Apple advarer: iPhone 12 kan skabe problemer, hvis du har en pacemaker

Folk med en pacemaker bør holde deres iPhone 12 på mindst 15 centimeters afstand, lyder i en ny anbefaling fra Apple.

Hvis du har en pacemaker, så skal du tilsyneladende tænke dig om en ekstra gang, før at du placerer den nye iPhone 12 i din brystlomme.

For i et nyt support-dokument advarer Apple nu om, at de kraftige magneter, der sidder på bagsiden af telefonen, kan skabe problemer, hvis de er i for tæt kontakt med en række sensorer i pacemakere.

Det kan især være et problem i forbindelse med den nye iPhone, der understøtter den nye linje af magnetisk Magsafe-tilbehør, som blandt andet består af en magnetisk trådløs-oplader, som kan fastgøres på bagsiden af telefonen.

”Medicinske enheder som implanterede pacemakere og defibrillatorer kan indeholde sensorer, der kan reagere, hvis de er i tæt kontakt med magneter og radiosignaler," lyder det i support-dokumentet.

"For at undgå enhver potentiel interaktion med denne type enheder, bør du holde din iPhone og dit Magsafe-tilbehør i sikker distance fra din enhed,” hedder det.

Læs også: Apple klar med ny serie af magnetisk tilbehør til din næste iPhone

Hold 15 centimeters afstand
Her anbefaler Apple helt konkret, at du sørger for, at der som hovedregel er 15 centimeters afstand mellem din pacemaker og din iPhone samt 30 centimeters afstand, når der anvendes trådløs opladning.

I support-dokumentet skriver Apple ligeledes, at selv om den nye iPhone 12 indeholder flere magneter end tidligere iPhones, så vurderer Apple ikke, at iPhone 12 indebærer en risiko større risiko for pacemaker-brugere end tidligere iPhones.

Opdateringen til Apples support-dokumenter kommer efter, at det amerikanske magasin Heart Rhytm Journal har advaret om, at magnetiske forstyrrelser fra iPhone 12 potentielt kan umuliggøre livsvigtig indgriben fra implanterede medicinske enheder, som pacemakere eller defibrillatorer, hvis de bæres i en af øvre lommer.

”Producenter af medicinske enheder og læger, der indsætter implantaterne, bør gøre patienterne opmærksom på den signifikante interaktion, der kan opstå mellem de implanterede enheder og iPhone 12 og andre smart-enheder,” lyder det fra magasinet.

Læs også: Test: Apples mini-iPhone er en triumf for den kompakte smartphone – men den fremmaner også gamle plageåndePremium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.