Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

USA på vej med fire nye konkurencesager mod Facebook og Google

De to amerikanske tech-giganter Google og Facebook kan se frem til hele fire nye sager fra USA's konkurrencemyndigheder der ventes at blive offentliggjort i løbet af de kommende uger.

Der er kommet fornyet fokus på flere tech-giganters position i markedet. Særligt fra USA der ellers har været længe om at komme ud af starthullerne sammenlignet med EU.

Men nu er de amerikanske myndigheder klar med en række nye sager mod Google og Facebook.

Det skriver erhvervsmediet The Wall Street Journal.

Myndighederne vil ifølge mediets kilder se nærmere på de to selskabers dominerende position på internetøkonomien.

Læs også: It-virksomheder forsøger at standse nyt Google-værktøj: Nu går myndighederne ind i sagen

For Googles vedkommende er det naturligvis positionen som verdens største søgemaskine mens Facebook som bekendt er verdens største sociale medie.

De positioner skal myndighederne se nærmere på, om selskaberne har misbrugt.

Både Google og Facebook har afvist, at virksomhederne har en monopollignende position og henviser til at de færdes i et særdeles konkurrencepræget marked.

Hvis myndighederne i USA vælger at retsforfølge Facebook, vil det ifølge The Wall Street Journal være første gang det sociale medie oplever en konkurrencesag i USA.

Læs også: EU-tilsyn vil have Vestager til at skrue op for bødestørrelsen til tech-giganterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere