han.

Koda siger fortsat nej til Googles krav om at sænke betalingen for streaming af dansk musik.

“Det er et nej tak til et helt uhørt forhandlingspres, som kunne få vidtrækkende konsekvenser for fremtidige forhandlinger, også udenfor Danmark,” skriver han.

Du kan læse hele hans besked til Kodas medlemmer her.

Læs også:

YouTube: Derfor har vi fjernet al dansk indhold - Koda forlanger 'væsentligt mere' end andre

Google fjerner DR’s Ramasjang-app på grund af lakridspiber og vold: Kulturminister Joy Mogensen er fortørnet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere