Artikel top billede

Bill Gates investerer en halv milliard i satellit-selskab

Microsoft-koryfæet Bill Gates investerer 490 millioner kroner i satellit-virksomheden Kymeta.

Den amerikanske satellit-virksomhed Kymeta, der sælger antenner til biler, toge og både, har sikret sig en markant investering fra ingen ringere end Microsoft-grundlægger, milliardær og filantrop Bill Gates.

Bill Gates har postet 490 millioner kroner i selskabet i forbindelse med en investeringsrunde på sammenlagt 535 millioner kroner.

Det skriver Reuters.

Kymetas antenner giver fortrinsvist mulighed for at forbinde med højtliggende satellitter.

Modsat Kymeta fokuserer en række andre virksomheder som SpaceX og Amazon på at bygge et netværk af lavtliggende bredbånds-sattelitter.

Kymeta planlægger, at lancerer en abonnementsservice for sin satellit-baserede antenner senere på året til en pris på 1.000 dollar per måned, lyder det.

Læs også: Bill Gates frygter unfair fordeling af en fremtidig corona-vaccine: Kan gøre pandemien endnu mere dødelig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere