Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Stofa lover: Hæver ikke tv-priserne i 2021 / Folketinget skærper it-sikkerheden / Tyske Amazon-medarbejdere planlægger strejke på Prime Day / Loomis lancerer Loomis Pay / Briters kontaktdata bliver solgt til tredjeparter

Morgen-briefing: Stofa lover: Hæver ikke tv-priserne i 2021. Folketinget skærper it-sikkerheden. Tyske Amazon-medarbejdere planlægger strejke på Prime Day. Loomis lancerer Loomis Pay. Briters kontaktdata bliver solgt til tredjeparter.

Godmorgen!

Så er vi klar med onsdagens morgen-briefing.

Stofa lover: Hæver ikke tv-priserne i 2021

Stofa lover sine kunder ikke at hæve tv-priserne i 2021.

Den danske tv- og internetudbyder, der er en del af Norlys, har nemlig besluttet at holde tv-priserne i ro hele næste år.

Det oplyser Stofa i en meddelelse til Computerworld.

"Hvert år regulerer tv-selskaberne priserne på deres indhold, og det betyder som regel, at priserne stiger for de danske tv-kunder. I år har vi i samarbejde med antenneforeningerne dog valgt at låse priserne på vores tv-pakker, og det betyder helt konkret, at vi ikke hæver prisen på vores tv-pakker i hele 2021," lyder det fra Sune Nabe Frederiksen, topchef i Stofa, i meddelelsen.

Meldingen fra Stofa kommer efter, at flere af Stofas konkurrenter har besluttet sig for at hæve priserne.

Den mest prominente af dem er YouSee.

Det kan du læse mere om her: YouSee på vej med dårlig nyhed til kunderne: Fjerner kanaler og varsler prisstigninger

Folketinget skærper it-sikkerheden

Folketinget skærper it-sikkerheden, efter de russiske komikere Vovan og Lexus, snød sig med til et virtuelt møde med Det Udenrigspolitiske Nævn i Folketinget ved at udgive sig for at være den hviderussiske oppositionspolitiker, Svetlana Tikhanovskaja.

Det skriver Berlingske.

Folketingets it-netværk er, ifølge Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen, efterfølgende blevet finkæmmet for at undersøge, om den russiske gruppe har fået adgang til andre systemer.

Selvom det, ifølge udenrigsordføreren, ikke er tilfældet, vil Det Udenrigspolitiske Nævn skærpe procedurerne og indkøbe et mere sikkert system til videomøder.

Tyske Amazon-medarbejdere strejker på Prime Day

Tyske Amazon-medarbejdere på syv varelagre strejker tirsdag og onsdag, hvilket kolliderer med Amazons store Prime Day.

Det skriver Reuters.

Strejken kommer efter længere tids stridigheder mellem parterne om løn og arbejdsforhold i lyset af coronakrisen.

Ifølge 3F er der tale om 2.500 lagermedarbejdere, som strejker.

Tyskland er Amazons største marked uden for USA.

Briters kontaktdata bliver solgt til tredjeparter

Private it-selskaber hjælper barer og restauranter i Storbritannien med at indsamle data på besøgende kunder for efterfølgende at kunne hjælpe barerne og restauranterne med eventuel kontaktopsporing.

Men nu kan The Times fortælle at flere af de virksomheder, der står for dataindsamlingen, samtidig sælger brugernes data til tredjeparter.

Disse data skal slettes efter 21 dage, og data må ikke bruge til andre formål end i sundhedsmyndighedernes kontaktopsporing, men alligevel er data altså i flere tilfælde blevet videresolgt til tredjeparter.

Loomis lancerer Loomis Pay

Svenske Loomis, der opbevarer og afhenter butikkers kontanter, går nu digitale med løsningen Loomis Pay.

Det skriver Børsen.

Loomis Pay er en alt-i-en-betalingsmetode, som tager alt fra kontanter til Dankort og Apple Pay.

"Dette er det største strategiske træk, vi nogensinde har gjort," siger administrerende direktør for Loomis, Patrik Andersson, til avisen.