Artikel top billede

Forhandlinger mellem Koda og YouTube fortsætter - dansk musik fortsat udelukket fra YouTube på ubestemt tid

Det svæver fortsat helt i det uvisse, hvornår Koda og Google bliver enige om vilkårene for streaming af dansk musik på YouTube. “Vi skal finde kompromisser, men vi skal ikke indgå en aftale for enhver pris,” lyder det fra Koda.

Det er fortsat uvist, hvornår Koda og Google vil nå frem til en aftale om vilkårene for streaming af dansk musik på Google-ejede YouTube - og dermed hvornår danske musikere igen vil optræde på video-tjenesten.

Sådan lyder det fra Kodas direktør, Gorm Arildsen, efter Google 1. august fjernede al dansk musik fra YouTube, da parterne med Koda på den ene side og selskabet Polaris Music Hub på den anden ikke kunne blive enige om vilkårene.

Det kan du læse mere om her: Google fjerner al dansk musik fra YouTube efter hårde forhandlinger med rettigheds-organisation

“Vi er nået langt i forhandlingerne, men der er stadig nogle store knaster, der skal løses, før vi er i mål. Lige nu er det derfor svært at komme med et konkret bud på, hvornår der foreligger en aftale,” lyder det fra Gorm Arildsen til Kodas medlemmer i et netop udsendt nyhedsbrev.

Han skriver her, at det ‘er tydeligt,’ at sagen mellem Koda og Google peger på en problemstilling, der ‘rækker langt ud over Koda.’

“Dels fordi den peger på den markedsdominans, techgiganter som Google opererer ud fra, og dels fordi Google helt åbenbart ikke ønsker at tage hensyn til de forhold, der er i Danmark og Norden. Det så vi også med sagen om DR’s Ramasjang-app, hvor Google gør sig til dommer over, hvilket børneindhold danske børn skal ske se,” skriver han.

Koda siger fortsat nej til Googles krav om at sænke betalingen for streaming af dansk musik.

“Det er et nej tak til et helt uhørt forhandlingspres, som kunne få vidtrækkende konsekvenser for fremtidige forhandlinger, også udenfor Danmark,” skriver han.

Du kan læse hele hans besked til Kodas medlemmer her.

Læs også:

YouTube: Derfor har vi fjernet al dansk indhold - Koda forlanger 'væsentligt mere' end andre

Google fjerner DR’s Ramasjang-app på grund af lakridspiber og vold: Kulturminister Joy Mogensen er fortørnet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere