(Foto: Dan Jensen)

Kina: Sverige bør omgøre ‘forkert’ udelukkelse af Huawei og ZTE - ellers kan det få konsekvenser

Sverige bør omgående skifte kurs og indtage en ‘objektiv’ kurs i forhold til Huawei og ZTE, lyder det fra Kina, efter Sverige tirsdag udelukkede de to selskaber fra Sveriges kommende 5G-net.

Kina langer hårdt ud efter Sverige, som tirsdag udelukkede de to kinesiske selskaber Huawei og ZTE fra at levere centrale dele af Sveriges kommende 5G-net.

Det skete med en række krav, som Sverige har formuleret til de tele-operatører, der vil gøre sig håb om at komme i betragtning til de kommende 5G-frekvensbånd.

Det kan du læse mere om her: Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net

Beslutningen falder ikke i god jord i Kina, hvor talsmand for det kinesiske Udenrigsministerium, Zhai Lijian, nu opfordrer Sverige til at omgøre den ‘forkerte’ beslutning.

Samtidig opfordrer Kina Sverige til at indtage det, der kaldes en ‘objektiv tilgang’ til kinesiske teknologier.

Ifølge flere nyhedsbureauer peger Kina på, at en objektiv tilgang kan være med til at sikre, at svenske virksomheder kan undgå at blive ramt af negative konsekvenser i Kina.mest debatterede artikler

Premium
HP oplever massiv pc-efterspørgsel under corona: "Den største udfordring er tilgang til produkter"
HP Inc. har oplevet massiv efterspørgsel på selskabets bærbare computere det seneste halvår. Fra den danske landechef, Peter Møller Kristensen, lyder det, at 2020 har været et godt år, hvor den største udfordring har været at få nok produkter hjem.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.