(Foto: Dan Jensen)

Nets’ ledelse scorer kassen på kæmpefusion med Nexi

Ledelsen i danske Nets kommer til at tjene kassen på den kommende fusion med italienske Nexi.

Ledelsen af den danske betalingskæmpe Nets kommer til at score kassen på den kommende fusion med italienske Nexi.

Ifølge Finans investerede ledergruppen i 2018 samlet set en halv milliard kroner i selskabet.

Den investering får de nu tilbage 3,5 gange i forbindelse med fusionen, som Nets annoncerede søndag aften.

Det kan du læse mere om her: Nets har aftale på plads: Fusionerer med italienske Nexi - skaber europæisk betalingsgigant

Ifølge avisen betyder det, at Nets-direktør Bo Nilsson personligt har tjent omkring en milliard kroner sammenlagt på sin investering i Nets, der er blevet købt og solgt en række gange i de senere år.

Det sammenlagt Nets/Nexi skal børsnoteres, hvilket bliver Nets femte ejer på blot syv år.

Nets meddeler til Computerworld, at ledelsen i Nets ingen penge får ud nu og her på fusionen med Nexi.

"Der vil være en lock-up af investeringen i op til to år (efter closing). Så værdiansættelse [omtalt i Finans, red] er alene baseret på aktiekursen på Nexi-aktier i fredags," meddeler Nets til Computerworld.

Læs også:

Nets afviser at fremlægge topchefs potentielle gigant-gevinst

Nets møder massiv kritik for lukrativ løngevinst til ledelsen


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.