Artikel top billede

(Foto: Politiet/PR)

It-fejl har slettet oplysninger om indrejseforbud for mere end 200 personer

En teknisk fejl er skyld i, at 260 personer har fået slettet oplysninger om, at de var forment adgang til EU.

260 personer der egentlig har indrejseforbud til Schengenområdet er blevet slettet fra politiets database efter en teknisk fejl.

Det skyldes en fejl i den såkaldte SIS II-database, der ikke har forlænget indrejseforbuddet, og derfor er det endte med at blive slettet. Det oplyser Rigspolitiet i en meddelelse.

Rigspolitiets Koncern IT (KIT) konstaterede 23. september, at personerne var blevet slettet fra databasen og satte derefter gang i en undersøgelse af it-fejlen.

"Rigspolitiet er i fuld gang med at gennemføre en undersøgelse af problemets omfang. Derudover undersøger vi, hvordan det kunne ske, ligesom vi er i gang med at gennemgå alle de identificerede sager, så vi kan få et overblik over, hvor længe de enkelte indrejseforbud har været slettet, samt om der er indikationer på, at personerne kan være rejst ind i Danmark," lyder det fra rigspolitichef Thorkild Fogde, der tilføjer:

"Det er ikke særlig sandsynligt, men vi skal være så sikre som muligt. Det er både beklageligt og utilfredsstillende, at denne type fejl kan opstå."

Læs også: Midtjysk hacker bliver tiltalt for 354 cyber-angreb: "Efter min overbevisning er det her den største sag, vi har haft i Danmark, hvad angår DDoS-angreb"

Rigspolitiet fik identificieret de 260 personer 3. oktober, og de skulle nu være genoprettet i systemet.

Man forventer dog, at de kan have manglet fra listen siden januar i år, inden de igen blev tilføjet i oktober.

Desuden konkluderer Rigspolitiet, at det er muligt, at de 260 personer har haft mulighed for at rejse ind i EU, mens de har været slettet fra listen. Derfor har man også orienteret de øvrige Schengen-lande om fejlen.

Læs også: Politiet bruger ulovligt indsamlet teledata mere end 20 gange om dagen