Midtjysk hacker bliver tiltalt for 354 cyber-angreb: "Efter min overbevisning er det her den største sag, vi har haft i Danmark, hvad angår DDoS-angreb"

Via en række DDoS-angreb har en 25-årig dansk hacker med Twitter-profilen '_RektFaggot_' formået at ramme mere end 300 hjemmesider siden 2015. Fælles for de ramte hjemmesider er, at de omhandler dyr. Nu er politiet klar med et omfattende anklageskrift, hvor manden er tiltalt for 354 forhold. Den anklagede nægter sig skyldig.

En 25-årig mand fra Silkeborg-egnen er tiltalt for at have angrebet mere end 300 hjemmesider siden 2015 via en række DDoS-angreb.

Fælles for de ramte hjemmesider er, at de har noget med dyr at gøre, og en zoologisk have i Florida er blandt de ramte virksomheder.

Politiet mener ikke, at hackeren - der på Twitter benytter sig af navnet '_RektFaggot_' - har handlet alene, og han er nu titalt for i alt 354 forhold i politiets anklageskrift.

Det skriver TVMidtvest.

"Vi har ikke haft nogen lignende sager. De dukker op en gang imellem, men det her omfang er aldrig set før. Efter min overbevisning er det her den største sag, vi har haft i Danmark, hvad angår DDoS-angreb," siger specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ulrik Panduro, til mediet.

Specialanklageren vil nedlægge påstand om hackeren skal betale erstatning til ejerne af de ramte hjemmesider, hvilket hurtigt kan løbe op i store beløb, da en enkelt ramt hjemmesideejer alene har tabt omkring en millioner kroner.

Den 25-årige mand nægter sig skyldig i anklagerne.

Sagen skal for Byretten i Viborg, men der er endnu fastsat en dato for retssagen.

Læs også: UniLogin lagt ned af stort cyber-angreb: Staten kæmper for at afværge angrebet
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.