Apple giver Epic Games sparket: Ryger helt ud af App Store

Epic Games, der står bag det populære online-spil Fortnite, er blevet smidt ud af App Store af Apple. Dermed kan Epic Games ikke længere udvikle apps til iPhone og iPad.

Tonen mellem Epic Games og Apple er på et nyt lavpunkt, efter at Apple nu har gjort alvor af en tidligere trussel og smidt Epic Games ud af App Store.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

"Vi er skuffede over, at vi har været nødt til at opsige Epic Games' konto i App Store," lyder det fra Apple til AFP.

Opsigelsen betyder, at Epic Games nu ikke længere har mulighed for at udvikle apps til iPhone og Ipad. Desuden vil eksisterende apps fra Epic Games ikke længere blive opdateret i App Store.

Det strides parterne om
Apple fremsagde for knap to uger siden en direkte trussel mod Epic Games i forbindelse med den verserende strid, hvor kæmpehittet Fortnite først blev fjernet.

Her fik Epica Games 10 dage til at indordne sig Apples rettningslinjer.

"Apple har fjernet Fornite fra App Store og har oplyst Epic at virksomheden vil blive forment adgang til samtlige udvikler-konti samt iOS og MacOS udviklingsværktøjer fredag 28. august," lød beskeden fra Apple ifølge Epic Games.

Læs mere her: Tonen skærpes mellem Fortnite-udvikler og Apple: Alle konti slettes om 10 dage

Stridens emne er Apples platform-afgifter, som kræver op mod 30 procent af omsætningen af app-udvikleres salg i både Apples App Store samt in app-køb i applikationer hentet igennem App Store.

Tvisten begyndte 13. august, hvor Epic Games udmeldte, at man vil tilbyde en alternativ betalingsordning uden om Apples betalingsplatform.

Et træk, der fik Apple til at give Epic Games sparket fra platformen og samtidig give en frist på ti dage, før selskabets udviklingskonti ville blive slettet, som de altså er blevet nu.

En amerikansk retsinstans har tidligere givet Apple delvist medhold i slagsmålet mellem tech-giganten og Epic Games.

Læs mere om det her: Fortnite-udvikler taber vigtigt slag i kampen mod ApplePremium
ATP har bygget it-system til udbetaling af feriepenge på tre måneder: "Mange har arbejdet nat og weekender for at nå det"
Interview: ATP-medarbejdere har måttet droppe sommerferien og arbejde om natten, men nu er løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriemidler klar. "Lige nu har vi 300.000 i kø, og der er en ventetid på omkring to timer," siger ATP-underdirektør Jesper Juel-Helwig. Bliv klogere på, hvordan ATP har skabt den nye løsning på tre måneder.
Computerworld
Elon Musk præsenterede fremtidens Tesla-batteri - og straks styrtdykkede aktien
Tesla-stifteren Elon Musk præsenterede tirsdag selskabets visioner og strategier inden for fremtidens elbils-batteri. Men nyhederne - eller mangel på samme - fik investorerne til sende aktien ned med 5,6 procent.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.