Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Tidligere Atea-direktører Peter Trans og Claus Hougesen indgår forlig efter konkurs i Informationsteknik

De tidligere Atea-direktører Claus Hougesen og Peter Trans indgår forlig i betændt million-sag om konkursboet efter Informationsteknik.

De tidligere Atea-topdirektører Claus Hougesen og Peter Trans indgår forlig med kurator i boet efter Informationsteknik, der gik konkurs i sommeren 2018.

Det er sket efter sagen har kørt i Retten i Lyngby, meddeler retten til ITWatch.

Parterne vil ikke oplyse, hvad forliget indebærer, men kurator Per Astrup Madsen fra DLA Piper er gået efter at få de to tidligere Atea-direktører til at tilbagebetale knap fem millioner kroner.

Dem mener han, at Peter Trans og Claus Hougesen uretmæssigt har modtaget som tilbagebetaling for et lån, som de havde ydet til selskabet.

De to tidligere Atea-topchefer blev stævnet for et års tid siden.

Det kan du læse mere om her: Tidligere topchefer i Atea stævnet for at have trukket millioner ud af 3A-it-ejer

Kort tid efter, at de modtog pengene, gik Informationsteknik konkurs, og kurator mener, at de tog trak pengene ud, fordi de var klar over, at Informationsteknik var i problemer, og at de derfor risikerede at miste pengene.

Informationsteknik byggede på 3A-it, der blev stiftet af Claus Hougesen, Peter Trans og tidligere Atea-salgsdirektør Carsten Ritzau.

3A-it spillede en central rolle i hele den store Atea-bestikkelsessag. Selskabet blev i 2017 solgt til Fritz Andersen og Informationsteknik.

Det kan du læse mere om her: Luksusrejser, aftalt spil og hemmelige lydoptagelser - hvor startede og sluttede Atea-sagen? Få hele overblikket her

Læs også:

Tidligere Atea-boss Claus Hougesen stævnet for at have trukket millioner ud af Informationsteknik

Ny ejer bekræfter, hvad stifter ikke vil: 3A-it drejer nøglen om

3A-it-ejer konkurs: Informationsteknik Scandinavia drejer nøglen om

Snart slut med 3A-it: Selskabet på vej mod likvidation efter frasalg efter bestikkelsessag

Peter Trans efter succes i Højesteret: "Jeg har det princip, at hvis jeg fortjener en røvfuld, så tager jeg den, og hvis jeg ikke fortjener det, så tager jeg den ikke"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere