Artikel top billede

Massivt hackerangreb mod amerikanske ministerier breder sig: Nu er Microsoft og landets atomvåbenlager også ramt

En række amerikanske ministerier er blevet hacket gennem SolarWinds-softwaren. Angrebet, der fortsætter med at brede sig, har nu ramt Microsoft. Derfor har et amerikansk sikkerhedsorgan været ude og advare mod Azure-tjenester, der kan være kompromitteret.

Et omfattende hackerangreb mod amerikanske ministerier fortsætter med at brede sig.

Nu er it-giganten Microsoft også blevet ramt.

Torsdag kunne it-giganten fortælle, at der var fundet ondsindet software i egne systemer, som relaterer sig til den massive hackerkampagne.

Det skriver Reuters.

Tidligere på ugen var en række amerikanske embedsmænd ude og meddele, at flere regeringsorganer var under angreb, blandt andet forsvarsministeriet samt finans- og handelsministriet.

Microsoft har brugt Orion, en populær software fra SolarWinds til netværksadministration. Det er samme software, der mistænkes for at blive udnyttet i et russisk angreb på den amerikanske regering.

Læs også: Efter kæmpe hackerangreb: Nu blokerer Microsoft for malwareramt Solarwinds-software

Med denne ondsindede software er Microsofts egne produkter endt med at angribe ofte, skriver Reuters.

Derfor udsendte USA's National Security Agency en sjælden "cybersikkerhedsvejledning" torsdag, hvor det blev beskrevet, hvordan visse Microsoft Azure-tjenester muligvis var blevet kompromitteret af hackere. Agenuret instruerede derfor brugere om at låse deres systemer.

"Som andre SolarWinds-kunder har vi aktivt ledt efter indikatorer for denne aktør og kan bekræfte, at vi har opdaget ondsindede Solar Winds-binære filer i vores miljø, som vi isolerede og fjernede,” siger en talsmand fra Microsoft.

Han tilføjede samtidig, at it-giganten ikke havde fundet indikationer på, at dets systemer var blevet brugt til at angribe andre.

Joe Biden vil gøre it-sikkerhed til topprioritet

Joe Biden, der snart indtager præsidentembedet i USA, var ude torsdag og udtrykke sin bekymring for det pågående hackerangreb.

"Min administration vil gøre cybersikkerhed til en topprioritet på alle regeringsniveauer - og det vil have absolut øverste prioritet at håndtere dette brud på sikkerheden, siger Biden ifølge Ritzau.

Torsdag kom det ligeledes frem, at National Nuclear Security Administration (NNSA), der administrerer og vedligeholder landets atomvåbenlager, var blevet ramt af angrebet. Det kunne Politico fortælle.

Denne instans, der hører under det amerikanske energiministerium, var ligeledes blevet hacket via sine netværk.

Læs også: Kendt russisk hackergruppe mistænkes for verdensomspændende angreb: Flere danske virksomheder er ramt

En talsperson fra NNSA fortæller, at denne malware "er blevet isoleret til forretningsnetværk udelukkende” og ikke har påvirket amerikansk national sikkerhed, herunder NNSA.

I dag fredag skal FBI og en række andre amerikanske regeringsinstanser forelægge sagen for den amerikanske kongres.

SolarWinds-softwaren Orion benyttes af tusindvis af virksomheder og regeringsorganer. Selskabet har været ude og fortælle, at over 18.000 kun har downloadet den seneste softwareopdatering, der indeholder en bagdør, som har hackerne har udnyttet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere