Artikel top billede

"Den nye kapitalrejsning er vigtig for, at vi kan gå med som ledende investor i flere af de virksomheder, hvor vi allerede har investeret, og som klarer sig rigtig godt,” siger Peter Warnøe

Efter langvarig magtkamp: Nu rejser venturefonden Nordic Eye en kvart milliard kroner

Den danske venturefond Nordic Eye har netop rejst 246 millioner kroner i en ny kapitalrunde. Det sker kort tid efter, at selskabet har afsluttet en lang magtkamp mellem de to stiftede Lars Tvede og Peter Warnøe.

Den danske venturefond Nordic Eye har rejst 246 millioner kroner i en ny investeringsrunde. Det skriver Børsen.

Den nye kapitaltilførelse kommer blot få dage efter, at fonden afsluttede et meget omtalt magtopgør mellem de to stiftere Lars Tvede og Peter Warnøe.

Læs også: Warnøe og Lars Tvede indgår forlig i striden om Nordic Eye

Klar med ny investering i robot-virksomhed

Ifølge Børsen er en del af kapitalen allerede blevet brugt på at investere yderligere 75 millioner kroner i robotselskabet Blue Ocean Robotics, hvilket betyder, at Nordic Eye nu ejer 23 procent af selskabet.

“Vores første fond er allerede fuldt investeret, og den nye kapitalrejsning er vigtig for, at vi kan gå med som ledende investor i flere af de virksomheder, hvor vi allerede har investeret, og som klarer sig rigtig godt,” siger Peter Warnøe til Børsen.

Som led i forliget, der afsluttede magtkampen i Nordic Eye, kan Peter Warnøe fortsætte i selskabet, mens Lars Tvede stopper som partner i selskabet. Lars Tvede beholder dog sin ejerandel, hvilket sikrer, at han stadigvæk kan få del i fremtidige gevinster fra selskabet.

Udover Blue Ocean Robotics har Nordic Eye blandt andet også investeret i selskaber som Airhelp, Coinify og Tattoodo.

Læs også:
Den danske rigmand Lars Tvede løfter sløret for sine investeringer: Sådan finder han de mest lovende it-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere