Artikel top billede

USA på vej med fire nye konkurencesager mod Facebook og Google

De to amerikanske tech-giganter Google og Facebook kan se frem til hele fire nye sager fra USA's konkurrencemyndigheder der ventes at blive offentliggjort i løbet af de kommende uger.

Der er kommet fornyet fokus på flere tech-giganters position i markedet. Særligt fra USA der ellers har været længe om at komme ud af starthullerne sammenlignet med EU.

Men nu er de amerikanske myndigheder klar med en række nye sager mod Google og Facebook.

Det skriver erhvervsmediet The Wall Street Journal.

Myndighederne vil ifølge mediets kilder se nærmere på de to selskabers dominerende position på internetøkonomien.

Læs også: It-virksomheder forsøger at standse nyt Google-værktøj: Nu går myndighederne ind i sagen

For Googles vedkommende er det naturligvis positionen som verdens største søgemaskine mens Facebook som bekendt er verdens største sociale medie.

De positioner skal myndighederne se nærmere på, om selskaberne har misbrugt.

Både Google og Facebook har afvist, at virksomhederne har en monopollignende position og henviser til at de færdes i et særdeles konkurrencepræget marked.

Hvis myndighederne i USA vælger at retsforfølge Facebook, vil det ifølge The Wall Street Journal være første gang det sociale medie oplever en konkurrencesag i USA.

Læs også: EU-tilsyn vil have Vestager til at skrue op for bødestørrelsen til tech-giganterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere