Artikel top billede

Unity-stiftere kan tjene milliarder på amerikansk børsnotering

Der er milliarder på vej til ejerne af Unity, hvis det lykkedes at børsnotere stifterne for det milliardbeløb, der er planlagt.

Software-selskabet Unity sigter efter at blive børsnoteret i USA til en værdi på 70 milliarder kroner.

Det vil betyde en milliardgevinst til stifterne David Helgason og Joachim Ante, skriver Finans.

Af børsprospektet fremgår det, at de to stiftere ejer fire og otte procent af virksomheden. Hvis det lykkedes at komme på børsen til 70 milliarder, vil det betyde at de hver står til at tjene 2,8 og 5,6 milliarder kroner for noteringen.

Læs mere her: Så kom prisskiltet: Så meget kan den danske software-gigant Unity blive børsnoteret for

Det er uvist, hvor stor en ejerandel den tredje stifter Nicholas Francis har, og derfor hvor meget han står til at tjene på børsnoteringen.

I alt vil 28 millioner aktier sættes til salg, til et spænd på mellem 34 og 42 dollar stykket, hvilket vil indbringe virksomheden mellem 950 og 1.180 millioner dollar.

Den store værdi i Unity kommer fra selskabets populære spil-software, der sidste år blev brugt af mere end halvdelen af de 1.000 mest populære spil i App Store og Googles Play app-butik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere