(Foto: Dan Jensen)

Nets’ ledelse scorer kassen på kæmpefusion med Nexi

Ledelsen i danske Nets kommer til at tjene kassen på den kommende fusion med italienske Nexi.

Ledelsen af den danske betalingskæmpe Nets kommer til at score kassen på den kommende fusion med italienske Nexi.

Ifølge Finans investerede ledergruppen i 2018 samlet set en halv milliard kroner i selskabet.

Den investering får de nu tilbage 3,5 gange i forbindelse med fusionen, som Nets annoncerede søndag aften.

Det kan du læse mere om her: Nets har aftale på plads: Fusionerer med italienske Nexi - skaber europæisk betalingsgigant

Ifølge avisen betyder det, at Nets-direktør Bo Nilsson personligt har tjent omkring en milliard kroner sammenlagt på sin investering i Nets, der er blevet købt og solgt en række gange i de senere år.

Det sammenlagt Nets/Nexi skal børsnoteres, hvilket bliver Nets femte ejer på blot syv år.

Nets meddeler til Computerworld, at ledelsen i Nets ingen penge får ud nu og her på fusionen med Nexi.

"Der vil være en lock-up af investeringen i op til to år (efter closing). Så værdiansættelse [omtalt i Finans, red] er alene baseret på aktiekursen på Nexi-aktier i fredags," meddeler Nets til Computerworld.

Læs også:

Nets afviser at fremlægge topchefs potentielle gigant-gevinst

Nets møder massiv kritik for lukrativ løngevinst til ledelsen


mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.