Artikel top billede

Midtjysk hacker bliver tiltalt for 354 cyber-angreb: "Efter min overbevisning er det her den største sag, vi har haft i Danmark, hvad angår DDoS-angreb"

Via en række DDoS-angreb har en 25-årig dansk hacker med Twitter-profilen '_RektFaggot_' formået at ramme mere end 300 hjemmesider siden 2015. Fælles for de ramte hjemmesider er, at de omhandler dyr. Nu er politiet klar med et omfattende anklageskrift, hvor manden er tiltalt for 354 forhold. Den anklagede nægter sig skyldig.

En 25-årig mand fra Silkeborg-egnen er tiltalt for at have angrebet mere end 300 hjemmesider siden 2015 via en række DDoS-angreb.

Fælles for de ramte hjemmesider er, at de har noget med dyr at gøre, og en zoologisk have i Florida er blandt de ramte virksomheder.

Politiet mener ikke, at hackeren - der på Twitter benytter sig af navnet '_RektFaggot_' - har handlet alene, og han er nu titalt for i alt 354 forhold i politiets anklageskrift.

Det skriver TVMidtvest.

"Vi har ikke haft nogen lignende sager. De dukker op en gang imellem, men det her omfang er aldrig set før. Efter min overbevisning er det her den største sag, vi har haft i Danmark, hvad angår DDoS-angreb," siger specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ulrik Panduro, til mediet.

Specialanklageren vil nedlægge påstand om hackeren skal betale erstatning til ejerne af de ramte hjemmesider, hvilket hurtigt kan løbe op i store beløb, da en enkelt ramt hjemmesideejer alene har tabt omkring en millioner kroner.

Den 25-årige mand nægter sig skyldig i anklagerne.

Sagen skal for Byretten i Viborg, men der er endnu fastsat en dato for retssagen.

Læs også: UniLogin lagt ned af stort cyber-angreb: Staten kæmper for at afværge angrebet