(Foto: Dan Jensen)

Kina: Sverige bør omgøre ‘forkert’ udelukkelse af Huawei og ZTE - ellers kan det få konsekvenser

Sverige bør omgående skifte kurs og indtage en ‘objektiv’ kurs i forhold til Huawei og ZTE, lyder det fra Kina, efter Sverige tirsdag udelukkede de to selskaber fra Sveriges kommende 5G-net.

Kina langer hårdt ud efter Sverige, som tirsdag udelukkede de to kinesiske selskaber Huawei og ZTE fra at levere centrale dele af Sveriges kommende 5G-net.

Det skete med en række krav, som Sverige har formuleret til de tele-operatører, der vil gøre sig håb om at komme i betragtning til de kommende 5G-frekvensbånd.

Det kan du læse mere om her: Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net

Beslutningen falder ikke i god jord i Kina, hvor talsmand for det kinesiske Udenrigsministerium, Zhai Lijian, nu opfordrer Sverige til at omgøre den ‘forkerte’ beslutning.

Samtidig opfordrer Kina Sverige til at indtage det, der kaldes en ‘objektiv tilgang’ til kinesiske teknologier.

Ifølge flere nyhedsbureauer peger Kina på, at en objektiv tilgang kan være med til at sikre, at svenske virksomheder kan undgå at blive ramt af negative konsekvenser i Kina.mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.