Artikel top billede

Unity-stiftere kan tjene milliarder på amerikansk børsnotering

Der er milliarder på vej til ejerne af Unity, hvis det lykkedes at børsnotere stifterne for det milliardbeløb, der er planlagt.

Software-selskabet Unity sigter efter at blive børsnoteret i USA til en værdi på 70 milliarder kroner.

Det vil betyde en milliardgevinst til stifterne David Helgason og Joachim Ante, skriver Finans.

Af børsprospektet fremgår det, at de to stiftere ejer fire og otte procent af virksomheden. Hvis det lykkedes at komme på børsen til 70 milliarder, vil det betyde at de hver står til at tjene 2,8 og 5,6 milliarder kroner for noteringen.

Læs mere her: Så kom prisskiltet: Så meget kan den danske software-gigant Unity blive børsnoteret for

Det er uvist, hvor stor en ejerandel den tredje stifter Nicholas Francis har, og derfor hvor meget han står til at tjene på børsnoteringen.

I alt vil 28 millioner aktier sættes til salg, til et spænd på mellem 34 og 42 dollar stykket, hvilket vil indbringe virksomheden mellem 950 og 1.180 millioner dollar.

Den store værdi i Unity kommer fra selskabets populære spil-software, der sidste år blev brugt af mere end halvdelen af de 1.000 mest populære spil i App Store og Googles Play app-butik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere