Nordjyske tv- og internetkunder risikerer at miste signalet om et par uger: Waoo stopper som eneleverandør

Nordjyske tv- og internet-kunder risikerer at miste signalet til både internet og tv ved månedens udgang, advarer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Men det skyldes en god ting, lyder det.

Nordjyderne risikerer at miste signalet til både deres internet og tv ved udgangen af januar måned, hvis ikke de skrider til handling.

Det skyldes, at den store udbyder Norlys har opsagt Waoo som eneleverandør af forbindelser til internet og tv i det nordjyske ved månedens udgang.

Og det betyder altså, at nordjyske husstande vil gå i sort, hvis ikke de istedet aktivt tilvælger en anden leverandør.

“Det [Norlys’ opsigelse af Waao-aftalen, red] kan medføre gener for de kunder, der endnu ikke har valgt ny leverandør, da de risikerer at miste deres tv- og internetforbindelse, når Waoo-aftalen udløber sidst i januar. Nogle kunder har allerede mistet forbindelsen til tv,” lyder det fra Konkurence- og Forbrugerstyrelsen.

Her peger man imidlertid på, at de nordjyske brugere fremfor blot at have Waoo som leverandør nu kan vælge mellem fem tv-udbydere og 10 bredbåndsudbydere.

Og det er en god ting, lyder det fra styrelsen.

“Nu er der konkurrence om at levere til dem, og det vil alle nyde godt af i det lange løb, om end det kan synes besværligt at skulle tage stilling til sit tv og internet lige her og nu. Konkurrencen mellem leverandørerne viser sig allerede ved, at der i området er favorable introduktionstilbud, som kunderne kan vælge imellem,” meddeler Søren Bo Rasmussen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Styrelsen peger på, at mere end 100.000 kunder i Midtjylland og Nordjylland skal tage stilling til, hvem de vil have som ny leverandør. De fleste har allerede gjort det.

Norlys er opstået som fusion mellem SE og Eniig. Som led i fusionen havde parterne aftalt, at alle tidligere Waoo-kunder skulle tvangsflyttes over til Stofa.

Men det sagde Konkurrencerådet nej til, hvilket du kan læse mere om her: Kæmpe fiberfusion på vej: Konkurrencerrådet giver grønt lys til fusion mellem SE og Eniig - men de skal makke ret

Afgørelsen fra Konkurrencerådet fik istedet Norlys til at forpligte sig til at åbne det tidligere Eniigs fibernet for konkurrenterne, så der blev mulighed for at vælge mellem mange forskellige udbydere.

Læs også:

Norlys opsiger samarbejde med Waao: Forlader Waoo i 2021

Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.