Artikel top billede

(Foto: Alexander Haslund)

Massivt hackerangreb mod amerikanske ministerier breder sig: Nu er Microsoft og landets atomvåbenlager også ramt

En række amerikanske ministerier er blevet hacket gennem SolarWinds-softwaren. Angrebet, der fortsætter med at brede sig, har nu ramt Microsoft. Derfor har et amerikansk sikkerhedsorgan været ude og advare mod Azure-tjenester, der kan være kompromitteret.

Et omfattende hackerangreb mod amerikanske ministerier fortsætter med at brede sig.

Nu er it-giganten Microsoft også blevet ramt.

Torsdag kunne it-giganten fortælle, at der var fundet ondsindet software i egne systemer, som relaterer sig til den massive hackerkampagne.

Det skriver Reuters.

Tidligere på ugen var en række amerikanske embedsmænd ude og meddele, at flere regeringsorganer var under angreb, blandt andet forsvarsministeriet samt finans- og handelsministriet.

Microsoft har brugt Orion, en populær software fra SolarWinds til netværksadministration. Det er samme software, der mistænkes for at blive udnyttet i et russisk angreb på den amerikanske regering.

Læs også: Efter kæmpe hackerangreb: Nu blokerer Microsoft for malwareramt Solarwinds-software

Med denne ondsindede software er Microsofts egne produkter endt med at angribe ofte, skriver Reuters.

Derfor udsendte USA's National Security Agency en sjælden "cybersikkerhedsvejledning" torsdag, hvor det blev beskrevet, hvordan visse Microsoft Azure-tjenester muligvis var blevet kompromitteret af hackere. Agenuret instruerede derfor brugere om at låse deres systemer.

"Som andre SolarWinds-kunder har vi aktivt ledt efter indikatorer for denne aktør og kan bekræfte, at vi har opdaget ondsindede Solar Winds-binære filer i vores miljø, som vi isolerede og fjernede,” siger en talsmand fra Microsoft.

Han tilføjede samtidig, at it-giganten ikke havde fundet indikationer på, at dets systemer var blevet brugt til at angribe andre.

Joe Biden vil gøre it-sikkerhed til topprioritet

Joe Biden, der snart indtager præsidentembedet i USA, var ude torsdag og udtrykke sin bekymring for det pågående hackerangreb.

"Min administration vil gøre cybersikkerhed til en topprioritet på alle regeringsniveauer - og det vil have absolut øverste prioritet at håndtere dette brud på sikkerheden, siger Biden ifølge Ritzau.

Torsdag kom det ligeledes frem, at National Nuclear Security Administration (NNSA), der administrerer og vedligeholder landets atomvåbenlager, var blevet ramt af angrebet. Det kunne Politico fortælle.

Denne instans, der hører under det amerikanske energiministerium, var ligeledes blevet hacket via sine netværk.

Læs også: Kendt russisk hackergruppe mistænkes for verdensomspændende angreb: Flere danske virksomheder er ramt

En talsperson fra NNSA fortæller, at denne malware "er blevet isoleret til forretningsnetværk udelukkende” og ikke har påvirket amerikansk national sikkerhed, herunder NNSA.

I dag fredag skal FBI og en række andre amerikanske regeringsinstanser forelægge sagen for den amerikanske kongres.

SolarWinds-softwaren Orion benyttes af tusindvis af virksomheder og regeringsorganer. Selskabet har været ude og fortælle, at over 18.000 kun har downloadet den seneste softwareopdatering, der indeholder en bagdør, som har hackerne har udnyttet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere