SolarWinds hyrer Trumps sikkerhedschef efter kæmpehack

Software-selskabet SolarWinds hyrer top-sikkerhedsfolk fra øverste hylde, efter selskabets software er blevet anvendt som springbræt til et af de største hack i årevis.

Det amerikanske software-selskab SolarWinds er i dyb krise, efter selskabets netværks-software er blevet anvendt som bagdør til et af de mest alvorlige hack i nyere tid.

Selskabet er nu i gang med at hyre en hel stribe it-sikkerhedsfolk fra den øverste hylde, som skal hjælpe selskabet med at komme på fode igen efter den alvorlige misere.

SolarWinds trækker nu Donald Trumps tidligere øverste it-sikkerhedsrådgiver Chris Krebs ind som rådgiver.

Krebs var indtil fornylig CISA i det amerikanske Homeland Security, hvor han blandt andet stod i spidsen for at sikre, at det amerikanske præsidentvalg - som Donald Trump tabte - blev afviklet sikkert og fri for hackere.

Han blev efter valgt fyret på gråt papir af Donald Trump, da han mod Donald Trumps overbevisning fastholdte, at det amerikanske præsidentvalg ikke var præget af valgsvindel

Chris Krebs kommer ind som rådgiver til SolarWinds sammen med Stanford-professoren Alex Stamos, der er tidligere CSO - chief security officer - i Facebook.

SolarWinds har allerede hyret it-sikkerhedsselskabet CrowdStrike, som skal sørge for at sikre selskabets software.

Selskabets nye topchef, Sudhakar Ramakrishna, meddeler, at han hyrer eksperter med henblik på at transformere SolarWinds til at blive det, som han kalder for et ‘industry leading secure software development company.’

Læs også:

SolarWind-hackere har fået adgang til Microsofts kildekode: Sikkerhedsfolk er bekymrede

Danske CISO'er holder vejret efter SolarWinds-angreb - afventer udmelding fra Microsoft: ”Intet nyt er godt nyt”

Massivt hackerangreb mod amerikanske ministerier breder sig: Nu er Microsoft og landets atomvåbenlager også ramt

Danske virksomheder ramt af hacker-angreb efter SolarWinds-sårbarhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.