Artikel top billede

Oracles handel med TikTok kan hænge i en tynd tråd

Præsident Donald Trump er skeptisk overfor planen om, at Oracle skal indtræde som TikToks ‘trusted technology provider.’

Det kan meget vel være, at planen om at Oracle skal indtræde som ‘trusted partner’ for det kinesiske sociale medie TikToks amerikanske forretning hænger i en tynd tråd

USA’s præsident, Donald Trump, er nemlig skeptisk over for planen, som vil betyde, at kinesiske ByteDance fortsat vil eje og kontrollere TikTok.

Det kinesiske selskab afviste for få dage siden et opkøbstilbud fra Microsoft for istedet at satse på en partneraftale med Oracle.

Den ville betyde, at TikTok i USA skulle køres fra et amerikanske hovedkvarter med Oracle i chefstolen.

Det kan du læse mere om her: Oracle skal overtage del af TikTok - kinesiske TikTok-ejere siger nej til kæmpetilbud fra Microsoft

For ByteDance har hele ideen med denne manøvre været at kunne blive i USA og samtidig beholde kontrollen over TikTok.

En række bekymrede senatorer har allerede opfordret Donald Trump til at sige nej til aftalen og blokere for, at den kan blive gennemført.

Trump har tidligere truet med helt at forbyde den ellers meget udbredte TikTok-app i USA, medmindre alle dens amerikanske aktivititer blev solgt til et amerikansk selskab.

Han har ligeledes forlangt, at USA skulle have en del af handelsbeløbet.

Det kan du læse mere om her: Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok

Donald Trump meddeler, at han vil kigge på sagen og give besked hurtigst muligt.

TikTok har omkring 100 millioner brugere i USA.

Læs også:

USA gør klar til at lukke af for Kina: Vil rense ud med kæmpe-kampagnen ‘Clean Networks’

YouTube lancerer TikTok-rival: Nu kommer den splinternye video-tjeneste ‘Short’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere