Apple giver Epic Games sparket: Ryger helt ud af App Store

Epic Games, der står bag det populære online-spil Fortnite, er blevet smidt ud af App Store af Apple. Dermed kan Epic Games ikke længere udvikle apps til iPhone og iPad.

Tonen mellem Epic Games og Apple er på et nyt lavpunkt, efter at Apple nu har gjort alvor af en tidligere trussel og smidt Epic Games ud af App Store.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

"Vi er skuffede over, at vi har været nødt til at opsige Epic Games' konto i App Store," lyder det fra Apple til AFP.

Opsigelsen betyder, at Epic Games nu ikke længere har mulighed for at udvikle apps til iPhone og Ipad. Desuden vil eksisterende apps fra Epic Games ikke længere blive opdateret i App Store.

Det strides parterne om
Apple fremsagde for knap to uger siden en direkte trussel mod Epic Games i forbindelse med den verserende strid, hvor kæmpehittet Fortnite først blev fjernet.

Her fik Epica Games 10 dage til at indordne sig Apples rettningslinjer.

"Apple har fjernet Fornite fra App Store og har oplyst Epic at virksomheden vil blive forment adgang til samtlige udvikler-konti samt iOS og MacOS udviklingsværktøjer fredag 28. august," lød beskeden fra Apple ifølge Epic Games.

Læs mere her: Tonen skærpes mellem Fortnite-udvikler og Apple: Alle konti slettes om 10 dage

Stridens emne er Apples platform-afgifter, som kræver op mod 30 procent af omsætningen af app-udvikleres salg i både Apples App Store samt in app-køb i applikationer hentet igennem App Store.

Tvisten begyndte 13. august, hvor Epic Games udmeldte, at man vil tilbyde en alternativ betalingsordning uden om Apples betalingsplatform.

Et træk, der fik Apple til at give Epic Games sparket fra platformen og samtidig give en frist på ti dage, før selskabets udviklingskonti ville blive slettet, som de altså er blevet nu.

En amerikansk retsinstans har tidligere givet Apple delvist medhold i slagsmålet mellem tech-giganten og Epic Games.

Læs mere om det her: Fortnite-udvikler taber vigtigt slag i kampen mod ApplePremium
Forsvarets cyberenhed advarer danske virksomheder: Vi står over for alvorlige trusler fra hackerne
Nye værktøjer. Nye ofre. Nye afpresningsmetoder. De cyberkriminelle har ikke ligget på den lade side under corona-pandemien, viser ny trusselsrapport fra Center for Cybersikkerhed.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.