Artikel top billede

Politiet bruger ulovligt indsamlet teledata mere end 20 gange om dagen

20 gange dagligt gør politiet brug af de teledata, som man ulovligt indsamler om de danske mobilbrugere i sit efterforskningsarbejde, viser oplysninger fra Anklagemyndigheden.

EU-domstolen har flere gange kendt politiets brug af teledata for ulovlig. Alligevel fortsætter den praksis.

Informationerne bliver indsamlet fra de danske teleselskaber, og de logningsdata er blevet brugt intet mindre end 7400 gange årligt i gennemsnit siden 2010.

Det skriver Version2.

Det svarer til at politiet i gennemsnit har hentet teledata 20 gange om dagen siden 2010. En praksis som af professor på CBS Law, Søren Sandfeld Jakobsen betegner som masselogning.

"Masselogningen bryder, basalt set, med retten til privatlivets fred," siger Søren Sandfeld Jakobsen til Version2.

Samtidig understreger han, at flere andre lande i EU også vælger at fortsætte med at bruge de ulovligt indsamlede data på trods af EU-dommen.

Læs også: Politiet reagerede alt for sent på Telenors ulovlige udlevering af kundernes data

Så sent som tidligere på måneden fastslog EU-domstolen endnu engang fast at brug af de indsamlede data er ulovligt.

Det fik formand for Telebranchen Jakob Willer til at kræve handling fra regeringen.

“Nu må justitsministeren komme i arbejdstøjet og få revideret de danske regler. Nu kan vi simpelt hen ikke udsætte den revision længere. Det er et must, når regeringen fremlægger sit lovprogram," sagde han til Berlingske.

Læs mere her: EU-domstol sætter stopper for medlemslandes høst af mobildata
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere