Overblik: Disse organisationer er blevet ramt af det store SolarWinds-hack - indtil videre

Har du også mistet overblikket over, hvem der er blevet ofre for SolarWinds-hacket? Her er en samlet liste over alle navngivne organisationer.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
Mens efterforskningen af SolarWinds-hacket, der slog alarm over hele verden i december, fortsætter, bliver det stadig sværere og sværere at holde overblik over de organisationer, der hele tiden bliver føjet til listen over berørte i hacket.

Og for at det ikke skulle være nok, så har det amerikanske statsagentur for cybersikkerhed og infrastruktur (CISA) været ude at pege på, at SolarWinds ikke er den eneste virksomhed, der ufrivilligt er kommet til at agere marionetdukke for de ondsindede hackere.

Angiveligt skulle techgiganten Microsoft og trade software-virksomheden VMware også have været nøglevirksomheder, hvorigennem hackerne har fået adgang til endnu flere virksomheders systemer.

Lister over ramte organisationer
Flere techvirksomheder verden over, der hjælper i efterforskningen af SolarWinds-hacket har lagt lister ud af virksomheder og organisationer, der muligvis er berørte af angrebet.

Eksempelvis har it-bloggen Truesec og pipeline-platformen Prevasio lagt lister op. Men begge kommer med det forbehold, at listerne kan være fejlbehæftede, da data er ”baseret på de dekodede interne navne og kan være unøjagtige”.

Her er Computerworlds liste over alle bekræftede og navngivne ofre i SolarWinds-hacket. Listen bliver løbende opdateret:

Virksomheder og organisationer
- SolarWinds

- FireEye

- Microsoft

- Mount Sinai hospital

- Intel

- Digital Sense

- Deloitte

- Cisco

- Ciena

- Belkin

- Nvidia

- VMware

Den amerikanske regering
- Det amerikanske udenrigsministerium – U. S. Department of State

- Det amerikanske finansministerium – U.S. Department of the Treasury

- Det amerikanske handelsministerium – U.S. Department of Commerce

- Det amerikanske forsvarsministerium – U.S. Department of Defence

- USA's ministerium for indenlandsk sikkerhed – U.S. Department of Homeland Security

- Det amerikanske energiministerium – U.S. Energy Department

- USAs nationale telekommunikations- og informationsadministration (NTIA)

- USA’s agentur for biomedicin og folkesundhedsforskning – National Institutes of Health

- Administrationen af det amerikanske atomvåbenlager (NNSA)

- USA's National Security Agency (NSA)

Listen er et overblik over de navngivne ofre for SolarWinds-hacket. Men mindst 200 organisationer verden over er identificerede berørte ofre.

Kender du til flere, så send gerne din oplysninger til journalisten.

Microsoft meldte ud inden jul, at 40 af virksomhedens kunder er blevet hacket som følge af, at Microsoft er blevet angrebet.

National Security Agency og FBI har den russiske statsstøttede hackergruppe APT29 – også kendt som Dark Halo eller Cozy Bear – som hovedmistænkt.


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.