(Foto: Dan Jensen)

Microsoft køber en af verdens største spil-selskaber: Overtager Bethesda Softworks for 46 milliarder kroner

Microsoft overtager to af verdens største spil-selskaber, ZeniMax Media og Bethesda Softworks, der står bag spil-successer som Doom, Fallout og Elder Scrolls.

Microsoft tager et kvantespring ind på markedet for pc-spil og gaming. Selskabet køber nemlig spil-giganten ZeniMax Media samt spil-udvikleren og -distributøren Bethesda Softworks.

Microsoft lægger 7,5 milliarder dollar i kontanter på bordet for selskaberne, der er blandt verdens allerstørste inden for pc-spil.

Bethesda Softworks har været med stort set siden computerspillenes barndom, i det selskabet blev grundlagt i 1984.

Det står bag en hel stribe klassikere, herunder Elder Scrolls, Fallout, Quake, Wolfenstein og Doom.

“Med Bethesda kommer en imponerende portefølje af spil, teknologi og talent samt en lang track record af store kommercielle successer til Xbox,” lyder det fra Microsoft.

Microsoft peger på, at gaming er blevet den hurtigst-voksende og største genre i den globale underholdnings-industri med en forventet omsætning på 200 milliarder dollar i 2021 verden over.

Det er en industri, som Microsoft vil være en aktiv medspiller i. Selskabets ambitioner strækker sig således langt videre end som leverandør af Xbox-spilkonsollerne.

Microsoft lancerede for få dage siden således en helt ny cloud-baseret gaming-tjeneste, og det er planen, at de nye kommende spil under Microsofts vinger skal lanceres ad denne vej.

Du kan læse mere om dette opkøb her: Microsoft er klar med cloud ny gaming-tjeneste med 150 spil: Spil selv de tungeste spil på din gamle Android

“Spil er den primære vækstmotor inden for gaming, og det er spil, der er brændstoffet i de nye cloud-gaming tjenester,” lyder det fra Microsoft.

Microsoft sigter med købet efter at lancere kommende spil fra Bethesda på sin nye cloud-tjeneste samme dag, som de lanceres til Xbox og pc.

“Gaming er den mest ekspansive kategori i underholdnings-industrien, hvor mennesker overalt spiller for at være sammen, socialisere og lege med deres venner,” siger Satya Nadella.

Med opkøbet følger 2.300 medarbejdere over hele verden i samtlige divisioner og afdelinger, der tæller Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog og Roundhouse Studios.

Læs også:

Microsoft satser hårdt på konsolfremtiden med sin nye Xbox-kollektionPremium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.