Artikel top billede

(Foto: Alexander Haslund)

Massivt hackerangreb mod amerikanske ministerier breder sig: Nu er Microsoft og landets atomvåbenlager også ramt

En række amerikanske ministerier er blevet hacket gennem SolarWinds-softwaren. Angrebet, der fortsætter med at brede sig, har nu ramt Microsoft. Derfor har et amerikansk sikkerhedsorgan været ude og advare mod Azure-tjenester, der kan være kompromitteret.

Et omfattende hackerangreb mod amerikanske ministerier fortsætter med at brede sig.

Nu er it-giganten Microsoft også blevet ramt.

Torsdag kunne it-giganten fortælle, at der var fundet ondsindet software i egne systemer, som relaterer sig til den massive hackerkampagne.

Det skriver Reuters.

Tidligere på ugen var en række amerikanske embedsmænd ude og meddele, at flere regeringsorganer var under angreb, blandt andet forsvarsministeriet samt finans- og handelsministriet.

Microsoft har brugt Orion, en populær software fra SolarWinds til netværksadministration. Det er samme software, der mistænkes for at blive udnyttet i et russisk angreb på den amerikanske regering.

Læs også: Efter kæmpe hackerangreb: Nu blokerer Microsoft for malwareramt Solarwinds-software

Med denne ondsindede software er Microsofts egne produkter endt med at angribe ofte, skriver Reuters.

Derfor udsendte USA's National Security Agency en sjælden "cybersikkerhedsvejledning" torsdag, hvor det blev beskrevet, hvordan visse Microsoft Azure-tjenester muligvis var blevet kompromitteret af hackere. Agenuret instruerede derfor brugere om at låse deres systemer.

"Som andre SolarWinds-kunder har vi aktivt ledt efter indikatorer for denne aktør og kan bekræfte, at vi har opdaget ondsindede Solar Winds-binære filer i vores miljø, som vi isolerede og fjernede,” siger en talsmand fra Microsoft.

Han tilføjede samtidig, at it-giganten ikke havde fundet indikationer på, at dets systemer var blevet brugt til at angribe andre.

Joe Biden vil gøre it-sikkerhed til topprioritet

Joe Biden, der snart indtager præsidentembedet i USA, var ude torsdag og udtrykke sin bekymring for det pågående hackerangreb.

"Min administration vil gøre cybersikkerhed til en topprioritet på alle regeringsniveauer - og det vil have absolut øverste prioritet at håndtere dette brud på sikkerheden, siger Biden ifølge Ritzau.

Torsdag kom det ligeledes frem, at National Nuclear Security Administration (NNSA), der administrerer og vedligeholder landets atomvåbenlager, var blevet ramt af angrebet. Det kunne Politico fortælle.

Denne instans, der hører under det amerikanske energiministerium, var ligeledes blevet hacket via sine netværk.

Læs også: Kendt russisk hackergruppe mistænkes for verdensomspændende angreb: Flere danske virksomheder er ramt

En talsperson fra NNSA fortæller, at denne malware "er blevet isoleret til forretningsnetværk udelukkende” og ikke har påvirket amerikansk national sikkerhed, herunder NNSA.

I dag fredag skal FBI og en række andre amerikanske regeringsinstanser forelægge sagen for den amerikanske kongres.

SolarWinds-softwaren Orion benyttes af tusindvis af virksomheder og regeringsorganer. Selskabet har været ude og fortælle, at over 18.000 kun har downloadet den seneste softwareopdatering, der indeholder en bagdør, som har hackerne har udnyttet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere