Artikel top billede

USA advarer selskaber mod at samarbejde med Kinas største chip-producent

Samarbejde med Kinas størte chip-producent kan føre til, at ens produkter ender hos det kinesiske militær, lyder advarslen fra USA.

USA advarer de amerikanske chip-selskaber mod at samarbejde med Kinas største chip-producent, SMIC, og opstiller nu krav om, at amerikanske selskaber skal have særlig godkendelse for at samarbejde med chipselskabet.

Det inkluderer ifølge Wall Street Journal eksport af en række amerikansk producerede produkter til SMIC [som står for Semiconductor Manufacturing International Corp, red]

Ifølge et brev, som det amerikanske handelsministerium udsendte fredag, skyldes kravet, at produkter og løsninger, der leveres til SMIC, kan ende med at blive anvendt til det, der kaldes ‘kinesiske militære aktiviteter.’

Forbuddet kan ende med at blive et alvorligt slag for det kinesiske kæmpeselskab, der risikerer helt at måtte stoppe med at producere halvledere.

Det skyldes, at amerikanske selskaber er storleverandører af det udstyr og de maskiner, der anvendes til produktionen.

Ifølge Wall Street Journal har SMIC en lang række statsstøttede organisationer i sin ejerkreds.

Ikke desto mindre afviser selskabet blankt, at dets produkter anvendes til militær brug i Kina.

“Vi fortsætter den konstruktive og åbne dialog med det amerikanske handelsministerium,” lyder det fra selskabet.

Det fastholder, at det ‘producerer halvledere og leverer services alene til civil og kommerciel brug.’

“Selskabet har ingen forbindelse til det kinesiske militær og producerer ikke til militær brug,” lyder det fra SMIC.

De nye krav fra USA kan også ramme det amerikanske erhvervsliv hårdt.

Amerikanske selskaber sidder i dag på 45 procent af markedet for udstyr til fremstilling af chip. De store leverandører er selskaber som KLA, Lam Research og Applied Materials.

Læs også:

USA vil betale 10 milliarder kroner for at fjerne kinesisk teleudstyr

Trump-regeringen overvejer at udvide handelsforbud: Chip-producent bliver hårdt ramt

Huawei rykker dele af chip-produktionen hjem til Kina: Nye restriktioner fra USA på vej

Kina vil indføre nye internationale it-sikkerheds-standarder baseret på fakta - ikke politik
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.