TDC-topchef Henrik Clausens job forsvinder i 2022 når endelig opsplitning af TDC er færdiggjort

TDC-topchef Henrik Clausens job forsvinder til næste år, når opslitningen af TDC i Nuuday og TDC Net er færdig. Han ved ikke, hvad der dernæst skal ske.

TDC Groups topchef Henrik Clausens opgave er færdig, når opsplitningen af TDC i de to selskaber Nuuday og TDC Net afsluttes engang i 2022.

Henrik Clausen siger til ITWatch, at han er ansat til at gennemføre opsplitningen af TDC i to selvstændige selskaber, som fungerer helt uafhængigt af hinanden på alle planer.

Han blev ansat i for godt et år sigen, hvor han afløste Mike Parton, der i oktober afløste Allison Kirkby, som skiftede til stillingen som topchef for Telia.

Det kan du læse mere om her: TDC-formand har ledt med lys og lygte efter ny topchef: Derfor er Henrik Clausen den rette til jobbet (han er for eksempel dansk)

“Jeg er ansat med det udgangspunkt at eksekvere på den strategi, der er lagt. Den er ikke ukendt, den har ligget fast siden 2018. Min opgave er at skabe to selvstændige selskaber, der kan fungere uafhængigt af hinanden. Operationelt, finansielt og ledelsesmæssigt,” siger han til mediet.

Han siger, at han efter opsplitningen er færdig må se, hvad der så skal ske i forhold til hans egne forhold og til TDC Group.

Strategien blev fastlagt, da en række pensionskasse i 2018 overtog TDC.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

Ifølge mediet forsvinder hans stilling helt, når opsplitningen er på plads.

Det kræver blandt andet en opsplitning af de i dag tæt sammenvævede it-systemer samt at en række vigtige funktioner i TDC Group lægges ud i de to selskaber.

TDC fremlægger strategi for både Nuuday og TDC Group til april, når selskabet fremlægger årsregnskab.

TDC blev formelt splittet op i sommeren 2019, hvilket du kan læse mere om her: TDC klar med to selvstændige selskaber: Er nu delt op i to

Læs også:

TDC-opsplitning rammer selskabets bundlinie: Dykker med 30 millioner kroner

Kæmpe forandring på vej i TDC: "Der kommer til at ske nogle meget store ændringer med TDC fremover"

Få det store overblik: TDC i kæmpe omstilling - her er de vigtigste ting der sker nu
Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.