(Foto: Dan Jensen)

Kina: Sverige bør omgøre ‘forkert’ udelukkelse af Huawei og ZTE - ellers kan det få konsekvenser

Sverige bør omgående skifte kurs og indtage en ‘objektiv’ kurs i forhold til Huawei og ZTE, lyder det fra Kina, efter Sverige tirsdag udelukkede de to selskaber fra Sveriges kommende 5G-net.

Kina langer hårdt ud efter Sverige, som tirsdag udelukkede de to kinesiske selskaber Huawei og ZTE fra at levere centrale dele af Sveriges kommende 5G-net.

Det skete med en række krav, som Sverige har formuleret til de tele-operatører, der vil gøre sig håb om at komme i betragtning til de kommende 5G-frekvensbånd.

Det kan du læse mere om her: Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net

Beslutningen falder ikke i god jord i Kina, hvor talsmand for det kinesiske Udenrigsministerium, Zhai Lijian, nu opfordrer Sverige til at omgøre den ‘forkerte’ beslutning.

Samtidig opfordrer Kina Sverige til at indtage det, der kaldes en ‘objektiv tilgang’ til kinesiske teknologier.

Ifølge flere nyhedsbureauer peger Kina på, at en objektiv tilgang kan være med til at sikre, at svenske virksomheder kan undgå at blive ramt af negative konsekvenser i Kina.


mest debatterede artikler

Premium
Exchange-sårbarhed truer selskaber over hele kloden: Sådan blev den opdaget af Dubex fra Søborg
En række akutte sårbarheder i Microsoft Exchange Server har sendt en panisk bølge gennem Exchange-miljøet. Sårbarhederne blev opdaget af danske Dubex. Se her, hvordan de blev opdaget af det danske selskab. "Var hackerne lykkedes med det, ville det være forholdsvist voldsomt," siger Jacob Herbst fra Dubex.
Computerworld
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.