Artikel top billede

Tidligere Atea-direktører Peter Trans og Claus Hougesen indgår forlig efter konkurs i Informationsteknik

De tidligere Atea-direktører Claus Hougesen og Peter Trans indgår forlig i betændt million-sag om konkursboet efter Informationsteknik.

De tidligere Atea-topdirektører Claus Hougesen og Peter Trans indgår forlig med kurator i boet efter Informationsteknik, der gik konkurs i sommeren 2018.

Det er sket efter sagen har kørt i Retten i Lyngby, meddeler retten til ITWatch.

Parterne vil ikke oplyse, hvad forliget indebærer, men kurator Per Astrup Madsen fra DLA Piper er gået efter at få de to tidligere Atea-direktører til at tilbagebetale knap fem millioner kroner.

Dem mener han, at Peter Trans og Claus Hougesen uretmæssigt har modtaget som tilbagebetaling for et lån, som de havde ydet til selskabet.

De to tidligere Atea-topchefer blev stævnet for et års tid siden.

Det kan du læse mere om her: Tidligere topchefer i Atea stævnet for at have trukket millioner ud af 3A-it-ejer

Kort tid efter, at de modtog pengene, gik Informationsteknik konkurs, og kurator mener, at de tog trak pengene ud, fordi de var klar over, at Informationsteknik var i problemer, og at de derfor risikerede at miste pengene.

Informationsteknik byggede på 3A-it, der blev stiftet af Claus Hougesen, Peter Trans og tidligere Atea-salgsdirektør Carsten Ritzau.

3A-it spillede en central rolle i hele den store Atea-bestikkelsessag. Selskabet blev i 2017 solgt til Fritz Andersen og Informationsteknik.

Det kan du læse mere om her: Luksusrejser, aftalt spil og hemmelige lydoptagelser - hvor startede og sluttede Atea-sagen? Få hele overblikket her

Læs også:

Tidligere Atea-boss Claus Hougesen stævnet for at have trukket millioner ud af Informationsteknik

Ny ejer bekræfter, hvad stifter ikke vil: 3A-it drejer nøglen om

3A-it-ejer konkurs: Informationsteknik Scandinavia drejer nøglen om

Snart slut med 3A-it: Selskabet på vej mod likvidation efter frasalg efter bestikkelsessag

Peter Trans efter succes i Højesteret: "Jeg har det princip, at hvis jeg fortjener en røvfuld, så tager jeg den, og hvis jeg ikke fortjener det, så tager jeg den ikke"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere