Artikel top billede

Alibaba i skudlinjen: Rammes af kinesisk monopol-undersøgelse

Alibaba skal nu undersøgelse af de kinesiske monopolmyndigheder. Det sker samtidig med, at selskabets stifter, der i efteråret kritiserede myndighederne, ikke har vist sig offentlig i flere måneder.

De kinesiske monopol-myndigheder er begyndt at granske e-handelsgiganten Alibaba, der af den kinesiske stat mistænkes for at have haft konkurrenceforvridende adfærd.

Det skriver den kinesiske avis South China Morning Post, der er ejet af Alibaba.

Ifølge avisen beskyldes Alibaba blandt andet for at have ageret monopolistisk ved at tvinge e-handlere på platformen til ikke at anvende konkurrerende platforme ved siden af Alibaba.

“Alibaba vil aktivt samarbejde med reguleringsmyndighederne i deres undersøgelse,” lyder det fra Alibaba ifølge South China Morning Post.

De kinesiske monopol-undersøgelser kommer samtidig med, at selskabets stifter og kinas rigeste mand, Jack Ma, ifølge flere medier pludselig er forsvundet fra offentlighedens søgelys.

Læs også: Stor mystik om Alibaba-stifteren Jack Ma: Er ikke blevet set i flere måneder

Kritiserede reguleringer

I oktober leverede Jack Ma en tale, hvor han kritiserede den kinesiske regulering af den finansielle sektor.

Kort tid efter forsvandt han som frontfigur fra tv-programmet Africa’s Business Heroes, og samtidig måtte Jack Ma’ fintech-selskab Ant Group droppe en længeventet børsnotering.

Var børsnotering af Ant Group, der står bag betalingstjenesten AliPay blevet gennemført, så havde det været verdensstørste børsintroduktion.

Ifølge Yahoo News er Jack Ma ikke blevet set offentligt i to måneder, og han har ikke tweetet siden den 10. oktober.

Læs også: Ant Group-stifter Jack Ma klar til at forære del af sit milliard-imperium til Kina efter politiske problemer