(Foto: Dan Jensen)

Kæmpe-opdatering af C++ på vej: Første stor-opdatering siden 2017

Det 35 år gamle programmerings-sprog C++ får inden længe sin første større overhaling siden 2017 med den kommende lancering af C++20, der netop er blevet godkendt.

Der er nyt på vej, hvis du er en af de mange programmører, der arbejder i det meget udbredte programmerings-sprog C++.

For inden længe vil C++ blive opdateret med en række nye features og funktioner i den første større opdatering af det 35 år gamle sprog siden 2017.

Således har arbejdsgruppen bag opdateringen, WG21 (‘Working Group 21) under den internationale standardiseringsorganisations (ISO) C++-gruppe netop godkendt den endelige version af opdateringen.

Med den opgraderes C++ til den nye C++20.

“C++20 har nu fået de sidste tekniske godkendelser. Vi forventer, at versionen bliver formelt lanceret mod slutningen af 2020, efter vi har færdiggjort en sidste omgang med ISO-arbejde,” lyder det fra Microsoft-manden Herb Sutter, der i mange år har siddet i WG21 C++ ISO-arbejdsgruppen.

Første i tre år
Opdateringen til C++20 er en større omgang set gennem C++-briller.

Ifølge Herb Sutter bliver det således den største release siden C++11, der blev lanceret helt tilbage i 2011, hvor versionen erstattede C++03.

Den blev senere fulgt af C++14 (som blev lanceret i 2014) og dernæst af C++17 for tre år siden.

Ifølge ISO vil C++20 blive den første C++-version, der er helt standardiseret.

Med den nye version kommer det, som ISO kalder for ‘modules’ og ‘coroutines.’

‘Modules’ anvendes til at isolere konsekvenserne af makroer i større projekter.

Ifølge Herb Sutter er det første gang, at ISO indføjer en feature, hvor brugerne selv kan definere en navngiven indkapsling i C++.

Du kan læse hans blog om de nye Modules og Coroutines i C++ her.

Udviklet af danske Bjarne Stoustrup
C++ blev oprindeligt opfundet af danske Bjarne Stoustrup i 1985. Dengang var sproget helt afgørende for Microsofts arbejde med at bygge Windows, der blev lanceret senere det år.

C++ har gennem årene fortsat med at være vigtig for Microsoft, der i de senere år dog har arbejdet på delvist at erstatte C og C++-kode i Windows med Rust, som er udviklet af Mozilla, som står bag Firefox.

C++ er bredt anerkendt for at være et hurtigt sprog og anvendes i dag ikke mindst i udviklingen af computerspil og lignende.mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.