Kulturminister Joy Mogensen (S). Foto: Kristian Brasen.

Minister varsler nye 'mere rimelige spilleregler' for Google efter censur af dansk indhold

Kulturminister Joy Mogensen (S) varsler nye initiativer mod Google efter it-gigantens censur af dansk indhold.

Endnu en dag og endnu et kapitel i føljetonen om kultur- og kirkeminister Joy Mogensens (S) kamp for at sikre dansk indhold mod censur fra Google.

Nu varsler ministeren, at der er behov for 'mere rimelige spilleregler' for Google.

Det sker, efter Google har blokeret al dansk Koda-musik som led i forhandlingerne om en ny aftale med Koda og fjernet adgangen til DR's Ramasjang-app fra Google Play Store på grund af, at en lakridspibe blev anset som promovering af tobaksprodukter.

Google har senere omstødt sin beslutning om DR's Ramasjang-app, som nu igen kan downloades i Google Play Store.

Varslingen fra ministeren kommer i en mail til Altinget.

"Når YouTube (Google) fjerner danske titler fra deres platform på grund af en rettighedskonflikt, så illustrerer det, hvor stort et problem techgiganterne er i en moderne medieverden," skriver Joy Mogensen i mailen, der fortsætter:

"Vi skal ikke stå i en situation, hvor vores kunstnere bliver presset til at forære deres musik væk. Konflikten mellem YouTube og Koda viser, at der er behov for nogle mere rimelige spilleregler og sætte gang i en række initiativer."

Læs også: Google skal stå skoleret over for kulturministeren: Skal forklare censur af dansk indhold

Google skal til møde med medieordførere
Hvad de 'mere rimelige spilleregler' indebærer, skriver ministeren ikke noget om, men varslingen kommer dagen efter, at Joy Mogensen har indkaldt Google til et møde med Folketingets kultur- og medieordfører.

Her skal den amerikanske it-gigant forklare sin rolle i Danmark.

Joy Mogensen har desuden kritiseret Googles ageren i skarpe vendinger på Facebook.

Læs også: Google fjerner DR’s Ramasjang-app på grund af lakridspiber og vold: Kulturminister Joy Mogensen er fortørnetPremium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.