(Foto: Dan Jensen)

Kina vil indføre nye internationale it-sikkerheds-standarder baseret på fakta - ikke politik

Kina vil have formuleret nye internationale it-sikkerhedsstandarder og dæmmet op for den stigende tendens til at ‘politisere’ på it-sikkerhedsområdet.

Kina vil have formuleret et sæt nye internationale standarder for it-sikkerhed.

Det sker som en direkte reaktion på USA’s bestræbelser på at køre Kina ud på et sidespor ved at beskylde landet for blandt andet at udgøre en it-sikkerhedsmæssig trussel.

Ifølge den kinesiske udenrigsminister, Wang Yi, er området for tiden præget af det, som han kalder for ‘politiseren.’

Istedet bør det være præget af fakta og lovgivning, siger han.

Han peger på, at politiseren af sikkerheds-området samt det, som han kalder ‘bagvaskelse af andre’ skader de basale normer, der i dag ligger til grund for internationale relationer.

Samtidig “ødelægger det globalt, digital samarbejde og udvikling,” siger Wang Yi.

Ifølge amerikanske Wall Street Journal vil Kina derfor nu have udviklet et sæt internationale regler til håndtering af it-sikkerhed, som “afspejler alle landes vilje og interesser.’

Udenrigsministeren nævner ikke USA ved navn, men hans udmelding kommer efter en række initiativer fra USA, der blandt andet har sat en række store kinesiske tech-firmaer på den sorte liste og forbudt amerikanske virksomheder at handle med dem.

Trusler mod national sikkerhed
USA har således udpeget en række kinesiske virksomheder og løsninger som trusler mod den nationale sikkerhed. De tæller TikTok, WeChat, Huawei, SMIC og flere andre.

USA lancerede for en måneds tid siden det såkaldte Clean Network-program, der har til hensigt at rydde kinesiske leverandører ud af det amerikanske tele-netværk.

Det kan du læse mere om her: USA gør klar til at lukke af for Kina: Vil rense ud med kæmpe-kampagnen ‘Clean Networks’

Kineserne kalder det nye initiativ for ‘Global Initiative on Data Security.’

Kina opfordrer med lanceringen alle lande til at håndtere data-sikkerhed på en ‘fyldestgørende, objektiv og fakta-baseret måde.’

Du kan læse mere om de kinesiske planer hos det kinesiske udenrigsministerium her: Global Initiative on Data Security.

Læs også:

Kæmpe søkabel på 12.800 kilometer kan ende som en død sild

Nyt omfattende USA-forbud kan blive ‘dødbringende slag’ mod Huawei

Kina udvider sin ‘Great Firewall:” Blokerer nu for al krypteret HTTPS-trafik

Huawei tvinges til at stoppe med at producere top-chip til smartphones: USA blokerer
Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Midt i en Corona-tid: Holder du sikre og brugervenlige onlinemøder?
Åbne kontormiljøer, personlige møder, teambuilding og håndtryk har tidligere været en del af hverdagen for mange danske virksomheder, men det har covid-19 ændret på. Tidligere klassiske arbejdsformer er blevet erstattet af nye og mange medarbejdere arbejder f.eks. hjemmefra, på skift eller under nye og mere beskyttede forhold. Denne nye virkelighed har resulteret i en større produktivitet og effektivitet blandt de medarbejdere, som trives med at arbejde hjemmefra. Eksempler som øget fokus, effektiv brug af tid og færre forstyrrelser er blandt de positive tendenser. Det har fået flere ledere til at overveje at implementere muligheder for fleksible arbejdsmiljøer og faste hjemmearbejdsdage. Er det også tilfældet i din virksomhed? Hvis ja, så læs med i denne e-guide og find inspiration til, hvordan din virksomhed kan opnå de største fordele med online møder baseret på Cisco Webex.