Artikel top billede

USA på vej med fire nye konkurencesager mod Facebook og Google

De to amerikanske tech-giganter Google og Facebook kan se frem til hele fire nye sager fra USA's konkurrencemyndigheder der ventes at blive offentliggjort i løbet af de kommende uger.

Der er kommet fornyet fokus på flere tech-giganters position i markedet. Særligt fra USA der ellers har været længe om at komme ud af starthullerne sammenlignet med EU.

Men nu er de amerikanske myndigheder klar med en række nye sager mod Google og Facebook.

Det skriver erhvervsmediet The Wall Street Journal.

Myndighederne vil ifølge mediets kilder se nærmere på de to selskabers dominerende position på internetøkonomien.

Læs også: It-virksomheder forsøger at standse nyt Google-værktøj: Nu går myndighederne ind i sagen

For Googles vedkommende er det naturligvis positionen som verdens største søgemaskine mens Facebook som bekendt er verdens største sociale medie.

De positioner skal myndighederne se nærmere på, om selskaberne har misbrugt.

Både Google og Facebook har afvist, at virksomhederne har en monopollignende position og henviser til at de færdes i et særdeles konkurrencepræget marked.

Hvis myndighederne i USA vælger at retsforfølge Facebook, vil det ifølge The Wall Street Journal være første gang det sociale medie oplever en konkurrencesag i USA.

Læs også: EU-tilsyn vil have Vestager til at skrue op for bødestørrelsen til tech-giganterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere