Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Oracles handel med TikTok kan hænge i en tynd tråd

Præsident Donald Trump er skeptisk overfor planen om, at Oracle skal indtræde som TikToks ‘trusted technology provider.’

Det kan meget vel være, at planen om at Oracle skal indtræde som ‘trusted partner’ for det kinesiske sociale medie TikToks amerikanske forretning hænger i en tynd tråd

USA’s præsident, Donald Trump, er nemlig skeptisk over for planen, som vil betyde, at kinesiske ByteDance fortsat vil eje og kontrollere TikTok.

Det kinesiske selskab afviste for få dage siden et opkøbstilbud fra Microsoft for istedet at satse på en partneraftale med Oracle.

Den ville betyde, at TikTok i USA skulle køres fra et amerikanske hovedkvarter med Oracle i chefstolen.

Det kan du læse mere om her: Oracle skal overtage del af TikTok - kinesiske TikTok-ejere siger nej til kæmpetilbud fra Microsoft

For ByteDance har hele ideen med denne manøvre været at kunne blive i USA og samtidig beholde kontrollen over TikTok.

En række bekymrede senatorer har allerede opfordret Donald Trump til at sige nej til aftalen og blokere for, at den kan blive gennemført.

Trump har tidligere truet med helt at forbyde den ellers meget udbredte TikTok-app i USA, medmindre alle dens amerikanske aktivititer blev solgt til et amerikansk selskab.

Han har ligeledes forlangt, at USA skulle have en del af handelsbeløbet.

Det kan du læse mere om her: Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok

Donald Trump meddeler, at han vil kigge på sagen og give besked hurtigst muligt.

TikTok har omkring 100 millioner brugere i USA.

Læs også:

USA gør klar til at lukke af for Kina: Vil rense ud med kæmpe-kampagnen ‘Clean Networks’

YouTube lancerer TikTok-rival: Nu kommer den splinternye video-tjeneste ‘Short’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere