(Foto: Dan Jensen)

AWS satser stort på Mozillas programmeringssprog: Søger masser af nye Rust-udviklere

Amazon Web Services satser stort på Mozillas programmerings-sprog Rust, og det er der flere gode grunde til.

Mægtige Amazon Web Services har fået et rigtigt godt øje til Mozillas relativt nye programmerings-sprog Rust, som det store cloud-selskab satser ret stort på.

Faktisk spiller open source-baserede Rust en af hovedrollerne i AWS’ langsigtede strategi.

Selskabet søger derfor lige nu masser af udviklere, der er specialiserede i Rust.

“I lyset af vores afhængighed af Rust, har vi brug for in-house udviklere på samme måde, som det er tilfældet med Java og andre fundamentale teknologier,” lyder det fra AWS.

Selskabet understreger, at det ikke blot søgter ‘et par folk til Rust-compileren.’

“Rust er en kritisk komponent i vores langsigtede strategi, og vi investerer i Rust-udviklingen i Amazon-skala,” lyder det fra selskabet.

Det betyder, at Amazon vil have Rust-udviklere til at udvikle en lang række forskellige systemer og kode til eksempelvis udvikler-værktøjer, infrastruktur-komponenter, interoperabilitet og verificering.

Lige nu har AWS slået 120 udvikler-stillinger op med speciale i Rust.

“AWS bygger i stigende omfang kritisk infrastruktur som eksempelvis Firecracker VMM i Rust, fordi sprogets out-of-the-box features reducerer den tid og indsats, som vi skal bruge på at nå Amazons høje sikkerheds-barre,” lyder det fra AWS.

Samtidig kan Rust levere runtime-performance på højde med de vidt udbredte og velafprøvede C og C++, lyder det fra AWS’ chef for open source-strategi, Matt Asay, i en blogpost.

Her peger han på, at AWS som storforbruger af Rust også har forpligtet sig til at levere kode til Rust-sproget.

“Her i Amazon elsker vi Rust, fordi det gør muligt for AWS at skrive højt-ydende, sikre-på-infrastruktur-niveau netværk og anden system software,” skriver Matt Asay.

AWS har indtil videre skrevet en række applikationer i Rust. De tæller Firecracker, Amazon S3, Amazon EC2, CloudFront, Route 53, Bottlerocket og andre systemer.

Rust blev udviklet af Mozilla med det klare mål at fjerne risikoen for memory-relaterede sikkerheds-problemer i Firefox’ egen renderings-løsning, Gecko.

Ifølge Mozilla skyldtes en del af disse problemer, at Gecko var skrevet i C++.

Også Microsoft har for alvor taget Rust til sig. Faktisk har Microsoft i nogle år arbejdet på delvist at erstatte C og C++ i Windows med netop Rust.

Du finder hele blogposten fra AWS her: Why AWS loves Rust, and how we’d like to help.

Læs også:

Kæmpe-opdatering af C++ på vej: Første stor-opdatering siden 2017

Python buldrer forbi Java: Er nu verdens næstmest anvendte programmeringssprog - se listen over de 10 mest anvendte sprog her

Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.