Artikel top billede

Apple advarer: iPhone 12 kan skabe problemer, hvis du har en pacemaker

Folk med en pacemaker bør holde deres iPhone 12 på mindst 15 centimeters afstand, lyder i en ny anbefaling fra Apple.

Hvis du har en pacemaker, så skal du tilsyneladende tænke dig om en ekstra gang, før at du placerer den nye iPhone 12 i din brystlomme.

For i et nyt support-dokument advarer Apple nu om, at de kraftige magneter, der sidder på bagsiden af telefonen, kan skabe problemer, hvis de er i for tæt kontakt med en række sensorer i pacemakere.

Det kan især være et problem i forbindelse med den nye iPhone, der understøtter den nye linje af magnetisk Magsafe-tilbehør, som blandt andet består af en magnetisk trådløs-oplader, som kan fastgøres på bagsiden af telefonen.

”Medicinske enheder som implanterede pacemakere og defibrillatorer kan indeholde sensorer, der kan reagere, hvis de er i tæt kontakt med magneter og radiosignaler," lyder det i support-dokumentet.

"For at undgå enhver potentiel interaktion med denne type enheder, bør du holde din iPhone og dit Magsafe-tilbehør i sikker distance fra din enhed,” hedder det.

Læs også: Apple klar med ny serie af magnetisk tilbehør til din næste iPhone

Hold 15 centimeters afstand

Her anbefaler Apple helt konkret, at du sørger for, at der som hovedregel er 15 centimeters afstand mellem din pacemaker og din iPhone samt 30 centimeters afstand, når der anvendes trådløs opladning.

I support-dokumentet skriver Apple ligeledes, at selv om den nye iPhone 12 indeholder flere magneter end tidligere iPhones, så vurderer Apple ikke, at iPhone 12 indebærer en risiko større risiko for pacemaker-brugere end tidligere iPhones.

Opdateringen til Apples support-dokumenter kommer efter, at det amerikanske magasin Heart Rhytm Journal har advaret om, at magnetiske forstyrrelser fra iPhone 12 potentielt kan umuliggøre livsvigtig indgriben fra implanterede medicinske enheder, som pacemakere eller defibrillatorer, hvis de bæres i en af øvre lommer.

”Producenter af medicinske enheder og læger, der indsætter implantaterne, bør gøre patienterne opmærksom på den signifikante interaktion, der kan opstå mellem de implanterede enheder og iPhone 12 og andre smart-enheder,” lyder det fra magasinet.

Læs også: Test: Apples mini-iPhone er en triumf for den kompakte smartphone – men den fremmaner også gamle plageånde