Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

SolarWinds hyrer Trumps sikkerhedschef efter kæmpehack

Software-selskabet SolarWinds hyrer top-sikkerhedsfolk fra øverste hylde, efter selskabets software er blevet anvendt som springbræt til et af de største hack i årevis.

Det amerikanske software-selskab SolarWinds er i dyb krise, efter selskabets netværks-software er blevet anvendt som bagdør til et af de mest alvorlige hack i nyere tid.

Selskabet er nu i gang med at hyre en hel stribe it-sikkerhedsfolk fra den øverste hylde, som skal hjælpe selskabet med at komme på fode igen efter den alvorlige misere.

SolarWinds trækker nu Donald Trumps tidligere øverste it-sikkerhedsrådgiver Chris Krebs ind som rådgiver.

Krebs var indtil fornylig CISA i det amerikanske Homeland Security, hvor han blandt andet stod i spidsen for at sikre, at det amerikanske præsidentvalg - som Donald Trump tabte - blev afviklet sikkert og fri for hackere.

Han blev efter valgt fyret på gråt papir af Donald Trump, da han mod Donald Trumps overbevisning fastholdte, at det amerikanske præsidentvalg ikke var præget af valgsvindel

Chris Krebs kommer ind som rådgiver til SolarWinds sammen med Stanford-professoren Alex Stamos, der er tidligere CSO - chief security officer - i Facebook.

SolarWinds har allerede hyret it-sikkerhedsselskabet CrowdStrike, som skal sørge for at sikre selskabets software.

Selskabets nye topchef, Sudhakar Ramakrishna, meddeler, at han hyrer eksperter med henblik på at transformere SolarWinds til at blive det, som han kalder for et ‘industry leading secure software development company.’

Læs også:

SolarWind-hackere har fået adgang til Microsofts kildekode: Sikkerhedsfolk er bekymrede

Danske CISO'er holder vejret efter SolarWinds-angreb - afventer udmelding fra Microsoft: ”Intet nyt er godt nyt”

Massivt hackerangreb mod amerikanske ministerier breder sig: Nu er Microsoft og landets atomvåbenlager også ramt

Danske virksomheder ramt af hacker-angreb efter SolarWinds-sårbarhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere