Artikel top billede

Linus Torvalds vil have den nye ARM-Macbook til at køre Linux, men han orker ikke at kæmpe med Apple

Linux-stifteren Linus Torvalds vil elske at eje den nye ARM-Macbook, hvis altså bare den kunne køre Linux, forklarer han til et amerikansk medie.

I lighed med resten af tech-verden har Linux-opfinderen Linus Torvalds holdt øje med Apples helt nye Macbooks, der med deres nye ARM-baserede M1-processor har fået anmelderne til at dåne.

Der er dog ifølge mediet The Next Web én ting, der afholder Linux-stifteren i at investere i en af de nye computere.

”Jeg har en ventet på en ARM-bærbar, der kan køre Linux gennem lang tid. Den nye Air vil næsten være perfekt, hvis man lige ser bort fra styresystemet. Og det har jeg ikke tid til at rode med, ligesom jeg heller ikke har lysten til at skulle slås med virksomheder, der ikke ønsker at hjælpe,” siger han.

Læs også: Første tests af de nye Macs er ude: Så vilde er Apples særlige M1-maskiner

Gode minder om 11-tommer Macbook Air

Linus Torvalds forklarer ifølge The Next Web, at Apple ganske vist selv kører Linux på sin servere og cloudtjeneste, men at selskabets egne computere ikke kan afvikle Linux native’.

”Jeg vil i den grad elske at have en af dem, hvis den altså bare kunne køre Linux. Jeg har ganske gode minder om den 11-tommer Macbook Air, som jeg brugte for omkring et årti siden,” forklarer han.

Linux-stifteren valgte dog at stå af Mac-toget, da Apple tog for lang tid om at reparere en skærmen på hans computer.

”Da de endeligt fik lavet skærm var jeg flyttet videre til bedre bærbare, og i mellem tiden havde Apple desuden gjort det mere besværligt at bruge Linux,” lyder det fra ifølge The Next Web.

Problemer med opførslen

I 2018 meddelte Linus Torvalds at han vil søge hjælp og i en midlertidig periode holde en pause med sit arbejde med at udvikle Linux-kernen, fordi han havde opført sig uacceptablet over for andre udviklere.

"Mine flabede email-angreb har været både uprofessionellle og uhørte - ikke mindst når jeg har gjort dem personlige. Det har givet mening for mig i min jagt på en bedre kode. Jeg ved, at det ikke har været OK, og jeg beklager virkelig,” skrev han på Linux-mailingliste.

Læs mere om det her: Linus Torvalds holder pause fra Linux - vil søge hjælp efter mange års uacceptabel opførsel over for andre udviklere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere