SolarWinds hyrer Trumps sikkerhedschef efter kæmpehack

Software-selskabet SolarWinds hyrer top-sikkerhedsfolk fra øverste hylde, efter selskabets software er blevet anvendt som springbræt til et af de største hack i årevis.

Det amerikanske software-selskab SolarWinds er i dyb krise, efter selskabets netværks-software er blevet anvendt som bagdør til et af de mest alvorlige hack i nyere tid.

Selskabet er nu i gang med at hyre en hel stribe it-sikkerhedsfolk fra den øverste hylde, som skal hjælpe selskabet med at komme på fode igen efter den alvorlige misere.

SolarWinds trækker nu Donald Trumps tidligere øverste it-sikkerhedsrådgiver Chris Krebs ind som rådgiver.

Krebs var indtil fornylig CISA i det amerikanske Homeland Security, hvor han blandt andet stod i spidsen for at sikre, at det amerikanske præsidentvalg - som Donald Trump tabte - blev afviklet sikkert og fri for hackere.

Han blev efter valgt fyret på gråt papir af Donald Trump, da han mod Donald Trumps overbevisning fastholdte, at det amerikanske præsidentvalg ikke var præget af valgsvindel

Chris Krebs kommer ind som rådgiver til SolarWinds sammen med Stanford-professoren Alex Stamos, der er tidligere CSO - chief security officer - i Facebook.

SolarWinds har allerede hyret it-sikkerhedsselskabet CrowdStrike, som skal sørge for at sikre selskabets software.

Selskabets nye topchef, Sudhakar Ramakrishna, meddeler, at han hyrer eksperter med henblik på at transformere SolarWinds til at blive det, som han kalder for et ‘industry leading secure software development company.’

Læs også:

SolarWind-hackere har fået adgang til Microsofts kildekode: Sikkerhedsfolk er bekymrede

Danske CISO'er holder vejret efter SolarWinds-angreb - afventer udmelding fra Microsoft: ”Intet nyt er godt nyt”

Massivt hackerangreb mod amerikanske ministerier breder sig: Nu er Microsoft og landets atomvåbenlager også ramt

Danske virksomheder ramt af hacker-angreb efter SolarWinds-sårbarhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.