Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

USA giver ByteDance yderligere 15 dage til at få tvangssalg af TikTok på plads: Ny struktur er næsten klar

USA forlænger tidsfristen for kinesiske ByteDances tvangssalg af den amerikanske del af TikTok med yderligere 15 dage. Oracle og Walmart i fuld gang med ny TikTok-struktur.

Mens efterløbet fra det amerikanske præsidentvalg og corona-krisen tager det meste af medie-opmærksomheden i USA for tiden, forlænger de amerikanske myndigheder nu tidsfristen for tvangssalget af TikTok med yderligere 15 dage.

Det sociale videomedie TikTok er ejet af kinesiske ByteDance, og USA har forlangt, at den amerikanske del af tjenesten skal på amerikanske hænder, så de store mængder data, som tjeneste genererer, kommer til at ligge på amerikanske servere.

Præsident Donald Trump gav 14. august ByteDance 90 dage til at få en handel på plads.

Men forlængelsen betyder, at ByteDance nu har til 27. november til at underskrive en bindende aftale.

ByteDance forlangt fornylig en forlængelse på 30 dage. Det kan du læse mere om her: Tiktok har ikke hørt fra Trump i ugevis: Udfordrer nu ordre om frasalg i amerikansk domstol

Microsoft har tidligere meldt sig som interesseret, men det er endt med, at ByteDance nu forhandler med Oracle og Walmart, der i forening med ByteDances amerikanske investorer vil overtage de amerikanske TikTok-aktiviteter.

Selskaberne har planer om at etablere et selvstændigt, amerikansk TikTok-selskab med dem som ejere.

De amerikanske myndigheder meddeler, at de forlænger tidsfristen for “give parterne den fornødne tid, som de har brug for til at løse sagen.’

Læs også:

Oracle er med til at sikre TikToks overlevelse i USA: Køber 12,5 procent af selskabet og indgår kæmpe cloud-kontrakt

Oracles handel med TikTok kan hænge i en tynd tråd

Oracle skal overtage del af TikTok - kinesiske TikTok-ejere siger nej til kæmpetilbud fra Microsoft