Artikel top billede

TDC-topchef Henrik Clausens job forsvinder i 2022 når endelig opsplitning af TDC er færdiggjort

TDC-topchef Henrik Clausens job forsvinder til næste år, når opslitningen af TDC i Nuuday og TDC Net er færdig. Han ved ikke, hvad der dernæst skal ske.

TDC Groups topchef Henrik Clausens opgave er færdig, når opsplitningen af TDC i de to selskaber Nuuday og TDC Net afsluttes engang i 2022.

Henrik Clausen siger til ITWatch, at han er ansat til at gennemføre opsplitningen af TDC i to selvstændige selskaber, som fungerer helt uafhængigt af hinanden på alle planer.

Han blev ansat i for godt et år sigen, hvor han afløste Mike Parton, der i oktober afløste Allison Kirkby, som skiftede til stillingen som topchef for Telia.

Det kan du læse mere om her: TDC-formand har ledt med lys og lygte efter ny topchef: Derfor er Henrik Clausen den rette til jobbet (han er for eksempel dansk)

“Jeg er ansat med det udgangspunkt at eksekvere på den strategi, der er lagt. Den er ikke ukendt, den har ligget fast siden 2018. Min opgave er at skabe to selvstændige selskaber, der kan fungere uafhængigt af hinanden. Operationelt, finansielt og ledelsesmæssigt,” siger han til mediet.

Han siger, at han efter opsplitningen er færdig må se, hvad der så skal ske i forhold til hans egne forhold og til TDC Group.

Strategien blev fastlagt, da en række pensionskasse i 2018 overtog TDC.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

Ifølge mediet forsvinder hans stilling helt, når opsplitningen er på plads.

Det kræver blandt andet en opsplitning af de i dag tæt sammenvævede it-systemer samt at en række vigtige funktioner i TDC Group lægges ud i de to selskaber.

TDC fremlægger strategi for både Nuuday og TDC Group til april, når selskabet fremlægger årsregnskab.

TDC blev formelt splittet op i sommeren 2019, hvilket du kan læse mere om her: TDC klar med to selvstændige selskaber: Er nu delt op i to

Læs også:

TDC-opsplitning rammer selskabets bundlinie: Dykker med 30 millioner kroner

Kæmpe forandring på vej i TDC: "Der kommer til at ske nogle meget store ændringer med TDC fremover"

Få det store overblik: TDC i kæmpe omstilling - her er de vigtigste ting der sker nu