Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft køber en af verdens største spil-selskaber: Overtager Bethesda Softworks for 46 milliarder kroner

Microsoft overtager to af verdens største spil-selskaber, ZeniMax Media og Bethesda Softworks, der står bag spil-successer som Doom, Fallout og Elder Scrolls.

Microsoft tager et kvantespring ind på markedet for pc-spil og gaming. Selskabet køber nemlig spil-giganten ZeniMax Media samt spil-udvikleren og -distributøren Bethesda Softworks.

Microsoft lægger 7,5 milliarder dollar i kontanter på bordet for selskaberne, der er blandt verdens allerstørste inden for pc-spil.

Bethesda Softworks har været med stort set siden computerspillenes barndom, i det selskabet blev grundlagt i 1984.

Det står bag en hel stribe klassikere, herunder Elder Scrolls, Fallout, Quake, Wolfenstein og Doom.

“Med Bethesda kommer en imponerende portefølje af spil, teknologi og talent samt en lang track record af store kommercielle successer til Xbox,” lyder det fra Microsoft.

Microsoft peger på, at gaming er blevet den hurtigst-voksende og største genre i den globale underholdnings-industri med en forventet omsætning på 200 milliarder dollar i 2021 verden over.

Det er en industri, som Microsoft vil være en aktiv medspiller i. Selskabets ambitioner strækker sig således langt videre end som leverandør af Xbox-spilkonsollerne.

Microsoft lancerede for få dage siden således en helt ny cloud-baseret gaming-tjeneste, og det er planen, at de nye kommende spil under Microsofts vinger skal lanceres ad denne vej.

Du kan læse mere om dette opkøb her: Microsoft er klar med cloud ny gaming-tjeneste med 150 spil: Spil selv de tungeste spil på din gamle Android

“Spil er den primære vækstmotor inden for gaming, og det er spil, der er brændstoffet i de nye cloud-gaming tjenester,” lyder det fra Microsoft.

Microsoft sigter med købet efter at lancere kommende spil fra Bethesda på sin nye cloud-tjeneste samme dag, som de lanceres til Xbox og pc.

“Gaming er den mest ekspansive kategori i underholdnings-industrien, hvor mennesker overalt spiller for at være sammen, socialisere og lege med deres venner,” siger Satya Nadella.

Med opkøbet følger 2.300 medarbejdere over hele verden i samtlige divisioner og afdelinger, der tæller Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog og Roundhouse Studios.

Læs også:

Microsoft satser hårdt på konsolfremtiden med sin nye Xbox-kollektion