It-fejl har slettet oplysninger om indrejseforbud for mere end 200 personer

En teknisk fejl er skyld i, at 260 personer har fået slettet oplysninger om, at de var forment adgang til EU.

260 personer der egentlig har indrejseforbud til Schengenområdet er blevet slettet fra politiets database efter en teknisk fejl.

Det skyldes en fejl i den såkaldte SIS II-database, der ikke har forlænget indrejseforbuddet, og derfor er det endte med at blive slettet. Det oplyser Rigspolitiet i en meddelelse.

Rigspolitiets Koncern IT (KIT) konstaterede 23. september, at personerne var blevet slettet fra databasen og satte derefter gang i en undersøgelse af it-fejlen.

"Rigspolitiet er i fuld gang med at gennemføre en undersøgelse af problemets omfang. Derudover undersøger vi, hvordan det kunne ske, ligesom vi er i gang med at gennemgå alle de identificerede sager, så vi kan få et overblik over, hvor længe de enkelte indrejseforbud har været slettet, samt om der er indikationer på, at personerne kan være rejst ind i Danmark," lyder det fra rigspolitichef Thorkild Fogde, der tilføjer:

"Det er ikke særlig sandsynligt, men vi skal være så sikre som muligt. Det er både beklageligt og utilfredsstillende, at denne type fejl kan opstå."

Læs også: Midtjysk hacker bliver tiltalt for 354 cyber-angreb: "Efter min overbevisning er det her den største sag, vi har haft i Danmark, hvad angår DDoS-angreb"

Rigspolitiet fik identificieret de 260 personer 3. oktober, og de skulle nu være genoprettet i systemet.

Man forventer dog, at de kan have manglet fra listen siden januar i år, inden de igen blev tilføjet i oktober.

Desuden konkluderer Rigspolitiet, at det er muligt, at de 260 personer har haft mulighed for at rejse ind i EU, mens de har været slettet fra listen. Derfor har man også orienteret de øvrige Schengen-lande om fejlen.

Læs også: Politiet bruger ulovligt indsamlet teledata mere end 20 gange om dagenmest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.