Oracles handel med TikTok kan hænge i en tynd tråd

Præsident Donald Trump er skeptisk overfor planen om, at Oracle skal indtræde som TikToks ‘trusted technology provider.’

Det kan meget vel være, at planen om at Oracle skal indtræde som ‘trusted partner’ for det kinesiske sociale medie TikToks amerikanske forretning hænger i en tynd tråd

USA’s præsident, Donald Trump, er nemlig skeptisk over for planen, som vil betyde, at kinesiske ByteDance fortsat vil eje og kontrollere TikTok.

Det kinesiske selskab afviste for få dage siden et opkøbstilbud fra Microsoft for istedet at satse på en partneraftale med Oracle.

Den ville betyde, at TikTok i USA skulle køres fra et amerikanske hovedkvarter med Oracle i chefstolen.

Det kan du læse mere om her: Oracle skal overtage del af TikTok - kinesiske TikTok-ejere siger nej til kæmpetilbud fra Microsoft

For ByteDance har hele ideen med denne manøvre været at kunne blive i USA og samtidig beholde kontrollen over TikTok.

En række bekymrede senatorer har allerede opfordret Donald Trump til at sige nej til aftalen og blokere for, at den kan blive gennemført.

Trump har tidligere truet med helt at forbyde den ellers meget udbredte TikTok-app i USA, medmindre alle dens amerikanske aktivititer blev solgt til et amerikansk selskab.

Han har ligeledes forlangt, at USA skulle have en del af handelsbeløbet.

Det kan du læse mere om her: Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok

Donald Trump meddeler, at han vil kigge på sagen og give besked hurtigst muligt.

TikTok har omkring 100 millioner brugere i USA.

Læs også:

USA gør klar til at lukke af for Kina: Vil rense ud med kæmpe-kampagnen ‘Clean Networks’

YouTube lancerer TikTok-rival: Nu kommer den splinternye video-tjeneste ‘Short’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.