Artikel top billede

P2P-botnet har angrebet mindst 500 servere siden januar: Overtager ressourcer og miner kryptovaluta

Et P2P-botnet er blevet afsløret i at have angrebet og overtaget kontrollen med mindst 500 SSH-servere verden over på universiteter og i virksomheder siden januar. Sikkerhedsfirma mener, der står dybt professionelle softwareudviklere bag angrebet, som bruges til at mine kryptovaluta.

FritzFrog er navnet på et nyopdaget P2P-botnet, som siden januar har overtaget kontrollen med mindst 500 SSH-servere verden over.

Der står dybt professionelle softwareudviklere bag angrebet, mener sikkerhedsfirmaet Guardicore Labs, som har opdaget angrebet. Det skriver ZDnet.

FritzFrog findes i over tyve varianter, og da botnettets bruger P2P-teknik er det svært at stoppe.

Angrebet har ramt universiteter, offentlige myndigheder og virksomheder i Europa og USA.

Efter at de it-kriminelle har brute-forced en SSH-server har de hældt malware ind i systemet, som kun samles og eksekveres i serverens hukommelse. Alt sammen i et forsøg på at efterlade så få spor som muligt.

Botnettet benytter en proprietær P2P-protokol, som ikke bygger på nogen eksisterende implementering, og det peger ifølge Guardicore Labs på, at de it-kriminelle bag angrebet er dybt professionelle software-udviklere.

Formålet med botnettet er at skaffe beregnings-resssourcer til at mine kryptovalutaen Monero. De it-kriminelle bag kan stoppe al øvrig aktivitet på serverne i botnettet, hvis det ‘stjæler’ ressourcer fra mining-aktiviteterne.