Artikel top billede

Nordjyske tv- og internetkunder risikerer at miste signalet om et par uger: Waoo stopper som eneleverandør

Nordjyske tv- og internet-kunder risikerer at miste signalet til både internet og tv ved månedens udgang, advarer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Men det skyldes en god ting, lyder det.

Nordjyderne risikerer at miste signalet til både deres internet og tv ved udgangen af januar måned, hvis ikke de skrider til handling.

Det skyldes, at den store udbyder Norlys har opsagt Waoo som eneleverandør af forbindelser til internet og tv i det nordjyske ved månedens udgang.

Og det betyder altså, at nordjyske husstande vil gå i sort, hvis ikke de istedet aktivt tilvælger en anden leverandør.

“Det [Norlys’ opsigelse af Waao-aftalen, red] kan medføre gener for de kunder, der endnu ikke har valgt ny leverandør, da de risikerer at miste deres tv- og internetforbindelse, når Waoo-aftalen udløber sidst i januar. Nogle kunder har allerede mistet forbindelsen til tv,” lyder det fra Konkurence- og Forbrugerstyrelsen.

Her peger man imidlertid på, at de nordjyske brugere fremfor blot at have Waoo som leverandør nu kan vælge mellem fem tv-udbydere og 10 bredbåndsudbydere.

Og det er en god ting, lyder det fra styrelsen.

“Nu er der konkurrence om at levere til dem, og det vil alle nyde godt af i det lange løb, om end det kan synes besværligt at skulle tage stilling til sit tv og internet lige her og nu. Konkurrencen mellem leverandørerne viser sig allerede ved, at der i området er favorable introduktionstilbud, som kunderne kan vælge imellem,” meddeler Søren Bo Rasmussen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Styrelsen peger på, at mere end 100.000 kunder i Midtjylland og Nordjylland skal tage stilling til, hvem de vil have som ny leverandør. De fleste har allerede gjort det.

Norlys er opstået som fusion mellem SE og Eniig. Som led i fusionen havde parterne aftalt, at alle tidligere Waoo-kunder skulle tvangsflyttes over til Stofa.

Men det sagde Konkurrencerådet nej til, hvilket du kan læse mere om her: Kæmpe fiberfusion på vej: Konkurrencerrådet giver grønt lys til fusion mellem SE og Eniig - men de skal makke ret

Afgørelsen fra Konkurrencerådet fik istedet Norlys til at forpligte sig til at åbne det tidligere Eniigs fibernet for konkurrenterne, så der blev mulighed for at vælge mellem mange forskellige udbydere.

Læs også:

Norlys opsiger samarbejde med Waao: Forlader Waoo i 2021