Microsoft satser hårdt på konsolfremtiden med sin nye Xbox-kollektion

Inden længe vil nye konsoller fra både Microsoft og Sony være at finde på butikshylderne herhjemme, men planerne for giganternes satsninger er vidt forskellige.

Spekulationerne har været mange om hvornår Microsoft og Sony ville afsløre lanceringsdatoerne og priserne på deres kommende konsoller, og de fleste rygter indikerer at det i særdeleshed har været den amerikanske gigant der har ventet på at et træk fra Sony for at underbyde PlayStation 5 på prisen.

Nu har Microsoft dog endelig løftet sløret og fra den 22. september vil man kunne forudbestille de to varianter af Microsofts-konsolfremtid, mens de begge vil blive sat til salg den 10. november til priser der lige nu lyder på henholdsvis $299 og $499.

Mens der tidligere på året blev givet fuld adgang for pressen til at nærstudere Xbox Series X-hardwaren, er detaljerne endnu mangelfulde om den billigere variant Xbox Series S.

Således er der kun blevet fortalt at den vil byde på mange af de samme muligheder, men satse på en opløsning der lyder på 1440p frem for 4K. Konsollen vil også være væsentligt mindre fysisk.

Særlig interessant er også at Microsoft allerede har afsløret at begge konsoller vil kunne købes gennem en abonnement-service som man traditionelt har oplevet det med f.eks. mobiltelefoner.

All-Access, som tiltaget hedder, vil give købere adgang til en af de to konsoller samt et Game Pass Ultimate-abonnement, så både hardware og indhold er sikret.

Og netop Game Pass virker til at en helt essentiel del af hele Microsofts plan for spilmarkedet.

Servicen som firmaet tidligere selv fortalte, var deres bud på en spilversion af Netflix, er gået fra styrke til styrke siden det første gang blev rullet ud til forbrugerne tilbage i 2017.

Dengang var der tale om at man kunne få adgang til et udbud af ældre spil som frit kunne hentes til konsollen, så længe man huskede at betale den månedlige pris. Siden da er det hele dog blevet fintunet og tilføjet en masse ekstra indhold, og nye udgiver debuterer nu regelmæssigt på servicen på samme tid som de bliver sat til salg i andre digitale spilbutikker.

Samtidigt får man adgang til alle Microsofts egne udgivelser som Microsoft Flight Simulator, Forza Horizon og Gears of War på udgivelsesdagen.

Senest har Microsoft også fortalt at Project Xcloud, deres cloud-streaming service, bliver en del af Game Pass. Mest iøjefaldende er dog det nyest annoncerede partnerskab med EA, der betyder at populære serier som FIFA, Madden og Need for Speed også fremover vil kunne downloades hvis man er abonnement.

Microsoft har allerede modtaget meget kritik for ikke at have nogle Xbox-unikke, egenproducerede udgivelser klar til lanceringen, men ved konstant at gøre Game Pass til en mere og mere attraktiv størrelse, er det tydeligt at giganten håber på at tilbyde noget så lokkende at ganske få vil kunne sige nej til at se sende $10 i deres retning hver måned.

Det store spørgsmål er naturligvis nu hvordan Sony har tænkt sig at svare tilbage. PlayStation 5 har allerede vist sig at have masser af medvind, ikke mindst fordi Sony er gået mere traditionelt til værks og har satset kraftigt på eksklusive udgiver – nogle af hvilke der endda rygtedes at være klar ved konsollens lancering.

Særlig interessant bliver det her at se om Sony er i stand til at matche Microsoft på konsollens pris. Der er ikke den store tvivl om at Xbox Series X vil stå med den markant stærkeste hardware de tre konsoller i mellem, hvilket også burde indikere at Sony som minimum ville være i stand til at matche prisen på $499.

Til den pris er det dog tvivlsomt at hverken Microsoft eller Sony kommer til at tjene særlig meget for hver konsol de sælger (der kan måske endda blive tale om et lille underskud), og spørgsmålet bliver derfor hvor dybt hver af de to firmaer vil være villige til at trække på pengereserverne, i håbet om at spilsalget vil udligne det hele.

Uanset om man traditionelt har satset på den ene konsol frem for den anden, er der ikke den store tvivl om at konkurrencen lige nu kommer forbrugerne til gode. Sjældent før er man blevet tilbudt så meget hardware og spil for pengene.

Læs også: Nu er det officielt: Microsoft sætter pris og leveringsdato på sin nye Xbox-kollektion
Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Overhold GDPR med Vulnerability Management
Efter afsløringen af Spectre og Meltdown i januar 2018 advarede ICO’s Head of Technology Policy om, at virksomheder kunne blive straffet for eksisterende sårbarheder i deres databeskyttelsesprotokoller i henhold til EU’s generelle forordning om databeskyttelse (GDPR). En Vulnerability Management-løsning er den mest effektive måde at sikre, at virksomheden opfylder det krævede databeskyttelsesniveau. Den kan hjælpe dig med at identificere, evaluere, prioritere, rapportere, patche og afhjælpe sikkerhedssårbarheder og fejlkonfigurationer i dine digitale aktiver. Disse aktiver kan f.eks. være forretningsprocesser, webapps, datanetværkssystemer og eventuel tilhørende software. Vi dykker ned i ovenstående, og lidt til i dette whitepaper.