It-fejl har slettet oplysninger om indrejseforbud for mere end 200 personer

En teknisk fejl er skyld i, at 260 personer har fået slettet oplysninger om, at de var forment adgang til EU.

260 personer der egentlig har indrejseforbud til Schengenområdet er blevet slettet fra politiets database efter en teknisk fejl.

Det skyldes en fejl i den såkaldte SIS II-database, der ikke har forlænget indrejseforbuddet, og derfor er det endte med at blive slettet. Det oplyser Rigspolitiet i en meddelelse.

Rigspolitiets Koncern IT (KIT) konstaterede 23. september, at personerne var blevet slettet fra databasen og satte derefter gang i en undersøgelse af it-fejlen.

"Rigspolitiet er i fuld gang med at gennemføre en undersøgelse af problemets omfang. Derudover undersøger vi, hvordan det kunne ske, ligesom vi er i gang med at gennemgå alle de identificerede sager, så vi kan få et overblik over, hvor længe de enkelte indrejseforbud har været slettet, samt om der er indikationer på, at personerne kan være rejst ind i Danmark," lyder det fra rigspolitichef Thorkild Fogde, der tilføjer:

"Det er ikke særlig sandsynligt, men vi skal være så sikre som muligt. Det er både beklageligt og utilfredsstillende, at denne type fejl kan opstå."

Læs også: Midtjysk hacker bliver tiltalt for 354 cyber-angreb: "Efter min overbevisning er det her den største sag, vi har haft i Danmark, hvad angår DDoS-angreb"

Rigspolitiet fik identificieret de 260 personer 3. oktober, og de skulle nu være genoprettet i systemet.

Man forventer dog, at de kan have manglet fra listen siden januar i år, inden de igen blev tilføjet i oktober.

Desuden konkluderer Rigspolitiet, at det er muligt, at de 260 personer har haft mulighed for at rejse ind i EU, mens de har været slettet fra listen. Derfor har man også orienteret de øvrige Schengen-lande om fejlen.

Læs også: Politiet bruger ulovligt indsamlet teledata mere end 20 gange om dagen
Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.