Kulturminister Joy Mogensen (S). Foto: Kristian Brasen.

"Google er en fuldstændigt uigennemsigtig og uigennemtrængelig organisation, der styres af nogle algoritmer og mennesker, som beslutningstagere ikke kan komme i kontakt med"

Kulturminister Joy Mogensen (S) er midlest talt opfaren over Googles måde at agere på i Danmark. Kritikken kommer efter et møde om tech-gigantens rolle i Danmark. Google sendte ifølge Joy Mogensen en "dygtig kommunikationsmedarbejder".

Kulturminister Joy Mogensen er ude med riven over for mægtige Google.

Det sker efter et møde i Kulturministeriet med tech-giganten, hvor Google ifølge Joy Mogensen sender en "dygtig kommunikationsmedarbejdere" til at tale om sagerne med den kortevarige fjernelse af Ramasjang-appen og forhandlinger mellem YouTube og Koda, hvor Google har fjernet al dansk musik omfattet af Koda.

Det skriver filmmagasinet Ekko.

"Google er en fuldstændigt uigennemsigtig og uigennemtrængelig organisation, der styres af nogle algoritmer og mennesker, som beslutningstagere ikke kan komme i kontakt med," lyder det fra Joy Mogensen i interviewet, der fortsætter:

"Det hører jeg også fra mange folk ude i brancherne. I Danmark er vi vant til, at vi kan aftale retningslinjer, så vi kan leve sammen og trives, men når man aldrig kan komme i kontakt med dem, der faktisk tager beslutningerne, udgør det et demokratisk problem i sig selv."

Læs også: Forhandlinger mellem Koda og YouTube fortsætter - dansk musik fortsat udelukket fra YouTube på ubestemt tid

Det handlede mødet om
Mødet skulle handle om, hvordan Google har blokeret for al dansk musik omfattet af Koda fra YouTube som led i forhandlingerne om en ny aftale med Koda, samt Google kortvarige fjernelse af adgangen til DR's Ramasjang-app fra Google Play Store på grund af, at en lakridspibe blev anset som promovering af tobaksprodukter.

Ifølge kulturministeren sad alle partiernes kulturordfører og hende selv over for, hvem hun beskriver, som en dygtig kommunikationsmedarbejder i form af Googles politiske chef i Danmark og Norge, Christine Sørensen.

Læs mere om mødet her: Google skal stå skoleret over for kulturministeren: Skal forklare censur af dansk indhold

Joy Mogensen forklarer, at de ikke nåede frem til en løsning - tværtimod kalder ministeren problematikkerne for en af de største frihedskampe i hendes generation, og vil blandt andet søge at få et EU-direktiv implementeret så stramt som muligt.

Sagerne omhandler blandt andet Google, der 1. august fjernede al dansk musik fra YouTube, da parterne med Koda på den ene side og selskabet Polaris Music Hub på den anden ikke kunne blive enige om vilkårene.

Fra Googles Christine Sørensen lyder meldingen, at der er mange komplekse problemstillinger ved en øget regulering af internettet - noget som Google gerne bidrager med forslag til at løse.

Læs også: Minister varsler nye 'mere rimelige spilleregler' for Google efter censur af dansk indholdPremium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.