Kulturminister Joy Mogensen (S). Foto: Kristian Brasen.

Minister varsler nye 'mere rimelige spilleregler' for Google efter censur af dansk indhold

Kulturminister Joy Mogensen (S) varsler nye initiativer mod Google efter it-gigantens censur af dansk indhold.

Endnu en dag og endnu et kapitel i føljetonen om kultur- og kirkeminister Joy Mogensens (S) kamp for at sikre dansk indhold mod censur fra Google.

Nu varsler ministeren, at der er behov for 'mere rimelige spilleregler' for Google.

Det sker, efter Google har blokeret al dansk Koda-musik som led i forhandlingerne om en ny aftale med Koda og fjernet adgangen til DR's Ramasjang-app fra Google Play Store på grund af, at en lakridspibe blev anset som promovering af tobaksprodukter.

Google har senere omstødt sin beslutning om DR's Ramasjang-app, som nu igen kan downloades i Google Play Store.

Varslingen fra ministeren kommer i en mail til Altinget.

"Når YouTube (Google) fjerner danske titler fra deres platform på grund af en rettighedskonflikt, så illustrerer det, hvor stort et problem techgiganterne er i en moderne medieverden," skriver Joy Mogensen i mailen, der fortsætter:

"Vi skal ikke stå i en situation, hvor vores kunstnere bliver presset til at forære deres musik væk. Konflikten mellem YouTube og Koda viser, at der er behov for nogle mere rimelige spilleregler og sætte gang i en række initiativer."

Læs også: Google skal stå skoleret over for kulturministeren: Skal forklare censur af dansk indhold

Google skal til møde med medieordførere
Hvad de 'mere rimelige spilleregler' indebærer, skriver ministeren ikke noget om, men varslingen kommer dagen efter, at Joy Mogensen har indkaldt Google til et møde med Folketingets kultur- og medieordfører.

Her skal den amerikanske it-gigant forklare sin rolle i Danmark.

Joy Mogensen har desuden kritiseret Googles ageren i skarpe vendinger på Facebook.

Læs også: Google fjerner DR’s Ramasjang-app på grund af lakridspiber og vold: Kulturminister Joy Mogensen er fortørnetPremium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Overhold GDPR med Vulnerability Management
Efter afsløringen af Spectre og Meltdown i januar 2018 advarede ICO’s Head of Technology Policy om, at virksomheder kunne blive straffet for eksisterende sårbarheder i deres databeskyttelsesprotokoller i henhold til EU’s generelle forordning om databeskyttelse (GDPR). En Vulnerability Management-løsning er den mest effektive måde at sikre, at virksomheden opfylder det krævede databeskyttelsesniveau. Den kan hjælpe dig med at identificere, evaluere, prioritere, rapportere, patche og afhjælpe sikkerhedssårbarheder og fejlkonfigurationer i dine digitale aktiver. Disse aktiver kan f.eks. være forretningsprocesser, webapps, datanetværkssystemer og eventuel tilhørende software. Vi dykker ned i ovenstående, og lidt til i dette whitepaper.