Artikel top billede

TDC får ny bestyrelsesformand til nytår - indsætter gammel kending fra Storbritannien

TDC skifter ud på formandsposten til nytår, hvor nuværende bestyrelsesformand Bert Nordberg fratræder posten.

Bert Nordberg er også bestyrelsesformand for Vestas, og TDC meddeler, at han fratræder for at få mere tid til at hellige sig opgaven med at stå i spidsen for Vestas.

TDC har allerede udnævnt sin nye formand. Det bliver nuværende næstformand Mike Parton, der til nytår indtræder som ny formand for selskabet.

Svenske Bert Nordberg og britiske Mike Parton indtrådte på de to øverste poster i TDC’s bestyrelse 1. august 2018, efter selskabet var blevet overtaget en række danske pensionskasser samt den australske finansbank Macquarie.

I forbindelse med overtagelsen fratrådte TDC’s daværende formand Pierre Danon sammen med en helt stribe bestyrelsesmedlemmer.

Ind kom i stedet en række nye bestyrelsesmedlemmer som repræsentanter for selskabets nye ejere - herunder altså Mike Parton, der indtrådte som repræsentant for selskabet Arqiva, som Macquarie ejer 25 procent af.

Mike Parton blev her valgt som formand for TDC.

Det kan du læse mere om her: Australske Macquarie sætter sig tungt på TDC's bestyrelse.

Det skete dog med det erklærede ønske, at der skulle findes en dansk formand for selskabet.

Det kan du læse mere om her:

Et par måneder senere blev svenske Bert Nordberg så hentet ind som formand, hvor han afløste Mike Parton, der formelt kun nåede at have formandsposten i nogle uger.

Det kan du læse mere om her: TDC henter ny bestyrelsesformand i Vestas.

Mike Parton var også indsat som midlertidig CEO for TDC fra oktober 2019 til februar 2020, hvor selskabets ansatte Henrik Poulsen som ny, permanent direktør.

Mike Parton - der altså nu bliver formand igen - har tidligere været bestyrelsesformand for svenske Tele2 i en længere årrække, hvor han blandt andet var med til at udvælge Allison Kirkby som ny direktør.

Det gentog han, da han hentede Allison Kirkby ind som CEO for TDC.

Læs også:

TDC-topchef efter overskud på trods af kundeflugt og faldende omsætning: "Vi har været rigtig dygtige til at reducere omkostningerne"