(Foto: Dan Jensen)

Nets’ ledelse scorer kassen på kæmpefusion med Nexi

Ledelsen i danske Nets kommer til at tjene kassen på den kommende fusion med italienske Nexi.

Ledelsen af den danske betalingskæmpe Nets kommer til at score kassen på den kommende fusion med italienske Nexi.

Ifølge Finans investerede ledergruppen i 2018 samlet set en halv milliard kroner i selskabet.

Den investering får de nu tilbage 3,5 gange i forbindelse med fusionen, som Nets annoncerede søndag aften.

Det kan du læse mere om her: Nets har aftale på plads: Fusionerer med italienske Nexi - skaber europæisk betalingsgigant

Ifølge avisen betyder det, at Nets-direktør Bo Nilsson personligt har tjent omkring en milliard kroner sammenlagt på sin investering i Nets, der er blevet købt og solgt en række gange i de senere år.

Det sammenlagt Nets/Nexi skal børsnoteres, hvilket bliver Nets femte ejer på blot syv år.

Nets meddeler til Computerworld, at ledelsen i Nets ingen penge får ud nu og her på fusionen med Nexi.

"Der vil være en lock-up af investeringen i op til to år (efter closing). Så værdiansættelse [omtalt i Finans, red] er alene baseret på aktiekursen på Nexi-aktier i fredags," meddeler Nets til Computerworld.

Læs også:

Nets afviser at fremlægge topchefs potentielle gigant-gevinst

Nets møder massiv kritik for lukrativ løngevinst til ledelsenPremium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.