Alibaba i skudlinjen: Rammes af kinesisk monopol-undersøgelse

Alibaba skal nu undersøgelse af de kinesiske monopolmyndigheder. Det sker samtidig med, at selskabets stifter, der i efteråret kritiserede myndighederne, ikke har vist sig offentlig i flere måneder.

De kinesiske monopol-myndigheder er begyndt at granske e-handelsgiganten Alibaba, der af den kinesiske stat mistænkes for at have haft konkurrenceforvridende adfærd.

Det skriver den kinesiske avis South China Morning Post, der er ejet af Alibaba.

Ifølge avisen beskyldes Alibaba blandt andet for at have ageret monopolistisk ved at tvinge e-handlere på platformen til ikke at anvende konkurrerende platforme ved siden af Alibaba.

“Alibaba vil aktivt samarbejde med reguleringsmyndighederne i deres undersøgelse,” lyder det fra Alibaba ifølge South China Morning Post.

De kinesiske monopol-undersøgelser kommer samtidig med, at selskabets stifter og kinas rigeste mand, Jack Ma, ifølge flere medier pludselig er forsvundet fra offentlighedens søgelys.

Læs også: Stor mystik om Alibaba-stifteren Jack Ma: Er ikke blevet set i flere måneder

Kritiserede reguleringer
I oktober leverede Jack Ma en tale, hvor han kritiserede den kinesiske regulering af den finansielle sektor.

Kort tid efter forsvandt han som frontfigur fra tv-programmet Africa’s Business Heroes, og samtidig måtte Jack Ma’ fintech-selskab Ant Group droppe en længeventet børsnotering.

Var børsnotering af Ant Group, der står bag betalingstjenesten AliPay blevet gennemført, så havde det været verdensstørste børsintroduktion.

Ifølge Yahoo News er Jack Ma ikke blevet set offentligt i to måneder, og han har ikke tweetet siden den 10. oktober.

Læs også: Ant Group-stifter Jack Ma klar til at forære del af sit milliard-imperium til Kina efter politiske problemerComputerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.