Kulturminister Joy Mogensen (S). Foto: Kristian Brasen.

"Google er en fuldstændigt uigennemsigtig og uigennemtrængelig organisation, der styres af nogle algoritmer og mennesker, som beslutningstagere ikke kan komme i kontakt med"

Kulturminister Joy Mogensen (S) er midlest talt opfaren over Googles måde at agere på i Danmark. Kritikken kommer efter et møde om tech-gigantens rolle i Danmark. Google sendte ifølge Joy Mogensen en "dygtig kommunikationsmedarbejder".

Kulturminister Joy Mogensen er ude med riven over for mægtige Google.

Det sker efter et møde i Kulturministeriet med tech-giganten, hvor Google ifølge Joy Mogensen sender en "dygtig kommunikationsmedarbejdere" til at tale om sagerne med den kortevarige fjernelse af Ramasjang-appen og forhandlinger mellem YouTube og Koda, hvor Google har fjernet al dansk musik omfattet af Koda.

Det skriver filmmagasinet Ekko.

"Google er en fuldstændigt uigennemsigtig og uigennemtrængelig organisation, der styres af nogle algoritmer og mennesker, som beslutningstagere ikke kan komme i kontakt med," lyder det fra Joy Mogensen i interviewet, der fortsætter:

"Det hører jeg også fra mange folk ude i brancherne. I Danmark er vi vant til, at vi kan aftale retningslinjer, så vi kan leve sammen og trives, men når man aldrig kan komme i kontakt med dem, der faktisk tager beslutningerne, udgør det et demokratisk problem i sig selv."

Læs også: Forhandlinger mellem Koda og YouTube fortsætter - dansk musik fortsat udelukket fra YouTube på ubestemt tid

Det handlede mødet om
Mødet skulle handle om, hvordan Google har blokeret for al dansk musik omfattet af Koda fra YouTube som led i forhandlingerne om en ny aftale med Koda, samt Google kortvarige fjernelse af adgangen til DR's Ramasjang-app fra Google Play Store på grund af, at en lakridspibe blev anset som promovering af tobaksprodukter.

Ifølge kulturministeren sad alle partiernes kulturordfører og hende selv over for, hvem hun beskriver, som en dygtig kommunikationsmedarbejder i form af Googles politiske chef i Danmark og Norge, Christine Sørensen.

Læs mere om mødet her: Google skal stå skoleret over for kulturministeren: Skal forklare censur af dansk indhold

Joy Mogensen forklarer, at de ikke nåede frem til en løsning - tværtimod kalder ministeren problematikkerne for en af de største frihedskampe i hendes generation, og vil blandt andet søge at få et EU-direktiv implementeret så stramt som muligt.

Sagerne omhandler blandt andet Google, der 1. august fjernede al dansk musik fra YouTube, da parterne med Koda på den ene side og selskabet Polaris Music Hub på den anden ikke kunne blive enige om vilkårene.

Fra Googles Christine Sørensen lyder meldingen, at der er mange komplekse problemstillinger ved en øget regulering af internettet - noget som Google gerne bidrager med forslag til at løse.

Læs også: Minister varsler nye 'mere rimelige spilleregler' for Google efter censur af dansk indhold


mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.