Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

It-koks for milliarder af skattekroner spøger i statens samlede regnskab: "Hovedparten af pengene er et eller andet sted, men Skat kan ikke dokumentere, hvor de er"

Milliarder af kroner er allerede brændt af på at hive skatteforvaltningens it-landskab ind i en moderne tidsalder. Men der er stadig lang vej endnu, hvor statens samlede regnskab er udfordret og systemet til de nye ejendomsvurderinger fortsat lader vente på sig. "Der er mange it-problemer, og det går desværre også ud over det samlede statsregnskab," siger formand for Statsrevisorerne.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Konsekvenserne af de store it-problemer hos skattevæsenet
  • Hvorfor der er nødt til at blive taget forbehold i statsregnskabet
  • Formand for Statsrevisorernes analyse af problemerne
  • Om skatteborgernes penge er blevet brugt effektivt ifølge statsrevisoren
1.187
6 min
Siden 1849 har Statsrevisorerne, bestemt i grundloven, gennemgået statens regnskaber og overvåget, at borgernes penge bruges, som Folketinget nu også har besluttet.

De seks nuværende Statsrevisorer med formand Henrik Thorup (DF) i spidsen skal med andre ord holde øje med, at skattekronerne forvaltes så fornuftigt og effektivt som muligt.

Deres opgave udfordres dog for tiden af det faktum, at Skatteministeriet har voldsomme problemer med et gammelt it-landskab.

Situationen er så kritisk, at Rigsrevisionen, der står for at udføre den statslige revision, de seneste tre år i træk har taget forbehold for skatter og afgifters rigtighed i statsregnskabet.